μονομαχοενυδρείο...βιοτοπικό;
5 Συνημμένο(α)
εδώ και καιρό έχω ένα ενυδρείο που στρώνει με φυτά κι έχω σκοπό να το δώσω σε ένα φίλο (για τον δικό του μονομάχο)
ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα.... μετρήσεις pH 6.8, kΗ 7 (αμμωνίες κτλ είναι αυτονόητο ότι δεν υφίσανται) Στο υπόστρωμα έχω βάλει τύρφη η οποία όλο αυτό το διάστημα βγάζει αυτή την απίστευτη μπίχλα αλλά όπως φαίνεται έχει μαλακώσει το νερό :) Από φυτά παίζουν pistia stratiotes & riccia στην επιφάνεια, micranthemum umbrosum, egeria densa, lilaoepsis novae zelandia & cabomba madegascariensis. Πως σας φαίνεται το αποτέλεσμα; Εχει καμιά σχέση με το αληθινό περιβάλλον; |
Την τύρφη την έχεις "γυμνή"; Βάλε και κανένα ξυλάκι...
Εγώ θα έβαζα κλήμα γιατί έχει περισσότερα κλαδάκια απ'ότι το μοπάνι. Απ'ότι έχω δει κάτι τέτοιο θα πλησίαζε πιο πολύ στο βιότοπό του. Όσο για την κιτρινίλα είναι από λάμπα ή "δικιά" του; Αν είναι από την τύρφη τότε :D:D:D Τα συγχαρητήριά μου για την προσπάθεια! Πολύ καλό!!!:smt041:smt041:smt041 |
1 Συνημμένο(α)
το ξύλο από κλήμα έχει μπει κάθετα στις 4 γωνίες και η κιτρινίλα είναι από την τύρφη. η τύρφη έχει χρησιμοποιηθεί σας υπόστρωμα. από πάνω παίζει χαλικάκι καφέ διαμέτρου 1mm.
αυτό είναι το πειραματικό aquacube που είχα φτιάξει κάποια στιγμή με τον γυιό μου, δεν προοριζόταν για μονομαχοενυδρείο...απλά έκατσε :rolleyes: κι επιπλέον δεν έχει λάμπα, στο μπαλκόνι είναι με φυσικό φωτισμό |
Άμα τα φυτά είναι από Ασία γιατί να μην έχει σχέση...
Και φυτά επιφάνειας υπάρχουν...και κίτρινο είναι το νερό...και είναι species tank... Τέλειο είναι! Το ξύλο από κλήμα επεξεργάστηκε καθόλου πριν μπει στο ενυδρείο? |
το ξύλο έτρεξε 3 μήνες...σε κουβά και άλλους δυο μήνες στην κατάσταση που το βλέπεις
|
Εγώ καλύφθηκα.
10! Απλά! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Έτσι μου αρέσουν οι μονομαχιέρες. Άσχετα αν στα δικά μου πάντα κάτι στράβωνε... |
Δεν ξέρω αν ο όρος βιοτοπικό μπορεί να ''πάιζει'' με έναν veil-tail μονομάχο (αφου δεν συναντάται στη φύση) αλλά η προσπάθεια είναι εξαιρετική ;)
|
ο μονομάχος για τον οποίο προορίζεται το ενυδρείο είναι ένας υπέροχος ροζέ half moon
|
Παράθεση:
|
ναι η κιτρινίλα :D
|
Tαιριάζει απόλυτα σε ένα μονομαχοενυδρείο που πάει προς το βιοτοπικό!
|
το ξέρω ;) γι αυτό και δεν με ενοχλεί καθόλου :)
|
Μπράβο chemical mac πολύ όμορφο.Μου βάζεις ιδέες για την καινούρια . . .;)
|
Παράθεση:
|
Έχω μία απορία...Θα μπορούσε να μπει σχέτη τύρφη ως υπόστρωμα χωρίς χαλίκι από πάνω?
|
αν δε βαριέσαι να καθαρίζεις το νερό κάθε 3 και λίγο. δεν ξέρω τι θα γίνει αν την πλύνεις πολύ καλά αλλά φαντάζομαι ότι κάθε φορά που θα κάνεις μια αλλαγή νερού θα γίνεται χαμός. βέβαια είχα δει ένα δισκοενυδρείο κάπως έτσι αλλά δεν το έψαξα παραπάνω
|
Να το καθαρίζω από την κιτρινίλα και όχι απο αιωρούμενα σωματίδια έτσι?
Ανάλογα και το πως θέλουμε να είναι ένα ενυδρείο... Για παράδειγμα αν θέλουμε να είναι βιοτοπικό Νότιας Αμερικής δεν νομίζω να μας πειράζει...ενώ αν είναι ένα φυτεμένο με ψάρια με έντονα χρώματα θα ήταν κάπως. |
Eμενα μ'αρεσει παρα πολυ και ανυπομονω να δω τον half moon μονομαχο σου.:p
|
απο αιωρούμενα σωματίδια
|
ωραιο μονο που τα ξυλακια στις γωνιες ειναι σαν κολωνες υποστεγου,βαλτα λιγο πιο φυσικα,λιγο λοξα δυο τρια μαζι
|
τα ξυλάκια μπήκαν για να μοιάζει πραγματικά σαν υπόστεγο με τη riccia να παίζει το ρόλο στέγαστρου
|
απο επανω θα ειναι ανοιχτο? αν θα ειναι βαλε στρωματακια γυρω γυρω απο το ενυδρειο σου για να προσγειωνεται ο μονομαχος, κατα τα αλλα, πολυ καλο
|
Όντως...
Καπάκι μην το δείς στο πλακάκι.... Ωραίο ενυδρειάκι (πολύ ωραίο) αλλά εδώ μια διευκρίνηση.. Όταν λές μπαλκόνι?? |
Όντως...από θερμοκρασίες τι παίζει?ένα γυάλινο κάλυμα είναι ότι πρέπει
|
στο μπαλκόνι...μπαλκόνι, καπάκι δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να μπει. θερμοκρασίες...περιβάλλοντος :D
|
Τότε φίλε μου να σου επαναλάβω και πάλι πως ο χώρος που φιλοξενείται ο μικρός είναι όμορφος αλλά η ζωή του εκεί μαρτυρική...:(
Ξανασκέψου το λίγο..:confused: :confused: Φιλικά πάντα... |
τραβάνε ζόρια οι μονομάχοι με 30 βαθμούς;
|
Κάποια στιγμή θα πηδήξει έξω :smt009
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board