Περι φυτων.Τι κανω λαθος?
Προσπαθω εδω και καιρο να κανω τα φυτα μου να ευδοκιμησουν αλλα ποτε το ενα ποτε το αλλο,κατι μονιμως παει στραβα.Εχω ενα ενυδρειο 100 l με τα εξης φυτα:
Echinodorus bleheri Alternanthera reineckii "roseafolia" Cryptocoryne becketii Cladophora aegagropila Aπο φωτισμο εχω μια sera blue sky royal 25 watt με ανακλαστηρα 12 ωρες ημερησιως ,ενω δεν εχω βαλει παροχη CO2.Για λιπανση βαζω Sera florena καθε εβδομαδα και 5 ταμπλετες Sera floreplus καθε 15 μερες.Το προβλημα ειναι οτι (με εξαιρεση το Cryptocoryne που ειναι φρεσκοφυτεμενο και τα cladophora που ειναι μπαλιτσες αλγης στην ουσια) τα φυλλα ολων των αλλων φυτων γινονται ισχνα προς διαφανα και το Echinodorus γεμιζει με πολλες μικρες τρυπες. Μηπως φταιει ο φωτισμος? Μηπως η λιπανση δεν ειναι σωστη?Για δωστε τα φωτα σας εσεις οι παλιοι... |
Χρειάζεσαι:
1) Άλλη μία λάμπα (4.500 - 5000 Κ.), σύνολο 50W. 2) DIY CO2. Θεόφιλος |
Παράθεση:
|
Η πληρης λυση συμπεριλαμβανει και ph-controller...
Αλλα απο οτι βλεπω μαλλον για ελλειψη καλίου προκειται. (με δεδομενο οτι με αυτά που βαζεις αποκλειεται να ειναι ελλειψη σιδήρου...) Ξεκινα να προσθετεις ειτε Κ2SO4 ειτε Seachem flourish Potassium, πρωτου ανεβασεις φωτισμό και διοξειδιο... |
Ξεκιναω τις αλχημειες απο αυριο και βλεπουμε.ευχαριστω παιδες
|
Παράθεση:
http://www.reptilica.de/shop/product...rman/index.htm Φταίει το φάσμα της σε συνάρτηση πάντα με την έλλειψη λιπασματος. Και γω το βλέπω σαν έλλειψη καλίου. |
Παράθεση:
|
Για τα φυτά, ναι. Επίσης, όπως σου είπαν παραπάνω, παίζουν ρόλο και τα kelvin.
|
Παράθεση:
Δές αυτές http://www.aquaristic.net/shop/shop....lvania-Grolux/ http://www.aquaristic.net/shop/shop....inal-Tropical/ http://www.aquaristic.net/shop/shop....ram-Fluora-77/ Εχουμε γράψει αρκετά για λάμπες. |
Καλημέρα και αφού δεν θες να κάνεις Co2 μπορείς να πάρεις το flurish exel το οποίο είναι οργανικό διοξείδιο του άνθρακα καθώς και του Flurish potesioum (κάλιο) και θα δεις τα φυτά σου να πηγαίνουν προς το καλύτερο.Περισσότερες πληροφορίες για τα λιπάσματα θα βρείς εδώ.
Φυσικά πάντα με αλλαγή του φωτισμού.Όπως προανεφεραν και οι προλαλήσαντες. Φιλικά Ιορδάνης. |
Παράθεση:
|
Παρηγγειλα το Seachem flourish Potassium (μιας και η Λαρισα δεν ειναι Αθηνα και δεν τα εχουμε ολα στα ποδια μας) και για την ωρα βολευτηκα με μια αμπουλα bio vert prodibio που εχει και καλιο.Ιδωμεν!
|
Τωρα.. να το πω το κολπο για το Potassium?
|
ποιο κόλπο? :confused:
|
Παράθεση:
|
Ντρεπομαι παιδια να το πω... :?
|
Παράθεση:
Fleet enema....σας λεει κατι ;;; |
Παράθεση:
Έλα βρε sonia πες μας....μην ντρέπεσαι... |
Ας το πάρει το ποτάμι :smt064sonia
Ελα μολε sonia πεεεεζμασ :smt065 μολόγα και πέστα όλα :smt021 Μισή ντροπή δική σου μισή δική μας :D |
ΣΟΝΙΑΑΑΑ.......αληθεια,τι παιζεται..??? μαλλον ειμαι βαθεια:smt015 :smt015 :smt015 :smt088
|
Παράθεση:
'H 153.56mg PO4 - 63,14mg K - 3,30mg H Οσο για εσενα Κλαζ...πηγαινε στο φαρμακειο και ζητα ενα κλυσμα ! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Γιώργο δεν το έχω δουλέψει αλλά με έβαλες σε σκέψεις. Δηλαδή αφού τα φωσφορικά που περιέχει είναι σχεδόν >Χ2 σε περιεκτικότητα από το Κάλιο πως θα το προσθέτεις για να πιάσεις τα επιθυμητά επίπεδα ; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να πάρεις κάλιο από αυτό το προιον θα πρέπει να το πήξεις στα φωσφορικά. Είναι σωστό ως σκέψη ; |
Εγω μεχρι εδω μπορω να βοηθησω...:smt102 .....απο εκει και περα...ας αναλαβουν οι πιο εμπειροι !!!
|
Παράθεση:
|
Αχ ρε klaz μαρεθει το πως το λεειθ
αντε και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΄να περάσουμε όλοι.... |
Παράθεση:
Το Κάλιο απλά περισσεύει χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το κάλιο απλά μπορεί να πάει αθροιστικά με το κάλιο του νιτρικού καλίου ή και του θειικού καλίου. Για κάλιο η προτίμηση ειναι K2SO4 που περιεχει και την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Να πω και εγώ ο μπούφος? Δηλαδή προσθέτοντας Seachem flourish Potassium ουσιαστικά αυξάνουμε τα φωσφορικά?
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board