σκορδοζουμο
ξερει κανεις να φτιαχνει σκορδοζουμο ή το αντιστοιχο της seachem garlic?
εχει κανεις τη συνταγη ? μην πεσει βαρυ στα ψαρακια.... |
Εγώ δε ξέρω συνταγή για σκορδόζουμο αλλα μήπως εσυ ξέρεις να μου πεις σε τι χρησιμέυει γιατι εγώ δεν εχω καταλάβει?:D
|
Μια δοσολογια που ειχα κανει, ειναι η παρακατω:
Χρειαζεσαι 3 μετριες σκελιθρες σκορδο ή 2 μεγάλες 1 μπουκαλακι εμφιαλωμενου νερου μικρο νερο απο αντιστροφη οσμωση Βαζεις το σκορδο μαζι με λιγο νερο στο μιξερ. Διαφορετικα, το πατας με ενα κουταλι, παλι σε νερο. Το νοημα και στις δυο περιπτωσεις, ειναι να λιωσει εντελως το σκορδο. Μετα, ριχνεις το μιγμα στο μπουκαλακι και το γεμιζεις μεχρι τη μεση με νερο απο αντιστροφη οσμωση, ακομα καλυτερα. Το ανακινεις εντονα και ετοιμο το σκορδοζουμο. Φυσικα, η χρηση του ειναι μονο για να μουλιαζεις την τροφη σε αυτο και οχι να το ριξεις στο ενυδρειο. Μια φορα στις 10-15 μερες, αποτελει μια πολυ καλη λυση/προληψη για ενδοπαρασιτα, οπως και καλη παρεμβαση σε ψαρια που εχουν χασει την ορεξη τους. |
Παράθεση:
|
Να προσθέσω οτι καλο θα ηταν τα αφαιρέσεις απο τη σκελίδα το πράσινο "κοτσανακι" που εχει στην κορυφή. Θα γίνει το μείγμα πολυ βαρύ και θα βρωμάει σκορδίλα και το ενυδρειο σου :)
|
To σκορδόζουμο συνιστούν να το βάζουμε στην τροφή σ' ένα ποσοστό 1-2% και όχι παραπάνω γιατί μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.
Το σκόρδο περιέχει μια πληθώρα στοιχείων για τα οποία δεν υπάρχει (τουλάχιστον δεν γνωρίζω) κάποια εμπεριστατωμένη μελέτη για την επίδραση τους στην υγεία των ψαριών. Υπάρχουν όμως αναφορές και επιστημονικές παρατηρήσεις κυρίως για την Αλλισίνη (Allicin) http://www.allicinfacts.com/about-al...at-is-allicin/ και την αντιβακτηριακή-αντιπαρασιτική δράση της και σε θεραπείες ψαριών, (κυρίως όμως για τη χρήση στον άνθρωπο) και τη δράση του σκορδόζουμου σαν ενισχυτικό της όρεξης. |
Ευχαριστώ πολύ
Είχα ακούσει ότι αν το κάνεις βαρύ μπορεί και να ξερασουν τα ψαράκια.... Πόσο διάρκεια έχει στο ψυγείο? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
"The allicin produced has a very short half-life (the time needed for one-half of a given amount of the component to deteriorate) and has a typical odour of freshly crushed garlic." |
καλυτερα να φτιάχνεις τοσο μονο οσο θα χρησιμοποιεις καθε φορα...
|
Επειδή ρώτησε δισκάς... να του θυμίσω ότι ακόμα και έτοιμο σκορδόζουμο με αναλογία μεγαλύτερη σε ποσοστό % από την επιθυμητή... τα ψάρια ΔΕΝ την ακουμπάνε... πόσο δε μάλλον να είναι και φρέσκο.
Απ' την άλλη τόσα χρήματα "πετιούνται" (άνευ λόγου πολλές φορές) για αγορές... είναι τόσο ακριβό το σκεύασμα, ώστε αξίζει να ψάχνει κάποιος συνταγή; :rolleyes: |
Εγώ το βάζω σε κατεψυγμένη τροφή που φτιάχνω. Περίπου σε μισό κιλό τροφή που βγαίνει, βάζω και δυο σκελίδες.
|
Παράθεση:
|
Αποχλωριωμενο νερο ;)
|
Ευχαριστώ για την άμεση διευκρίνηση;)
|
Απλα χρησιμοποιησε και ενα τρυπητο (σαν κι αυτο για τα τσαϊ), ωστε να μην μπερδευτουν με την τροφη και κομματια απο το σκορδο.
|
Οκ!Πόσο αντέχει το μείγμα στο ψυγείο;
|
Θεωρητικα κραταει περισσοτερο, αλλα εγω το κραταω το πολυ ενα μηνα.
|
Σε ευχαριστώ Θοδωρή(αν δεν κάνω λάθος).
|
Δεν κανεις :D
|
Παράθεση:
|
To seachem garlic.
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Ένα από τα σκευάσματα... είναι αυτό. :smt023 Παρακάτω έχουν μπει... και από άλλες εταιρίες.- ;) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:05. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board