Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-07-08, 16:26
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν και θεωρητικά δεν είναι απαραίτητο (προσωπικά θα έβαζα)
Για ποιο λογο μπορεις να διευκρινισεις?
Εχει χλωριο το απιονισμενο?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros Εμφάνιση μηνυμάτων
Σπύρο, προσθέτωντας τον controller, είδες διαφορά στην εξάτμιση?
Δεν εχω κανει συγκριση στο ιδιο ενυδρειο με και χωρις controller, αλλα βλεπω πως λειτουργει το ενα και πως το αλλο ενυδρειο

Παράθεση:
Να πω γιατί ρωτάω:

Αυτή τη στιγμή έχω το ανεμιστηράκι στο χρονοδιακόπτη που ανάβει τις λάμπες.. Μέχρι να ανάψουν οι λάμπες, η θερμοκρασία (ανάλογα τη μέρα) μπορεί να ανέβει μέχρι και τους 28.. Μετά, το ανεμιστηράκι τη ρίχνει στους 26-27 περίπου, όπου είναι και ο θερμοστάτης (πιθανότατα να την έριχνε και χαμηλότερα δηλαδή, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει..)
Το δοκιμασα και αυτο, με τη διαφορα οτι το θερμαντηρα το ειχα πιο χαμηλα ρυθμισμενο στους 26 και δεν κατεβαζε το ανεμιστηρι τοσο χαμηλη θερμοκρασια για να αρχιζει ο θερμαντηρας.
Ειναι πολυ δυσκολο να βρεις τη χρυση τομη και αν τη βρεις την αλλη μερα μπορει να αλλαξει ο καιρος και να τη χασεις παλι

Παράθεση:
Το θέμα είναι ότι έτσι βλέπω ότι χάνω πάρα πολύ νερό σε εξάτμιση.. Και νομίζω ότι είναι και λόγω περιττής λειτουργίας του ανεμιστήρα και του θερμοστάτη ταυτόχρονα.. Οπότε λέω.. Να πάρω eliwell? Ή να πάρω αυτόματη αναπλήρωση? Θεωρητικά, κάποια στιγμή θα τα πάρω και τα δύο.. Αλλά ποιο θεωρείς εσύ σαν πρώτη προτεραιότητα?
Και τα δυο ειναι σημαντικα.
Και με τον controller θα εχεις εξατμιση, αυτο που "προσφερει" ο controller ειναι η εξασφαλισμενη "χρυση τομη" που ελεγα πιο πανω.
Ομως, οσο υπαρχει προσπαθεια για κατεβασμα θερμοκρασιας υπαρχει εξατμιση, ειτε με controller ειτε χωρις.
Ενα που θα προσθεσω εγω σαν σημαντικο αναμεσα στην αυτοματη αναπληρωση και στον controller ειναι η Α/Ο (για να εχει νερο η αναπληρωση να βαζει )

Η σειρα προταιρεοτητας νομιζω ειναι ειναι ψυξη(ανεμιστηρια)>controller>Α/Ο>αυτοματη αναπληρωση.

Τουλαχιστον εχω κανει τα 2 απο 4 βηματα.
Προς το παρον το νερο απο ΑΟ το αντικαθιστω με απιονισμενο και τη αναπληρωση την κανω με τα χερακια μου
Ε που θα παει θα τα αλλαξω κι αυτα, αν σκεφτεις οτι περσυ την εβγαλα με ανεμιστηρακι προσωπου συνδεδεμενο πατεντα με τροφοδοτικο και στερεωμενο προχειρα στο καπακι και ελεγχο θερμοκρασιας με το ματι

Το κακο ειναι οτι θα τα ολα κανω διπλα (και για τα 2 ενυδρεια )
Οπως ελεγε και η Στανιση "οτι βγαλαμε στα ξενα, στο μ.... και στην ταβερνα"
με παραφραση "οτι βγαλαμε στα ξενα, στο ενυδρειο και στην ταβερνα" (χοντρε σου ριχνω )

Page generated in 0,01639 seconds with 10 queries