
03-12-12, 01:53
|
 |
Senior Member
|
|
Εγγραφή: 07-04-2012
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 1.041
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές
Καποια πραγματα τελικα θελουν προσοχη...  εκανα μια αλλαγη στο aquascape και εβαλα μια ριζα που ειχα πισω απτην μεγαλη, δεξια της αναμεσα στην μοπανι. Προσεξα τους ανκιστρους μην ειναι κανεις απο κατω, ολα καλα, τις τοποθετησα. Φευγω απτο σπιτι γυρναω πριν κανα δυορο, γυρναω και βλεπω 1 καρδιναλιο στο βυθο. Τον βγαζω, μετραω αμμωνια....4!!!!! Κλεινω φωτα βαζω αεραντλια στο τερμα, αδειαζω 40%, μετα βαζω prime διπλη δοση (20ml) βαζω την οσμωση να δουλευει, ειχα ηδη 30λιτρα ετοιμα, ταβαλα κατευθειαν αφου ταφερα στους 25C. Λεω απτους καρδιναλιους που μπηκανε δεν ειναι, χτεσ μετρησα και ηταν στο 0-0,25, ηθελα να ψαξω το βυθο μπας και βρω τιποτα αλλο. Περνω τον nick74 και αυτος λεει ψαξε για τιποτα στο βυθο. Περνω τον φακο (ειχα κλεισει τα φωτα) και παρατηρω την ριζα...λιγο αλλιως αποτι την ειχα βαλει. Κοιταω στην βαση της και βλεπω εναν ανσιστρους καταπλακωμενο αναποδα. Προφανως δεν ειχα σταθεροποιησει τις δυο ριζες καλα και η απο μονες τους η απτον αρτσουμπαλο πλεκοστομο γυρισε η μεγαλη ΚΑΙ τη στιγμη που ηταν απο κατω ο ανσιστρους. Δηλαδη ελεος. Το πηρα το μαθημα μου ελπιζω να μην μου στοιχισει κιαλλα εκτος απο αυτα.  
Δυστηχως δεν ειχα πολυ νερο ετοιμο, βαζω ανα 30 λιτρα, εχω βαλει ηδη 90 και εχω ακομα κανα 60αρι. Μια ωρα μετα θα ξαναμετρησω να δω που ειναι και μαλλον θα χρειαστει αυριο το πρωι να ξανακανω αλλαγη. Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω;
|
Μεγαλη ζημια.Κριμα   .Και ολα αυτα απο μια αλλαγη στο aquascape.Απο δω και περα θα το ξερεις οτι χρειαζεται μεγαλυτερη προσοχη.Και αυτος ο ανσιστρους ολοκληρο ενυδρειο 450 λιτρα εκει βρηκε να κατσει.
|