φαγωμένη ουρα guppy
2 Συνημμένο(α)
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 68L
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:3μήνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 1ημερα 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 24-26 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 6guppy 2 platy 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):4 red cherry 15σαλιγκάρια 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 22-25 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: κάθε εβδομάδα 30-40% 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν 6ημερες 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: κάθε μέρα δυο φορες 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:πήρα σήμερα ένα αρσενικό guppy και ένα θηλυκό για να αναμίξω τα αίματα διότι τα 3/4 που είχα πριν ήταν αδέρφια και ο "πετσοπας" μου έχωσε ένα guppy με φαγωμένη ουρα (αρσενικό) το άλλο είναι κομπλέ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7 KH:8 GH: >14d ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):10 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: το ΝΗ3 και τα Νο2-Νο3 ΣΤΙΚΣ: ΚΗ GH PH Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 2. ΔΕΡΜΑ:ok 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:super 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):super 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):super 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :SUPER!! 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: .. 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:.. ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: ... 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: ... 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:... 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ... 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :... 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ... 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:...θέλω να μάθω τι μπορώ να κάνω για να γίνει η ουρίτσα του κομπλέ:smt001 |
Δεν χρειαζεται να κανεις εσυ τιποτα.το ψαρακι σου σε λιγες μερες θα ειναι μια χαρα!
|
Ριξε Melafix.
|
Παράθεση:
καλο ειναι οταν καποιο ψαρακι μας εχει κατι να το βοηθαμε να φτιαξει. το melafix ειναι πολυ καλο δια δοαφορες ασθενιες... οποτε καλο ειναι να υπαρχει στο ντουλαπι μας παντα!!!! |
Θα συμφωνησω και εγω με τα melafix. Ακολουθησε μια εβδομαδιαια αγωγη για να μην προκληθει καμια μολυνση στο ψαρακι. Κατα τα αλλα, εφοσον τρωει και φαινεται υγιες, το λογικο ειναι να επανελθει πληρως.
|
ευχαριστώ!! θα κάνω αγωγή 7 ημερών και θα ανεβάσω τα αποτελέσματα !!
άλλη μια ερώτηση άκυρη με το post! Στην φωτογραφία πιο πάνω το guppy είναι αρσενικό? και επίσης αν γνωρίζετε για το platy τι γένους είναι. ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές ------------------------- πήγα σήμερα στο pet shop που **εμπιστεύομαι** και δεν είχαν το "μελαφιχ" ! Η κοπελια(κούκλα:smt047) μου πρότεινε το παρα guard, λέει πως κάνει παρόμοια δουλειά, δεν αντιστάθηκα πολύ και το πήρα!Επίσης αγόρασα και μια τροφή για το Gyrinocheilus aymonieri σε ταμπλέτες που δεν τις τρώει όμως..Γυρνάω σπίτι και ετοιμάζομαι να ταΐσω τα ψαράκια πλησιάζω το ενυδρείο και τσούπ...Μια γαρίδα κείτονταν νεκρή στον πάτο του βυθού.. Κατηγόρησα άμεσος την Gyrinocheilus aymonieri γιατί διάβασα ότι είναι επιθετικό ψάρι..Μετά όμως πρόσεξα κάτι μαύρα στίγματα στα κεφαλια τον 4/5 απομείναντες γαρίδες (red cherry)! Που μπορεί να οφείλεται ο θάνατος? Το φάρμακο που μου πρότεινε η σειρήνα είναι καλο? Η με μάγεψε με το τραγούδι τις:smt103? (τις γαρίδες τις έχω περίπου 2 μήνες έχουν κανονική ανάπτυξη σωστό χρώμα και full ενεργεια) |
Προλαβες και εβαλες το Para Guard?
Η διαφορα ειναι οτι το Melafix ειναι φυτικο προϊον και το Para Guard φαρμακευτικο. Δεν επρεπε να το παρεις για εμενα, δε χρειαζεται να εκθεσεις σε φαρμακα το ενυδρειο χωρις λογο. Επισης, αν προλαβες να βαλεις στο ενυδρειο, να ενημερωσω οτι περιεχει malachite green, συστατικο το οποιο αποτελει χημικη ενωση με βαση το χαλκο. Αν το βαλεις, ξεχνας τις γαριδες και ολα τα ασπονδυλα το πιθανοτερο. |
Όχι ρε γαμώτο....Θα κάνω 60-70% αλλαγή νερού και δεν πρόκειται να ξαναρίξω.. και είμαι στην δουλειά τώρα.........
