Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 19-03-13, 18:21
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 27-05-2012
Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Μηνύματα: 1.093
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dinnos Εμφάνιση μηνυμάτων
το ενυδρείο δουλεύει 3 μήνες με φωτοπεριόδο στην αρχή 6-7 ώρες όταν υπήρχε η λάμπα των 15 watt λευκή, αλλά ήταν πολύ έντονη για το ψάρι.

μετά μπήκε η άλλη πάλι 15 watt που είναι για φυτά, σε ρόζ απόχρωση.


οπότε αυξάνω την φωτοπερίοδο για 7-8 ώρες και ρίχνγ και λίπασμα?
Αύξησε την φωτοπερίοδο σταδιακά (10-15 λεπτά την ημέρα) μέχρι να φτάσεις τις 10 ώρες. Ίσως χρειαστεί να τις ανεβάσεις μέχρι και τις 12 ώρες αλλά μην το κάνεις ακόμη. Φτάσε στις 10 και μείνε εκεί για να δεις πως θα πάει. Το λίπασμα με προσοχή. Τόσο τις ταμπλέτες όσο και το υγρό. Να έχεις υπόψη σου πως αν οι ταμπλέτες μπουν σε λάθος σημείο (πολύ κοντά στις ρίζες) ή σε υπερβολική ποσότητα θα σου κάψουν τα φυτά. Επίσης και τα υγρά λιπάσματα μπορούν να σου κάνουν κάτι τέτοιο. Αν πέσει λίπασμα σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που πρέπει και περιέχει μέσα σίδηρο τα φυτά σου θα καούν και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνοψίζοντας
Ανέβασε στην φωτοπερίοδό σου σταδιακά όπως σου είπα, μέχρι να φτάσεις τις 10 ώρες. Τα λιπάσματα (ταμπλέτες & υγρά) να τα βάζεις με φειδώ. Μην ξεπερνάς σε καμία περίπτωση την προτεινόμενη δόση της εταιρίας. Κακό θα κάνεις, καλό δεν θα κάνεις. Καλύτερα θα ήταν να μην έριχνες καθόλου παρά να έκανες κάτι τέτοιο. Ειδικά για τα υγρά λιπάσματα να ρίχνεις το 1/3 από την ποσότητα που γράφει η εταιρία. Η ποσότητα που αναγράφεται είναι για φουλ φυτεμένα και υποστηριζόμενα οικοσυστήματα (δυνατός φωτισμός, CO2, πλήρης λίπανση από στοιχεία micro & macro, ειδικά υποστρώματα κτλ). Γι' αυτό το νου σου με τα λιπάσματα. Με ένα απλό αλλά προσεγμένο ενυδρείο και χωρίς λιπάσματα κάνεις θαύματα.
__________________
http://tommytomato.rockinghamgateway.com/wp-content/uploads/2008/05/fish_animated.gif
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01556 seconds with 10 queries