Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Λάζαρος
για να ειμαι ειλικρινης σκεφτομουν και γω καποια στιγμη ενα 400+ με δισκους...αλλα η τακτικη σου με βαζει σε σκεψεις 
σε σκεψεις για το τι ειναι σωστο στο χομπυ και τι οχι...καιτ ελικα τι "αποδιδει"
|
Φιλε, εκ φυσεως δεν μπορω τον συνωστισμο.
Αποφευγω τους πολυπληθεις χωρους, παω διακοπες οταν γυριζουν οι αλλοι και τετοια.
Θελω να εχω χωρο γενικα. Ανεση κινησεων. (ισως εχω μια μικρη αγοραφοβια?)
Αυτο το εχω και με τα ψαρια.
Δεν μου προκαλει ευχαριστηση ενα ενυδρειο με συνωστισμο και ελλειψη ελευθερης (οσο γινεται) κινησης. Το αντιθετο.
Τα καρδιναλιακια ειναι μικρα ψαρια και σμηνοψαρο.
Αυτο κανει το ψαρι πιο καταλληλο να κινηθει σε ενα οικιακο ενυδρειο και δεν το ενοχλει να το μοιραστει με μια μεγαλη ομαδα.
Το να βλεπω ενα μεγαλο ψαρι οπως πχ το οσκαρ ή τα γκαλαχερ και τα πανγκασιους που ειναι ψαρια-μεταναστες και συνεχους κινησης ή τα χρυσοψαρα κλπ, να βρισκονται σε ενα χωρο 2-3 φορες το μηκος τους, ειναι τραγικο για μενα.
Με τους δισκους κατι παει και ερχεται, λογω της λιγοστης κινησης τους. Αλλα και παλι ενα ψαρι κιχλιδα θελει το χωρο του αλλιως τα προβληματα μπορουν να αυξηθουν.
Τα γατοψαρα επισης δεν ειναι κινητικα.
Πολλοι βαζουν ενα μεγαλο ψαρι στο ενυδρειο και νομιζουν οτι θα εχουν μια φωτογραφια ή ενα καδρο με ενα ψαρι που θα καθεται στο τζαμι να τους κοιταει, περιμενοντας μονο να πεσει φαι. Το ψαρι θελει να κινηθει, να συμπεριφερθει φυσιολογικα, να φαει, να ζευγαρωσει, να παιξει, να αναμετρηθει, να ηρεμησει, να ξεκουραστει.