|
|||
|
|||
βοηθεια σε αρχαριο
καλημερα σε ολους, θελω σιγα σιγα να ξεκινησω το στησιμο του ενυδρειου μου σε στυλ tanqanyika, εχω βρει καποιες πετρες και θα ηθελα τη γνωμη σας να τις χρησιμοποιησω η οχι, θα μου πειτε βεβαια τι ερωτηση ειναι αυτη αλλα οσο χαζη κι αν ειναι η ερωτηση ειναι πολυ καλυτερο απο το να κανεις μια λαθος κινηση.....οι πετρες που εχω βρει ειναι αυτες:
|
|
||||
|
||||
Οι πέτρες μου φαίνονται εντάξει. Που τις βρήκες?
Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου? Έχεις αποφασίσει τι ψάρια θα βάλεις? |
|
|||
|
|||
το ενυδρειο ειναι κοντα στα 200 λιτρα και ελεγα να να το στησω πρωτα σε στυλ tanqanyika που μου αρεσει, να στρωσω, να κανω μετρησεις και μετα να δω πως θα καταληξουμε με τα ψαρια.....τις πετρες τις βρηκα εδω στη δουλεια και ειπα να δω αν κανουν....τους εριξα και πανω υδροχλωρικο και η ασπρη εκανε αφρους η αλλη ομως οχι....
|
|
||||
|
||||
Αφρίζουν-ξαφρίζουν δεν έχεις πρόβλημα
Αν το νερό του δικτύου σου είναι, όπως συνήθως, σκληρό δεν υπάρχει διαφορά στο τι θα επιλέξεις. Η γνώμη μου πάντως είναι να βρεις ομοιόχρωμες μπεζ-καφέ (αλλά γούστα είναι αυτά). Στο βυθό άμμη ψιλή έτσι? Με το καλό στις ομορφιές της Tanganyika!! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Η άμμος είναι κανόνας.
Αλλά 2 χιλιοστών δεν είναι χαλίκι μήπως είναι 2 εκ.? Και το λευκό λερώνει γρήγορα, προτίμησε μπεζ. |
|
|||
|
|||
οχι 1-2 χιλιοστα ειναι......ρυζακι το λεμε εμεις εδω, ειναι χαλικι σπασμενο και ειναι πολυ ψιλο γι αυτο ελεγα μηπως κανει γιατι αμμο δε βρισκω ρε γαμωτο εδω κρητη, μονο παραγγελια.....
|
|
||||
|
||||
Μη με τρελαίνεις που δεν βρίσκεις άμμο στο Ηράκλειο
Πάνε σε μια καθαρή παραλία και φόρτωσε. |
|
|||
|
|||
μη τρελενεσαι ρε κλεοβουλε, λευκη εννοουσα δε βρισκω για αγορα.......
|
|
||||
|
||||
Σε καμια μαντρα με οικοδομικα υλικα, ολο και κατι μπορει να βρεις.
Παντως για τις πετρες, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε μια παραλια και να μαζεψεις οτι πετρα τραβαει η ψυχη σου. Οπως και αμμο απο παραλια μπορεις να μαζεψεις, απλα προσεχοντας να ειναι σε καπως ερημικο σημειο για να μην εχει διαφορα.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Δεν υπαρχει λογος να παρεις χαλαζιακη για Τanganiyka. Αν ηθελες ψαρια μαλακου νερου, ενταξει. Αλλα για αφρικη, βαλε αμμο παραλιας καλυτερα.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
μιας και το χαλικακι ειναι και αυτο ασβεστοληθικο θα μου προτειναται καποιο αλλο υδροβιοτοπο που να πληρει παρομειες προυποθεσεις??? |
|
||||
|
||||
λίμνη malawi
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
όχι και εκεί σκληρό νερό έχει. πάντως για 200 λίτρα νομίζω καλύτερη επιλογή είναι η tanganyika.
|
|
|||
|
|||
εννοεις οτι η ψαροσυνθεση της tanqnyika ταιριαζει πιο πολυ στα λιτρα μου???
