ΛΕΥΚΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΦΡΟΝΤΟΖΑ
Γειά σας. Παρατήρησα χτες οτι έγιναν θολά τα μάτια της φροντόζας μου. Μέσα σε 2 μέρες έγιναν πολύ χάλια. Με το ζόρι πρέπει να βλέπει. Πήγα σε ένα pet shop και μου έδωσε Myxazin. Όλοι έχουμε κάποιες κακιές εμπειρίες από κάποια μαγαζιά και γιαυτό ρωτάω. Θα βελτιώσει τα πράγματα ή να μην το προσθέσω στο ενυδρείο μου??
Επιπροσθέτως σας γνωρίζω: pH: 8 kh, gh δεν γνωρίζω,μου τελείωσαν τα τεστάκια nh3-nh4: 0 |
Συμπλήρωσε την φόρμα :
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 |
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 250 lt 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 3 έτη 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: πριν 2 έτη 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27,5 C (σταθερά) 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 1 φροντόζα, 2 λαμπιδόχρωμες 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 1 pleco 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): η αλλαγή νερού γίνεται σταδιακά με όσο το δυνατόν μικρή απόκλιση 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 1/3 κάθε 25 ημέρες 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 30 ημέρες πριν (απουσίαζα) 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: σπιρουλίνα όσο πρέπει 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 8 KH: μου τελειώσαν τα τεστάκια, θα πάρω σύντομα GH: μου τελειώσαν τα τεστάκια, θα πάρω σύντομα ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: τεστ της sera (σταγόνες) ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: μόνο η φροντόζα 2. ΔΕΡΜΑ: καμμία μεταβολή 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: φοβισμένο, κρυμμένο 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): δεν έχω προσέξει 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): αυξημένη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : δυσκολεύεται να δει, άρα και να βρει τροφή. Νομίζω όμως ότι δεν τρέφεται όσο έτρωγε 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 2 ημέρες πριν 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: κανένα 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: τί μου προτείνεται? Το myxazin που μου προτείνανε θα κάνει δουλειά? Θα πρέπει να ρίχνω το φάρμακο κάθε μέρα ή μια φορά? Δεν κατάλαβα στις οδηγίες. |
Συμφωνα με την on-line βιβλιογραφια τα λαθη που βλεπω ειναι :
Εχεις 1 φροντοζα: ειναι κοπαδοψαρο και πολυ φοβιτσιαρικο ψαρι γενικα, οποτε ποσο μαλλον οταν ειναι μονη της σε ενα ενυδρειο με αλλα ψαρια Θερμοκρασια: Σχετικα υψηλη σε σχεση με αυτη της λιμνης (εγω τις εχω 25.3 περιπου) Δατροφη: Μονο σπιρουλινα ταιζεις? δωσε και τπτ αλλο π.χ. γαριδα, μυδι (με μετρο), καλαμαρι, ψαρακι θαλασσινο σε κομματακια ... Ψαρια: Νομιζω πως και ο συνδιασμος ψαριων που εχεις ειναι λαθος (διορθωστε με) Γενικα πιστευω πως το ψαρι σου ειναι πολυ στρεσαρισμενο, τωρα αν παραλληλα υποφερει και απο καποια ασθενεια δεν το γνωριζω. Καλο θα ηταν να ανεβασεις καποια φωτογραφια του! :) |
Ξεκινας με αλλαγες νερου ωστε να βελτιωθουν οι συνθηκες.
30 μερες ειναι μαλλον πολλες, αν και δεν εχεις πολλα ψαρια. Το myxazin ως αντιβιοτικο ειναι προς τη σωστη κατευθυνση για το θολο ματι, αλλα θα πρεπει να μετρας και αμμωνια σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα και χαλασει η βιολογια. Ως προς τη συνθεση τωρα, φροντοζα, μια και σε 250 λιτρα.. εε δεν ειναι και οτι καλυτερο. Ποσο μεγαλο ειναι το ψαρι? Καμμια φωτο παιζει? |
Δατροφη: Μονο σπιρουλινα ταιζεις? δωσε και τπτ αλλο π.χ. γαριδα, μυδι (με μετρο), καλαμαρι, ψαρακι θαλασσινο σε κομματακια ...
Σε ποιά εταιρεία βρίσκουμε αυτές τις τροφές?? |
Στο σούπερ μάρκετ ή στο ιχθυοπωλείο της γειτονιάς σου :D:D:D
|
Μπορεις να φτιαξεις και δικη σου τροφη, εγω για τις δικες μου (φροντοζες) φτιαχνω αυτο:
350 γρ γαριδα 150γρ μπιζελι 1 κουταλια Νourish (ή Fishtamin) 1 κουταλια σπιρουλινα 1 κουταλια garlic guard Παραδειγμα: http://hagblomfoto.com/article_shrimpmix.htm |
....να μην πω ότι είστε φοβεροί?? Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:47. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board