Εντάξει, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτή η "ένστασή" μου στο "ενυδρειακό" θέμα ( δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω ). Δηλαδή, εδώ δεν πρόκειται απλώς για διαφορά επιπέδου γνώσεων μεταξύ αρχαρίων και έμπειρων, πρόκειται και για έλλειψη
επιστημονικής θέσης στο θέμα της υγείας των ψαριών, ακρίβώς γιατί οι επιστήμονες είναι "κρυμμένοι", δηλαδή είναι εξειδικευμένοι και δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι. Αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην είναι εύκολο να βρεθεί ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ εμπείρων και αρχάριων, αλλά η εμπειρία να ανάγεται σε "επιστημοσύνη" όχι πάντα ακίνδυνη.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LeeHook
Στα περισσότερα θέματα που έχουν σχέση με ενυδρεία δεν υπάρχει ΜΙΑ στάνταρ απάντηση. Και αυτό γιατί έχουμε να κάνουμε με το θέμα "ζωή" και "ζώντες οργανισμοί" που είναι ιδιαίτερα περίπλοκο.
Συνεχώς στο φόρουμ υπάρχουν συζητήσεις για διάφορα θέματα στα οποία βρίσκεις φανατικούς (και έμπειρους χομπίστες) με τελείως αντίθετες απόψεις (π.χ. βλ. θέμα "Δίσκοι").
Τελικά ίσως το μόνο στάνταρ στα ενυδρεία και συμφωνούμε όλοι είναι: "Αμμωνία 0" (Αν και σ' αυτό ακόμη υπάρχει θέμα με την τοξικότητα της αμμωνίας σε χαμηλό PH!!!  )
|

my point exactly!
Απλά, σε κάθε άλλη ζωή ( είτε είναι άνθρωπος είτε οποιοδήποτε άλλο ζώο ) υπάρχουν οι κατάλληλοι γιατροί να τους κουράρουν ( θεωρητικά τουλάχιστον ). Στην περίπτωση των ψαριών, ο καθένας ανάγεται σε ιατρός βάσει εμπειρίας ( αναγκαστικά λόγω έλλειψης και σε μερικές περιπτώσεις με θετικά αποτελέσματα ).
Όχι βέβαια ότι αυτό δεν κάνει πολύ ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις μας... κάθε άλλο... απλά όταν "καίγεσαι" θα εκτιμούσες να έρθει π.χ. ένα ψαρογιατρός στο σπίτι σου και να κάνει καλά τα ψάρια σου!!!