Δεν θα έπρεπε να λέει κάπου πάνω στο μπουκαλάκι ότι είναι επικίνδυνο για ασπόνδυλα????:smt068:smt068 |
Παράθεση:
επισης να σου πω οτι σε καινουργια ενυδρεια δεν βαζουμε ποτε γαριδες... οταν πας σπιτι αλλαγη νερου. και οτι θελεις να περνεις καλο ειναι πρωτα να ρωτας.... οχι ομως το μαγαζι, τα περισσοτερα θελουν το κερδος... |
ναι φιλε θανάση έχεις δίκιο απλά γύρισα όλη την αθηνα σήμερα μέσα στον καύσωνα και είχα απελπιστεί δεν το βρήκα πουθενά! Επίσης διάβασα τις οδηγίες πριν το ρίξω και το googlara λίγο στο net δεν έλεγε τίποτα για τα ασπόνδυλα!!
μπορεί να λέω βλακεία αλλα στο link λέει ότι δεν έχει χαλκό το paraguard, και είναι το επίσημο site τις Seachem http://www.seachem.com/support/FAQs/ParaGuard.html |
Δεν εχει καμια υποχρεωση να σου πει οτι δεν κανει για ασπονδυλα ή για οτιδηποτε αλλο ενα φαρμακο, εφοσον σου αναφερει τα συστατικα του. Το malachite green εχει χαλκο. Θα μου πεις επρεπε να το ξερεις? Πριν βαλουμε κατι στο ενυδρειο, ειναι καλο να ψαχνουμε πολυ καλα τα συστατικα του προϊοντος, οι εταιριες θελουν απλα να πουλησουν και καλα κανουν. Τα περισσοτερα φαρμακευτκα προϊοντα περιεχουν χαλκο. Γι'αυτο σου προτειναμε melafix, χωρις παραπερα ερωτησεις για τους κατοικους του ενυδρειου.
Ιδιαιτερα οταν υπαρχουν ασπονδυλα (ή Puffers), πρεπει να κανουμε καλη ερευνα πριν βαλουμε κατι στο ενυδρειο. Μεγαλη και σωστη αλλαγη νερου το συντομοτερο, ανθρακα στο φιλτρο και ελπιζω να πανε ολα καλα. |
έχεις δίκιο ,η αλήθεια είναι ότι έψαξα μονο το όνομα του φαρμάκου και όχι ένα ένα τα συστατικά...
Έκανα αλλαγή νερού 50%, πριν την αλλαγή οι γαριδούλες μου ήταν λίγο "νοχελικες" καμια ώρα μετά από τις αλλαγή ήταν υπερενεργητικές ,άνθρακα έχει μέσα το φιλτρο ελπίζω πως τέλος καλο όλα καλά! |
Αλλη φορα να πηγαινεις σε αυτο το μαγαζι μονο για να θαυμαζεις
την κοπελλα και οχι για αγορες;) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Να έχεις υπόψη σου πως όταν βάζουμε φάρμακα βγάζουμε τον άνθρακα γιατί αλλιώς τσάμπα τα βάζουμε. :p Τον άνθρακα τον βάζουμε μετά τη θεραπεία για να απορροφήσει ότι φάρμακο έχει περισσέψει ;) ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δε βρίσκεις αυτό που ψάχνεις? Βάλε μία αγγελία όλο και κάποιος θα σου φέρει σε μία στάση μετρό! Εγώ π.χ. πάντα έχω καβάντζα. Η ρώτα που μπορείς να βρεις, κάποιος θα ξέρει. Για μία μέρα καλύτερα να μη βάλεις τίποτα στη τελική. Κάποτε όταν ξεκίνησα, μου έδωσα bactopur για Ick! Εχασα 6 guppy! Και ήταν τόσο απλό....αρκεί να είχα μπει στο forum να διαβάσω, αλλά την τρίτη μέρα που το έκανα είχαν φάει ήδη το φάρμακο. Γι αυτό είμαστε εδώ για να βοηθάει ο ένας τον άλλο:p ------------------------- Υπάρχει μαγαζί στην Αθήνα που έχει πάντα φάρμακα της api. Αμα θες να μάθεις ποιο, στείλε μου pm να σου πω να ξέρεις για άλλη φορά. Κι εγώ δυσκολεύτηκα να το βρω η αλήθεια είναι. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:53. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board