Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Επιδερμιδα Αγγελοψαρου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54668)

OLYMPIC 17-07-11 01:09

Επιδερμιδα Αγγελοψαρου

5 Συνημμένο(α)
Για σας φίλοι μου συμπλήρωσα την παρακάτω φόρμα για πιο καλή περιγραφή των συμπτωμάτων του ψαριού αλλά θα δώσω και Φώτο για καλύτερη απεικόνιση .Αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει τι είναι αυτά τα σημάδια πάνω στο ένα από τα τέσσερα αγγελόψαρα. Μπορεί να είναι σημάδια από κάποιο τσακωμό η τίποτα άλλο όποιος γνωρίζει περισσότερα ας μου πει .
Ευχαριστω

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1;80
x55x55
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:3 μήνες
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 3 εβδομάδες
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 28
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): Αγγελόψαρο
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):0
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): ------
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 7 ημέρες 300λτρ με Α/Ο
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν 7 ημέρες
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: φιλαράκι τελευταίες 3 φιλαράκι με σπιρουλινα
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:------------

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7,4—7,6
KH:4
GH:4
ΝΗ3 (αμμωνια):0
ΝΟ2(νιτρώδη):0
ΝΟ3(νιτρικά):0
2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:
JBL
ΣΤΙΚΣ:
Ηλεκτρονική:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1
2. ΔΕΡΜΑ: Ναι
3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: Κανονική
4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): Φυσιολογικά
5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογική
6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ
7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 17-7-11 τα είδα
8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:---------

ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: ---------
2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: -----------
3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:-----------
4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: --------
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :-------------
6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ----------
7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:-------------

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :-------------
2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :
3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το ενυδρειο εχει ακομα 5
redeye 2 sylverschark
1 Gurami 1 pleko

Γιώργος Κ 17-07-11 02:26

Αμμωνια ΝΟ2 και ΝΟ3 ολα μηδεν με αλλαγες ανα εβδομαδα λιγο δυσκολο

Σαν πληγες φαινονται απο οτι μπορω να καταλαβω απο τις φωτογραφιες ...
Βαλτο σε καραντινα ... με ενυδρειακο αλατι και μελαφιξ και αν βγαλει πανω τους ασπρο σαν βαμβακι θα πρεπει να παρεις και ενα φαρμακο για fungus

akoulis 17-07-11 04:59

μηπως υπαρχουν κοφτερα σημεια καπου;;;στης πετρες π.χ..:confused:

lans 17-07-11 09:50

...επισεις, μονο ενα ψαρι εχεις μεσα...???

OLYMPIC 17-07-11 11:42

Καταρχήν καλημέρα σας ,Λοιπόν ένα ένα
Από καραντίνα δεν ξέρω πρέπει να το βάλω από ότι κατάλαβα σε άλλο ενυδρείο? Γιατί δεν έχω
Όσο για Αμμωνία ΝΟ2 και ΝΟ3 είναι από τα τεστ της JBL0 ΚΑΙ δεν έχω τίποτα κοφτερό αλλά κάτι τέτοιο μου κάνει και εμένα για αυτό είπα μήπως τσακώθηκαν μεταξύ τους
Και όπως έγραψα στην φόρμα έχω ακόμα 5 redeye 2 sylverschark
1 Gurami 1 pleko
Μετά από εξονυχιστική παρατήρηση των άλλων αγγελόψαρων δεν είδα τίποτα το περίεργο αυτό που κάνω τώρα είναι να προσέχω μήπως αυξηθούν η μήπως μεγαλώσουν τα σημάδια .Το περίεργο είναι ότι έχουν εμφανιστεί μόνο στο ένα και από την μια πλευρά του.

savvas27 17-07-11 11:59

φιλε μου γεια σου..η καραντινα ναι ειναι αλλο ξεχωριστω ενυδρειο το οποιο χρησημοποιεις σε περιπτωση αναγκης για θεραπεια οπως η δικη σου.με το να βλεπεις αν μεγαλωσουν οι πληγες και να περιμενεις δε νομιζω οτι κανεις κατι γιατι ειναι πληγες και μπορει να ακολουθησει και αλλα μολυνση γι αυτο κανε αυτο που σου ειπε πιο πανω ο Γιωργος Κ

