ο γκαου μονομαχος μου...
:p
λοιπον την φορμα δεν την συμπληρωνω γιατι την εχω συμπληρωσει πεντακοσιες φορες:D και πλεον αυτοι που διαβαζουν νιωθουν πως το ενυδρειακι το χουν στο σαλονι τους..:cool: μιλαμε οπως παντα για το 30λιτρο κυβο...μετρησεις κανονικες,ολα νορμαλ ,ρουτινες κτλ.μην τα πολυλογουμε...το προβλημα ειναι αλλου... πηγα να κανω αλλαγη νερου εχθες...κανω αλλαγη με το μισο κομμενο πλαστικο μπουκαλι που χρησιμοποιω και ως σκουπα βυθου..καταλαβατε.. λοιπον αφου το αφησα μεσα στο ενυδρειο για να αδειασει με το σωληνακι στον κουβα...ξαφνικα παρατηρω τον μονομαχο να κανει κατι σπαστικα στο χειλους του κομμενου μπουκαλιου! ε το χειλος ειναι αρκετα κοφτερο και καθως πηγε οπισθεν τι επαθε(σαν να εγκλωβιστηκε τελος παντων)"ξυρισε" το κεφαλι του"!!! μετα τον ειδα εχει ανοιξει σαν κουκουναρι ο καημενος..κατα τα αλλα καλα φαινεται..τωρα ειναι καταμαυρο το κεφαλι του(οπως βλεπει αλλο μονομαχο και του σηκωνεται το αιμα στο κεφαλι)... εβαλα melafix,pimafix... θελει τιποτα αλλο; θα κατσουν ξανα τα λεπια στην θεση τους; ευχαριστω |
Με το μελαφιξ θα φτιαξει πιστευω.
ΥΓ Δεν αφηνουμε την αλλαγη να γινεται μονη της. Παντα επιβλεπουμε. Ιδιως οταν το λαστιχο εξαγωγης εχει πιθανοτητες να ρουφηξει/μαγκωσει ψαρια. Βρισκουμε λυση αναλογη. Μια ειναι filterwool στην ακρη του λαστιχου (οταν δεν κανουμε σκουπα), αλλη ειναι ποτηρακι/σιτα ακιμα και ολοκληρο το μπαστουνι απο εξωτερικο φιλτρο εφαρμοσμενο στο λαστιχο, αλλη ειναι να εχουμε το δαχτυλο στην ακρη του λαστιχου προς τη μερια του κουβα για να διακοψουμε τη ροη σε περιπτωση που πλησιασει ψαρι στο λαστιχο και μεχρι να το διωξουμε. |
άλλη είναι να τραβάς απο πίσω απο το σφουγγάρι του φίλτρου Αμβούργου(αν έχεις)
|
thnx για τις συμβουλες..
καλυτερα ειναι ο μονομαχος... να ρωτησω κατι...υγρο διοξειδιο και θεραπεια(με μελαφιξ ή αντιβιωση) σηκωνει;οπως και λιπασματα κτλ |
Τι σκληρότητες έχεις?? :confused:
|
οι μετρησεις μου ειναι μονο για νιτρωδη,νιτρικα και αμμωνια...και ολες ειναι νορμαλ...μηδενικες πλην νιτρικων που ειναι ελαχιστα...
τωρα για ph ειναι τσιμπημενο στο 8αρακι...γι αυτον τον λογο βαζω απεσταγμενο μισο μισο..αυτην την φορα δεν εβαλα δεν ειχα σκληροτητες δεν εχω ιδεα...τα στικακια προφανως ειναι αφερεγγυα που εχω γι αυτες...αλλα καμποσο ψηλα ειναι και αυτες |
αφου δεν σου εμεινε στον τοπο δεν θα εχει προβλημα.......!!!! εγω μια φορα εβγαλα το φιλτρο και οταν το ξαναεβαλα τον σφινωσα απο κατω..... αλλα αποδειχτηκε γερο σκαρι!!!!! απο τοτε προσεχω......
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:37. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board