Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 14-04-13, 13:55
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikolas34 Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Συμφωνω με αυτα που λες, εννοειται πως τα buffer και το ph τα ριχνεις μεσα πριν βαλεις τα ψαρια..Αν εχεις ηλεκτρονικο μετρητη ph με το acid buffer μπορεις να ριξεις το ph οσο θες και 0,1 τη βδομαδα.

2. Αλλα συμφωνω οτι ο καλυτερος τροπος ειναι η τυρφη απλα παιρνει χρονο να κατεβει 1 μοναδα,

3. Απλα πρεπει να χρισιμοποιησεις δευτερο ενυδρειο με τυρφη μεσα στο φυλτρο και οχι οποιοδηποτε ειδος μπετονιου γιατι χαλαει τα θρεπτικα συστατικα του νερου που ειναι απαραιτητα για τα ψαρια

4. Οσον αφορα την Α.Ο επειδη ειχα δισκους καποτε, μου ειχαν προτεινει να μην χρισιμοποιω α.ο γιατι εκτος του οτι κατεβαζει το πεχα χαλαει τα θρεπτικα συστατικα του νερου με αποτελεσμα να μαδανε τα πτερυγια απο τα ψαρια σε βαθος χρονου.. Μονο τυρφη

5. Αλλα οποιος δεν εχει ουτε χρονο,ουτε χωρο, ουτε χρηματα πολλα να διαθεσει παιρνει buffer..
¨
6. "Αυτα μου εχουν πει εμενα το τονιζω"... και ελαχιστα τα εχω δει απο μονος μου..
1. Δεν εννοειται τιποτα ετσι οπως διαβαζω θεμα.
Ο αρχαριος θα παρει το μπαφερ και θα του αλλαξει τα φωτα με ψαρια μεσα.
Επιπλεον γιατι να το βαλει πριν βαλει ψαρια? Τα ψαρια που θα παρουμε (συνηθως) απο το πετσοπ για να βαλουμε στο ενυδρειο, τα εχουν σε 5 πεχα? Παλι πεχα σοκ θα υποστουν αν δεν γινει πολυωρη προσαρμογη. Γιατι να γινει ετσι?

2. Καλυτερα να παρει χρονο να πεσει το πεχα. Ακομα και με τυρφη (που ειναι αργη) λιγη λιγη τη βαζουμε. Κι οποιος δεν ειναι εξοικιωμενος με την επεξεργασια του νερου με τυρφη, απλα δεν βαζει πολυ στην αρχη και καλυτερα ειναι να κανει τα πειραματα του σε βαρελι προετοιμασιας.

3. Δεν το καταλαβα αυτο. Ολοι χρησιμοποιουμε τυρφη ειτε στο φιλτρο του κυριως ενυδρειου, ειτε σε φιλτρο και μεσα σε βαρελι προετοιμασιας (καταλληλο για τροφιμα).

4. Ακυρο κι αυτο. Για δισκους και γενικα για ψαρια που ζουν σε μαλακο νερο, ειναι ο καταληλοτερος τροπος να μαλακωσεις το νερο. Το κατεβασμα του πεχα ερχεται εμμεσα.

5. Το αντιθετο. Αν εχεις σκοπο να κρατησεις ενυδρειο μαλακου και οξινου νερου (και οχι να δοκιμασεις για μερικες μερες να ρυθμισεις χαμηλες τιμες πεχα - και να ταλαιπωρηθουν τα ψαρια με τα σκαμπανεβασματα), για οικονομια παιρνεις ΑΟ ή/και τυρφη.

6. Ειναι φανερο οτι δεν εχεις μελετησει και δοκιμασει τη χρηση τυρφης και αο. Αν εχεις ψαρια που θελουν μαλακο και οξινο νερο, μελετησε τις μεθοδους που προτεινονται και αναλυονται (τυρφη - αο) σε διαφορα θεματα και υπομνηματα του φορουμ.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01774 seconds with 10 queries