OLYMPIC 17-07-11 12:19

Τι διαστάσεις πρέπει να έχει το νοσοκομείο ,ρωτώ μήπως την βγάλω καθαρή με τίποτε φθηνό δεν είναι εποχές για νοσοκομεία με σουίτα :smt048

savvas27 17-07-11 12:26

αναλογα τις αναγκες.εγω εχω ενα περιπου 60 λιτρα.επισεις καποια στιγμη που ειχα προβλημα με ενα δισκακι μου και χρειαστηκε μπανιο σε αλατονερο καποιος μου προτεινε μια λεκανη 10 λιτρων καθαρη χωρις αποριπαντικα κτλ.απλα με την θεραπεια αλατιου χρειαζεσαι καποια λεπτα της ωρας ομως για το μελαφιξ δε ξερω τι παιζει γιατι μπορει το ψαρι να πρεπει να μεινει για καποιες μερες μεσα στο φαρμακο οποτε η λεκανη δε σου κανει

delta66 17-07-11 14:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OLYMPIC (Μήνυμα 608786)
Καταρχήν καλημέρα σας ,Λοιπόν ένα ένα
Από καραντίνα δεν ξέρω πρέπει να το βάλω από ότι κατάλαβα σε άλλο ενυδρείο? Γιατί δεν έχω
Όσο για Αμμωνία ΝΟ2 και ΝΟ3 είναι από τα τεστ της JBL0 ΚΑΙ δεν έχω τίποτα κοφτερό αλλά κάτι τέτοιο μου κάνει και εμένα για αυτό είπα μήπως τσακώθηκαν μεταξύ τους
Και όπως έγραψα στην φόρμα έχω ακόμα 5 redeye 2 sylverschark
1 Gurami 1 pleko
Μετά από εξονυχιστική παρατήρηση των άλλων αγγελόψαρων δεν είδα τίποτα το περίεργο αυτό που κάνω τώρα είναι να προσέχω μήπως αυξηθούν η μήπως μεγαλώσουν τα σημάδια .Το περίεργο είναι ότι έχουν εμφανιστεί μόνο στο ένα και από την μια πλευρά του.

Αν ειναι για μπανια θελεις ενα μικρο πλαστικο δοχειο πχ κουβας (καθαροτατος- αχρησιμοποιητος, μονο για ενυδρειακη χρηση).
Αν ειναι για παραμονη του ψαριου σε ενυδρειο-νοσοκομειο, διαβασε αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44604
Μπορεις να κανεις δουλεια και με τα ημιδιαφανη πλαστικα δοχεια αποθηκευσης που πουλανε στο ικεα πολυ φτηνα.

OLYMPIC 17-07-11 14:37

1 Συνημμένο(α)
Έχω eSHa 2000 ,από ότι διαβάζω μάλλον κάνει .Από Δευτέρα θα ψάξω για ενυδρείο .
Αλλά θα ήθελα να μου πείτε θα πρέπει να του βάλω και φιλτρακι και πόσες μέρες θα πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο για την θεραπεία?

OLYMPIC 17-07-11 14:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 608819)
Αν ειναι για μπανια θελεις ενα μικρο πλαστικο δοχειο πχ κουβας (καθαροτατος- αχρησιμοποιητος, μονο για ενυδρειακη χρηση).
Αν ειναι για παραμονη του ψαριου σε ενυδρειο-νοσοκομειο, διαβασε αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44604
Μπορεις να κανεις δουλεια και με τα ημιδιαφανη πλαστικα δοχεια αποθηκευσης που πουλανε στο ικεα πολυ φτηνα.

Δεν ξέρω αν θέλει κάποιες μέρες αυτή η διαδικασία και το κουτί του φάρμακου είναι στα γερμανικά :confused: αν κάποιος ξέρει ας μου πει
Ευχαριστώ

savvas27 17-07-11 15:22

αν εννοεις πληροφοριες για το esha 2000 ειναι εδω http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1800
-------------------------
επισεις οπως λεει ο delta 66 εχει στο ικεα 130λιτρα πλαστικα με 17 ευρο

OLYMPIC 17-07-11 15:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από savvas27 (Μήνυμα 608829)
αν εννοεις πληροφοριες για το esha 2000 ειναι εδω http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1800

Excellent -+5………….. άρα πάω μόνο για φιλτρακι

delta66 17-07-11 16:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από savvas27 (Μήνυμα 608829)

Δεν χρειαζεται τοσο μεγαλο.