|
|
||||
|
||||
Και malawi πιστευω μπορεις να κανεις ενα χαρεμι με labido
|
|||
|
|||
καμια πρωταση για διαμορφωση γιατι λογω χωρου το ενυδρειο το εκανα 80χ40χ65, οποτε εχει πολυ υψος που δε ξερω πως να το καλυψω ωστε να ειναι ομορφο....
|
|
||||
|
||||
Περιμενε τους αφρικανους αν και νομιζω οτι θα σου κανουν παρατηρηση για το μηκος του ενυδρειου.
|
|||
|
|||
καθε παρατηρηση δεκτη, ετσι κι αλλιως γι αυτο βρισκομαστε εδω, να προλαβαινουμε λαθη που θα εχουν αντικτυπο στα ψαρακια μας.....αν δε κανει το μηκος μου για tanqanyika θα παμε σε κατι αλλο.....
|
|
||||
|
||||
Πολύ άβολο το μέγεθος του ενυδρείου, κυρίως γιατί δεν έχει μήκος.
Αυτό σε περιορίζει στον αριθμό των ειδών που θα βάλεις. Επίσης θα έχεις πολύ ανεκμετάλλευτο χώρο στο ύψος. |
|
|||
|
|||
ναι δυστυχως το σημειο που πρεπει να μπει δεν ειχε παραπανω μηκος οποτε του εδωσα υψος κατι που τελικα αποδικνειεται λαθος μεγαλο.......οποτε θα με συμβουλευες να μη το προχωρησω σε tanqanyika???
|
|
||||
|
||||
Και να σε χάσουμε από πελάτη?
Εγώ θα το επιχειρούσα με το ενυδρείο σου (το έχω κάνει σε μεγαλύτερο με επίσης άβολα μεγάλο ύψος) με κατάλληλη διαρρύθμιση. Δηλ.: στη μιά πλευρά ένα όσο το δυνατό ψηλότερο βραχοσύμπλεγμα, στα όρια των βράχων και με τρόπο ώστε να οριοθετούν το ενυδρείο σε 2 περιοχές μια δεκάδα βαλισνέριες ή crinum, και στην άλλη πλευρά καμιά 50αριά κελύφη απλωμένα. Έτσι μπορείς να φιλοξενήσεις ένα ζευγάρι/χαρέμι μικρόσωμα πετρόψαρα (πχ Julidochromis transcriptus) και ένα χαρέμι κοχυλόψαρα (πχ multies,similis,Al.compressiceps "shell" κλπ) |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ωραιο μου φαινεται αυτο.Με βαζεις σε σκεψεις
|
||||
|
||||
Ωπ...κι άλλος πελάτης?
|
|
||||
|
||||
Προς το παρον το αφηνουμε.Το βαζω ομως στην λιστα με τα υποψηφια στησιματα για ενα 80Χ40Χ50 που καθεται
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
αν και λιγακι ασχετο, αλλα αν εστηνα Αφρικανικο θα εβαζα μουλτις (εδω οι ειδικοι της Αφρικης θα σου πουν αν σε ενδιαφερει για παραμετρους κτλ, εμενα απλα μου αρεσουν που τα βλεπω στα βιντεακια).
Για τα συγκεκριμενα απ οτι εχω καταλαβει τα λιτρα σου ειναι μια χαρα
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοηθεια σε αρχαριο. | Γαβριλος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 19-12-12 15:47 |
βοηθεια σε εναν αρχαριο. | antonis 1979 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 07-07-12 19:11 |
Μονομαχος για αρχαριο!Λιγη βοηθεια | lary7 | Bettas | 9 | 19-12-11 11:54 |
Βοηθεια σε Αρχαριο.... | isaias1983 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 10-12-10 11:42 |
Το πρωτο μου ενυδρειο (βοηθεια σε αρχαριο) | georot1981 | Malawi | 63 | 23-10-09 14:17 |