Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-06-13, 21:26
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλλιθέα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Safarpn Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό έπαθε και το Gourami μου και το έχει από 21/6/13 (τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ απο τις φωτογραφίες και τις περιγραφές σου). Μετά από 2-3 μέρες εμφανίστηκε και σε άλλα δυο. Θανάτους ευτυχώς δεν είχα. Έκανα θεραπεία με baktopur την περασμένη Πέμπτη και το Σάββατο (χθές). Σταμάτησε η εξάπλωση των λευκών σημαδιών, η οποία ειδικά στο πρώτο ψάρι ήταν ραγδαία, ωστόσο δεν εξαφανίστηκαν. Αυριο θα βάλω άνθρακα στο φίλτρο για απορρόφηση του φαρμάκου και αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση θα κάνω συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού και σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω συνδυασμό ΕΧΙΤ και esha2000 όπως καποιος συνχομπίστας με συμβούλεψε. Δε μπορώ να σου πω τι θα πρέπει να κάνεις εσύ γιατί δε ξέρω. Σου λέω απλά τη δική μου εμπειρία γιατί μου φαίνεται η ίδια νόσος (......μπορεί και να μην είναι). Καλή επιτυχία και αν έχεις καλά αποτελέσματα περιμένω νέα σου και το ίδιο θα κάνω κι εγώ!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.
Να κάνω μια παρατήρηση. Ένας συμφορουμίστας αγόρασε από τον ίδιο δύο tateurndina και του αρρώστησαν όπως και εμένα. Δεν είχαν λευκές περιοχές, αλλά ανορεξία και νωθρότητα. Μου είπε ότι χρησιμοποίησε ESHA2000 χωρίς αποτέλεσμα.

Το ότι και στις δυο περιπτώσεις (σε εσένα και σε εμένα) η θεραπεία με bactopur δεν ήταν πλήρης πιθανά να υποδεικνύει την ίδια ασθένεια, πράγματι. Αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να επιμείνουμε περισσότερο στο bactopur, με τριπλή ή τετραπλή χορήγηση (η εταιρία συνιστά χορήγηση δυο φορές).

Σου εύχομαι καλή επιτυχία με την θεραπεία που διάλεξες. Επειδή έχω πολλά ασπόνδυλα δεν μπορώ να την κάνω στο δικό μου ενυδρείο.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01572 seconds with 10 queries