Αρχιζει και λυνεται το μυστηριο.
Το πιο πιθανο ειναι το ποσοστο καθαροτητας 30% να αναφερεται σε φυαλες για χρηση σε αναψυκτικα και μπυρες .
Gas suited to your drinks:
N2 for wine
CO2 for cider
CO2 and N2/CO2 mixture for beer. The "flatter" the beer (for example, English beers such as Guinness), the less the CO2 content in the gas mixture (e.g., 30% CO2, 70% N2)
Οι πιεσεις ομως Γιωργο δεν ειναι συγκεκριμενες για καθε αεριο , στο πρωτο λινκ που δινεις αναφερει ιδιες πιεσεις για ιδιες φυαλες (ολες εχουν το ιδιο volume) .
Ενω στο τριτο λινκ μπορεις να βρεις την πιεση που πρεπει να εχεις αναλογα με τον ογκο της φυαλης (m3) , το βαρος του υγροποιημενου αεριου (kg) , και τελος την θερμοκρασια περιβαλοντος .
Gaseous phase
Gas density (1,013 bar at sublimation point) : 2.814 kg/m3
Gas density (1.013 bar and 15 °C (59 °F)) : 1.87 kg/m3
Specific gravity (air = 1) (1.013 bar and 21 °C (70 °F)) : 1.521
Specific volume (1.013 bar and 21 °C (70 °F)) : 0.547 m3/kg
Heat capacity at constant pressure (Cp) (1.013 bar and 25 °C (77 °F)) : 0.037 kJ/(mol.K)
Heat capacity at constant volume (Cv) (1.013 bar and 25 °C (77 °F)) : 0.028 kJ/(mol.K)
Ratio of specific heats (Gamma:Cp/Cv) (1.013 bar and 25 °C (77 °F)) : 1.293759
Viscosity (0 °C (32 °F) and 1.013 bar) : 0.0001372 Poise
Thermal conductivity (0 °C (32 °F) and 1.013 bar) : 14.65 mW/(m.K)
Miscellaneous
Solubility in water (0 °C (32 °F) and 1.013 bar) : 1.7163 vol/vol
Concentration in air : 0.03 vol %
Παντως σε ευχαριστω για τον κοπο σου και νομιζω οτι ολο αυτο ηταν χρησιμο σε πολλους .
Απο εδω και περα θα ρωταω για την καθαροτητα του co2 , και μαλλον θα αυξησω τις φυσ/δευτ.
__________________
Σωτήρης
|