Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Αιμάτωμα; (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14210)

Captain Kirk 14-11-06 12:54

Αιμάτωμα;

2 Συνημμένο(α)
Προχτές παρατήρησα σε ένα από τα corries μου, ένα είδος αιμάτωμα ή ερεθισμό γύρω από το ένα κερατάκι του. Δεν έχω δει ξανά κάτι παρόμοιο. Το ψαράκι αυτό το πήρα μεγάλο από άλλο ενυδρείο πρίν από ενάμισι χρόνο και από πάντα είχε πολύ νωχελικό χαρακτήρα ακόμα και την ώρα της τρέλας του ταΐσματος. Οπότε δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν τρώει ή δεν τρώει ή αν έχει αλλάξει συμπεριφορά.

Έχασα πρόσφατα το ταίρι του, που ήρθε από το ίδιο ενυδρείο χωρίς κανένα σύμπτωμα ασθένειας. Υπέθεσα ότι απλά ήρθε η ώρα του μια που δεν γνωρίζω ακριβή ηλικία αλλά υποθέτω ότι είναι τουλάχιστον 3 - 3,5 ετών.

Τι μπορεί να είναι; Δεν είναι παράξενο το σημείο;

PascM 14-11-06 13:36

Οι μετρήσεις σου τι λένε? Αν και εμενα μου μοιάζει με βακτηριδιακή μόλυνση

Captain Kirk 14-11-06 14:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από PascM
Οι μετρήσεις σου τι λένε? Αν και εμενα μου μοιάζει με βακτηριδιακή μόλυνση

Τι θα πρότεινες; Το παρακολουθώ προς το παρόν, μια που έχουν περάσει 2 μέρες από τη φωτογραφία και δεν έχω δει καμια αλλαγή προς το χειρότερο.

Το απομονώνω και το αλατίζω; :)

PascM 14-11-06 14:56

Αν δεν παίζει πρόβλημα με τις μετρήσεις σου

pet 15-11-06 22:40

έλα κάπταιν πώς πάει το ψαράκι?
Μπορεί να είναι mycobacterium, αλλά θα μπορούσε να είναι και χτύπημα απο το botia, που είδα από το προφίλ σου ότι υπάρχει στο ενυδρείο.

Captain Kirk 16-11-06 08:39

Ναι συγνώμη! Χάλια! Τα πράγματα δεν είναι καλά. Το έχω απομονώσει με αλάτι αλλά δεν τρώει, ο ερεθισμός είναι ο ίδιος και νομίζω ότι δεν βγάζει τη σημερινή μέρα και έχω πάρα πολλές σκέψεις που ψάχνω:

1. Το ενυδρείο είναι γεμάτο φυτά και πρόσφατα έβαλα CO2. Μπορεί να έχει επηρεάσει τη χημεία του ενυδρείου; Μπορεί να έχει σχέση με τα 2 ψαράκια που είχαν πρόβλημα;

2. Το botia είναι το αγαπημένο τρελόψαρο μου. Η μεγάλη μου αγάπη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κόλπα κάνει. Γι αυτό μη μου βάζεις ιδέες. Θα στεναχωρηθώ πολύ αν φταίει αυτό! Η σύνθεση που είδατε είναι 2-2,5 χρονών περίπου.

3. Μπορεί να φταίνε οι 2 CAE; Αν και αυτά όλο κάνουνε κόλπα μεταξύ τους. Κάτι σαν να αγκαλιάζονται και στριφογυρνάνε σαν φιδάκια.

4. Να ρίξω προληπτικά φάρμακο; Για ποιά ασθένεια; Ποιό; Δεν θέλω να πειράξω και τα φυτά μου που είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Όποια ιδέα δεκτή!

pet 17-11-06 12:08

δε θα έριχνα φάρμακο, γιατί αν είναι βακτηριδιακή μόλυνση, δεν θα κάνει και πολλά, αλλά θα έκανα κάθε μέρα αλλαγή νερού.
Το εκτόζον, είναι ένα ήπιο φάρμακο, χωρίς πολλές παρενέργειες, που μειώνει τον κίνδυνο να προσβληθούν τα υγειή ψάρια. Μπορείς να το χτυπάς σε ένα σέικερ να ρίχνεις μετά την αλλαγή.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:24.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01425 seconds with 10 queries