Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #24  
Παλιά 14-04-10, 22:09
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής
 
Εγγραφή: 06-02-2008
Περιοχή: Κολωνός
Μηνύματα: 9.444
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΛΥΜΝΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
georgarask να θεωρήσω ότι αυτό ισχύει στους ευρέως επώνημους άνθρακες ή όχι μόνο; Από την εμπειρία σου έχεις κάποιες ενδείξεις ή χαρακτηριστικά που να το ξεχωρίζεις;
Για ποιό λόγο στα θαλασσινά χρησιμοποιούν διαρκώς τον άνθρακα και γιατί για τον ίδιο λόγο δεν τον χρεισιμοποιούμε και εμείς;
Σ' ευχαριστώ και με ενδιαφέρει η άποψη σου.
Πια η τεχνολογια εχει προχωρησει αρκετα ωστε να εχω εμπιστοσυνη οτι δε χρησιμοποιουνται παλιοτεροι ανθρακες με ολα τα μειον που ειχαν τοτε!!
Πως το ξεχωριζεις ... αν πχ ειχες βαλει ανθρακα να "μαζεψει" κατι τοξικο στο νερο και αυτος το επιστρεψει ξανα θα δεις συμπτωματα στη συμπεριφορα των ψαριων σου!
Οι θαλασσινοι κανουν πολυ λιγοτερες αλλαγες νερου απο τους "γλυκους" και αυξανονται οι πιθανοτητες εμφανισης καποιας ουσιας που θα δημιουργησει προβληματα! Οι θαλασσινοι μπορουν να απαντησουν καλυτερα σε αυτο!
Επισης ο ανθρακας κραταει και χρησιμες ουσιες που χρειαζονται για την αναπτυξη φυτων και ψαριων! Στο θεμα των ψαριων εχω διαπιστωσει οπως και πολλοι αλλοι οτι ολα σχεδον τα στοιχεια που χρειαζονται τα παιρνουν απο τη τροφη τους (αφου εξασφαλισεις μια διατροφη που να ειναι πλουσια σε ολα οσα χρειαζονται) αφου διατηρω πανω απο χρονο δισκους σε νερο οσμωσης σχεδον καθαρο H2O χωρις να παρατηρησω καμια ελλειψη που ειδικα στους δισκους ειναι εμφανης! Ακομα και ο stendker το επιβεβαιωσε αν και δε θελω να στηριζομαι στα λογια καποιου αν δε το εχω δοκιμασει ο ιδιος η καποιος αλλος!
Γιατι δε χρησιμοποιω ανθρακα τοτε? Γιατι στη πραξη εχω διαπιστωσει οτι δεν χρειαζεται! Αν εβλεπα οτι ηταν αναγκαιος θα εβαζα και παντα εχω λιγο στο ραφι για περιπτωση εκτακτης αναγκης αλλα να τον εχω μονιμα στο φιλτρο και να αντικαθιστω καθε φορα για μενα ειναι ενα περιττο εξοδο χωρις νοημα!
__________________

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01515 seconds with 10 queries