diy co2
διαβασα και το υπομνημα για το diy co2 αλλα εχω μερικες αποριες...οι βαλβιδα αντεπιστροφης που μπορω να την βρω και πως την προσαπρμοζω και που?επισης θα χρειαστω σκαλα για να διαχεεται το co2?
εχω εξωτερικο φιλτρο eheim 2213..παρακαλω οι πιο εμπειροι να βοηθησουν γιατι τα φυτα μου θα το εκτιμησουν το ιδιο και εγω και πιο πολυ το πογνοστεμον που εχω και θελω επιτελουσ να παρει πανω του μετα απο 2 μηνες σχεδον που τρεχει το ενυδρειο...τιμες ολες κομπλε προσθετω λιγο seachem flourish once a week.. |
την βαλβιδα την παιρνεις απο το πετσοπ...τωρα την τοποθετεις.....σωληνακι βαλβιδα σωληνακι...η σκαλα κανει δουλεια αλλα μπορεις ή να το βαλλεις στην εξοδο του φιλτρου ή να παρεις το http://www.aqua-medic.de/freshwater/...ctor%20100.jpg ή να βαλλεις μια αεροπετρα στο τελος
|
Απλά μια διόρθωση, στην είσοδο του φίλτρου σου ο σωλήνας από το Co2.
|
δηλαδη στ δικο μου φιλτρο πυ διαολο θα την βαλω?οταν λες εξοδο?σωλινακι λεπτο να φανταστω ετσι?συλικονουχο?η βαλβιδα ειναι ακριβη και σε τι ακριβως εξυπηρετει?
|
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37797
------------------------- η βαλβιδα εχει γυρω στα 2 ευρω..το σωληνακι και τη βαλβιδα τα ζητας απο το πετ σοπ...(δεν ξερω να σου πω για το φιλτρο) αλλα η ανεπιστροφη βοηθαει στο να μην κατεβει το νερο του ενυδρειου στο μπουκαλι και το μιγμα στο ενυδρειο....΄λογω πιεσης |
Και κατι ακομα . Η βαλβιδα γραφει επανω ιn και out με ενα βελακι που ''δειχνει'' φορα απο το in στο out .
Αρα εχουμε : μπουκαλι - σωληνακι στο in της βαλβιδας και απο την εξοδο out σωληνακι που παει στο φιλτρο η' στην σκαλα διαχυσης κτλ . |
TA PET CITY η καποια αλλη εταιρεια εχουν αυτην την βαλβιδα και την σκαλα να παω να τα παρω το συντομοτερο δυνατον?ευχαριστω παρα πολυ για την διαφωτηση παιδια σας ειμαι υποχρεος..πιστεθεται πως θα δω διαφορα στο ενυδρειο μου και τα φυτακια μου?
|
εχω και αντεπιστροφη και σκαλα , αν θελεις περνα να στα δωσω για να μην τα πληρωνεις.
|
μιας και θελω να τα παρω καινουργια σε ποιο καταστημα μπορω να βρω σκαλα και βαλβιδα αντεπιστροφης?
|
Παράθεση:
|
εχει ιδεα κανεισ που μπορω να τα βρω τελικα?
|
κινγκριμ...συγκοινονουντα δοχεια...πολυ απλα ...ετσι δεν ειναι
|
οχι δεν ισχυει γιατι στα συγκοινονουντα δοχεια δεν εχεις πιεση ;)
το μειγμα θα μπει στο ενυδρειο λογο μεγαλυτερης πιεσης που εχει το δοχειο με το μειγμα απο οτι στο ενυδρειο |
οκ τοτε...ευχαριστω για την διορθωση
|
:):):):)καποιος να μου πει που θα βρω την βαλβιδα κ την σκαλα διαχυσης????????????
|
τι ευχαριστείς βρε εδω ανταλλάζουμε γνώσεις που ξερεις μπορεί να βγει κάποιος τώρα να διορθώσει εμένα
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1876 http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1013 http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1008 αεροπετρα ειναι αυτο οχι σκαλα |
φιλε...ευγα κι πηγαινε σε 2 3 πετσοπ ...δεν ειναι κατι δυσκολο...ζητα και αν δεν βρεις θα δουμε τι κανουμε
|
η αεροπετρα και η σκαλα το ιδιο πραγμα κανουν?την αεροπετρα που την τοποθετω μεσα στο ενυδρειο?
