Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-02-14, 11:41
Το avatar του χρήστη nicpapa
nicpapa Ο χρήστης nicpapa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ρόδος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατι?
Απο την στιγμη που εχει 20 γαριδες σε 60 λιτρο, τι αλλαγες να κανεις...
Τα νιτρικά πρεπει να ειναι απο τις τροφές που ριχνεις ,καθως και η αιτια εμφανισης των σκουληκιων.

Αποψη μου , Σπυρο με οσα εχω μαθει οσο διατηρω ενυδρεια.
Στα ενυδρεια , ναι μεν και εγω κάνω αλλαγές οπου πεφτει λιπασμα και φως κυριως στο μεγάλο, τις αλλαγες ομως σε αυτο τις κάνω για να διωξω την περισσια των λιπασμάτων.

Στα μικρα τα γαριδάδικα εχω παρατηρησει, οτι με μεγάλες αλλαγες 50% και πάνω , καταστρέφω τους μικροοργανισμους, και την πράσινη αλγη που εχω στα τζάμια.
Αν εχεις φυτά σε γαριδάδικο , με το κανεις μεγάλη αλλαγη αφαιρεις και τα θρεπτικά οπου θα τραβουσαν τα φυτά, και δεν λέω των λιπασμάτων αλλα απο τον κυκλο των τροφων που ριχνουμε.

Δυστηχως σε ολα τα ενυδρεια λογω φυτων προσθέτω νιτρικά , γιατι μηδενιζουν και μπλοκάρουν τα φυτά, αλλαγες κάνω απλά τυπικά καθε 7 ημέρες, το 10% περιπου.

Τα παραπανω αφορουν τις "ευκολες " γαρίδες, στις crs δεν πεφτει τιποτα και δεν το συζητάμε για μεγάλη αλλαγη με την καμια.
Αν εχεις προβλημα με νιτρικά η κάτι αλλο απλά σπας τις αλλαγες σου σε 2 -3 φορες την εβδομάδα.

Ολη η ιστορια στις γαριδες ειναι να βρεις την ποσοτητα τροφης που χρειάζονται και πιστεψε με αυτη ειναι ελάχιστη...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01342 seconds with 10 queries