OLYMPIC 17-07-11 19:58

Ναι η αλήθεια είναι μεγάλο, Θα πάω αύριο για διερεύνηση και τα ξαναλέμε ,πάντως ευχαριστώ παιδιά :smt006

savvas27 17-07-11 20:51

θα βρεις και μικροτερα απο 130 λιτρα.πες μας και νεα για το ψαρι σου μετα την θεραπεια

Diskus fan 18-07-11 00:05

Τα ψάρια αρρωσταίνουν ΚΥΡΙΩΣ .... όταν οι συνθήκες νερού δεν είναι ικανοποιητικές .... βελτίωσε τις συνθήκες λοιπόν (αυτό είναι το πρόβλημα) για να μην ψάχνεσαι με τις θεραπείες.-:cool:

OLYMPIC 18-07-11 07:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 608930)
Τα ψάρια αρρωσταίνουν ΚΥΡΙΩΣ .... όταν οι συνθήκες νερού δεν είναι ικανοποιητικές .... βελτίωσε τις συνθήκες λοιπόν (αυτό είναι το πρόβλημα) για να μην ψάχνεσαι με τις θεραπείες.-:cool:

Καλημερα
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου :smt045 ….…. γιατί είμαι στην φάση που ρυθμίζω PH με Α/Ο και βρύση και έχω συχνά σκαμπανεβάσματα στο PH αλλά τι να κάνω ,το λάθος ήταν που έβαλλα ψάρια
αλλά ………….αρχάριος!!!!!!!!!!!:smt021

delta66 18-07-11 08:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OLYMPIC (Μήνυμα 608946)
….…. γιατί είμαι στην φάση που ρυθμίζω PH με Α/Ο και βρύση και έχω συχνά σκαμπανεβάσματα στο PH αλλά τι να κάνω ,το λάθος ήταν που έβαλλα ψάρια

Γιατι εχεις σκαμπανεβασματα με τη ρυθμιση?
Δεν ειναι υποχρεωτικο να εχεις σκαμπανεβασματα οταν επεξεργαζεσαι το νερο με ΑΟ.
Κατο δεν κανεις σωστα και πρεπει να βρεις το λαθος που κανεις.

OLYMPIC 21-07-11 07:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 608953)
Γιατι εχεις σκαμπανεβασματα με τη ρυθμιση?
Δεν ειναι υποχρεωτικο να εχεις σκαμπανεβασματα οταν επεξεργαζεσαι το νερο με ΑΟ.
Κατο δεν κανεις σωστα και πρεπει να βρεις το λαθος που κανεις.

Η αλήθεια φιλε delta 66 είναι ότι με έχει προβληματίσει αυτό το πράγμα με το Ph. υποτίθεται πήρα Α/Ο για να το φτιάξω και αντί αυτού ταλαιπωρώ τα ψάρια .
Αλλά μήπως να έφτιαχνα ένα καινούργιο post και να το κουβεντιάζαμε η στο ίδιο εδώ?

delta66 21-07-11 10:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OLYMPIC (Μήνυμα 609386)
Η αλήθεια φιλε delta 66 είναι ότι με έχει προβληματίσει αυτό το πράγμα με το Ph. υποτίθεται πήρα Α/Ο για να το φτιάξω και αντί αυτού ταλαιπωρώ τα ψάρια .
Αλλά μήπως να έφτιαχνα ένα καινούργιο post και να το κουβεντιάζαμε η στο ίδιο εδώ?

Ανοιξε αλλο με καταλληλο τιτλο στη σωστη κατηγορια

OLYMPIC 22-07-11 17:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 609409)
Ανοιξε αλλο με καταλληλο τιτλο στη σωστη κατηγορια

Θα το ανοίξω από την άλλη εβδομάδα .

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:41.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02504 seconds with 10 queries