|
η σκαλα νομιζω κανει καλυτερη δουλεια
|
ΑΛΛΟ Η ΣΚΑΛΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο CO2 REACTOR ΣΩΣΤΑ?ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ?
|
σωστα σωστα
|
KAI κατι τελευταιο να ρωτησω και να μην ζαλιζω,...παρακαλω πειτε μου σε ενα diy co2 ολα τα απαραιτητα εξαρτηματα και ποια η αναλογια μαγιας ζαχαρης σε ενα μπουκαλι μεγαλο τησ κοκα κολας?
|
|
Παράθεση:
Συγγνώμη αλλά εμένα δε μου φαίνεται ότι έχεις εσύ δίκιο! Να πω το σκεπτικό μου και αν έχω άδικο με διορθώνεις. Έχουμε ένα σύστημα με μια μπουκάλα και ένα σωλήνα μέσα στο ενυδρείο και η μπουκάλα είναι κλειστή και η ένωση με το σωλήνα είναι απόλυτα κλειστή, αλλιώς θα χάνουμε διοξείδιο και δε θα δουλεύει το σύστημα. Οπότε αν είναι να τραβήξει νερό θα γεμίσει το μπουκάλι και τέλος, τίποτα δε θα τρέξει εκτός ενυδρείου. Το ζήτημα που μας απασχολεί είναι να μη γυρίσει το νερό του ενυδρείου μέσα στο μίγμα και πάρει ζάχαρη μέσα στο ενυδρείο (με άσχημα επακόλουθα). Για αυτό βάζουμε την αντεπίστροφη! Κάνω κάπου λάθος; |
καλησπερα αν βαλεις αναποδα την αντεπιστροφη θα σκασει το μπουκαλι
|
1 Συνημμένο(α)
ετσι τα ξερω τωρα ας πει και κανενας αλλος αν και ειμαι 99,999999 σιγουρος
Το αντεπιστροφο έχει μέσα μια μπίλια. Όταν μια θετική πίεση πιέζει την μπίλια προς τα πάνω τότε οποιοδήποτε υγρό αέριο θα περάσει δεξιά ή αριστερά από την μπίλια και έτσι θα είναι ανοικτό κύκλωμα Όταν μια θετική πίεση πιέζει την μπίλια προς τα κάτω τότε κανένα υγρό ή αέριο δεν θα περάσει γιατί η μπίλια θα πάει στην ειδική εγκοπή και θα κάνει φραγή |
Δεν αντιλέγω σε αυτό! Για τον λόγο που το βάζουμε διαφώνησα!
|
αν το βάλεις έτσι όπως λες θα κάνει φραγή στο Co2.
Co2 και το μείγμα πάνε από το μπουκάλι προς το ενυδρείο το ανεπίστροφο δεν μπορεί να ξέρει ποιο θέλεις να περάσει και ποιο όχι αφήνει τα πάντα να περνανε από την μια του πλευρά και τπτ από την άλλη πλευρά |
Παρεξηγήθηκα, εγώ δεν είπα να το βάλεις ανάποδα! Αυτό που λέω είναι ότι βάζουμε την αντεπίστροφη γιατί χωρίς αυτή μπορεί να έρθει νερό από το ενυδρείο στο μπουκάλι, να γεμίσει και να γυρίσει ζάχαρη στο ενυδρείο.
|
μα και γω το ιδιο ειπα...ρε παιδια οι περισσοτεροι απο εμας βαζουνε το co2 στο ντουλαπι...οποτε η χρηση βαλβιδας ειναι απαραιτητη αφου στην αρχη που δεν παραγεται co2 αρα δεν υπαρχει πιεση το νερο απο το ενυδρειο μπορει να κατεβει στο μπουκαλι και το μιγμα να μπει στο ενυδρειο
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:56. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board