|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Malawi 330 λίτρα my way
Έχω καιρό να κάνω παρουσίαση γι αυτό πάρτε μια:
Πληροφορίες Διαστάσεις:120,8 x 42,8 x 64,0 cm Όγκος: 330 λίτρα μικτά Φυτά: Ανούμπιες Ψάρια: 6 Pseudotropheus saulosi (ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Ηλία που μου έδωσε γέννες από τα δικά του και βρήκα επιτέλους καθαρά ψάρια ) 7 Labidochromis caeruleus sp."yellow" F1 (απ' τον ίδιο) 10 Metriaclima callainos Άλλα ζωντανά: anentome helena, neritina natalensis Διακοσμητικά υλικά: πέτρες κοκκινωπές, βυθός: χαλαζιακή άμμος Hagen,Tropical marine sand, αραγωνίτης Nature's Ocean, άμμος θαλάσσης Ιερισσού (όλα ανάμικτα σε άγνωστες πιά αναλογίες) Φόντο: μαύρη μεμβράνη κολλημένη με νερό εξωτερικά Φωτισμός: 3 λάμπες Τ8 χ 30W(2 daylight,1 grolux) Διάρκεια φωτισμού:8 ώρες (η 1 daylight πάντα σβηστή) Φιλτράρισμα: Hydor prof 600(1300 l/h) + Eheim 2028(1050 l/h) με enfi mech,substrat pro,siporax, σφουγγάρι, ενυδρειακό βαμβάκι και προφίλτρα eheim στις εισαγωγές, eheim diffuser στη μία έξοδο spaybar στην άλλη. Θέρμανση: Jagger 300W Λίπανση:- Παροχή CO2:- Παράμετροι: Ph: 8.2~ Gh: 17 Kh: 14 NH3/NH4: 0 NO2: 0 NO3: 10 Αλλαγές νερού: εβδομαδιαία 35-40% Θερμοκρασία: 24 C χειμώνα, 27+ C καλοκαίρι Διατροφή:2 φορές ημερησίως NLS cichlid formula βασικά, Tropical spiroulina forte και Dr.Bassleer chlorella 1-3 φορές τη βδομάδα. 'Αλλες πληροφορίες: δεν χρησιμοποιώ ποτέ φάρμακα εκτός από αντιχλώριο (Prime), Aquarium salt-API, epsom salts και Ektozon-Hobby, τα 3 τελευταία κυρίως σε περιπτώσεις θεραπείας για χτυπήματα/εκδορές από αψιμαχίες. Τα ψάρια τώρα άρχισαν να ενηλικιώνονται χωρίς ακόμη να έχω διαπιστώσει το φύλο των περισσότερων εκτός από ένα αρσενικό saulosi, θα το δείτε να αλλάζει χρώματα, που ζευγάρωσε ήδη με ένα θηλυκό (σαν άπειρο δεν τα κράτησε όμως). Στόχος είναι να μείνουν 3 χαρέμια και η αναπαραγωγή των saulosi. Στη διάθεση σας για σχόλια-διευκρινήσεις. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 10-10-14 στις 11:50 |
|
||||
|
||||
Για το ενυδρείο δεν έχω να πω πολλά
Ευκαιρία να λύσω μερικές απορίες 1. Ο θερμαντήρας δεν ζορίζεται? Ειχα την εντύπωση (οκ, εξαρταται και από τη θερμοκρασία του χώρου) πως γενικά επιλέγουμε περισσότερα watt απ τα λιτρα μας 2. Το eheim diffuser τι προσφέρει? 3. Φόντο : Μεμβράνη κολλημένη με νερό??? how? Κι ενα μικρό σχόλιο : Οι ανούμπιες σε συνδιασμό με πέτρες (χωρίς άλλα φυτά) τα σπάνε Τα ψάρια πανέμορφα (παρόλο που δεν έχω ιδέα ποιο ειναι τι)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
Μερικές φωτο ακόμη, που δεν τις πήρε με την πρώτη
|
|
||||
|
||||
Πολύ ωραίο Κλεο!!!
Τα σπάει! Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Μόνο κάτι. Δεν φοβάσαι λίγο τον συνδιασμό caeruleus- saulosi; Ευτυχώς πάντως κυκλοφορούν ακόμα καθαρά saulosi. |
|
||||
|
||||
κι άλλες
|
|
||||
|
||||
Τυχερά τα ζωντανά μου. Βρήκαν καλό σπίτι.
Σκόρπια σχόλια: Δοκίμασε να βάλεις μια aquastar 10K για να δείξει και το μπλε των cobalt blue. Τα neritina δε σου γεμίζουν τον τόπο αυγά; Μη μου πεις για αρσενικά ... PS. Saulosi Ωραίο σχήμα και μορφολογία παίρνει ο κυρίαρχος. Δεν την πάλεψε το μικρότερο σαουλοζάκι; Αργούν αυτά να πάρουν πλήρη χρώματα. Labs Βγάλε μια τον κυρίαρχο. Από πιτσιρίκι φαινόταν αυτός ο μάγκας. Metriaclima Callainos Έτσι απλά τα λες. Πες λίγα λόγια. Που πως πότε :P Στο μαγαζί το έχεις; Από φωτογραφίες δε λες πολλά πράγματα. ------------------------- Παράθεση:
Αν τα δεις όμως μαζί στο ίδιο ενυδρείο καμία σχέση η μορφολογία τους. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη egeorgiou : 02-02-14 στις 21:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Για τα λίτρα, δεν είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ψαριών;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το καλό είναι ότι είναι πολλά του κάθε είδους οπότε θα είναι πολύ έως πάρα πολύ δύσκολος ο υβριδισμός. |
|
||||
|
||||
Πολύ ωραίο το ενυδρείο Κλεο
|
|||
|
|||
Malawi 330 λίτρα
ΦΙΛΕ Κλεόβουλε για τις γνώσεις σου δεν μπορώ να σχολιάσω όπως και αρκετοί άλλοι,μαθαίνω από εσένα αλλά με αυτή σου την παρουσίαση χάρηκα πολύ γιατί δεν είχα δει ενυδρείο σου ποτέ.Το στήσιμο είναι καταπληκτικό,πανέμορφο!!!
Υ.Γ.Τα σχόλια δεν είναι για να σου πω ΜΠΡΑΒΟ αλλά το πόσο ευχαριστήθηκα να το κοιτάζω!!! |
|
||||
|
||||
Μπραβο Κλεο! Ποσο καιρο "τρεχει" ? Γιατί θα μου άρεσε να πιασουν λιγο αλγη οι πετρες....
|
|
||||
|
||||
Μπράβο Κλεό πολυ όμορφο!
|
|
||||
|
||||
Ειναι απλα καταπληκτικο.Ο συνδιασμος χρωματων πετρας ανουμπιας φοβερος!!Μπραβο
|
|
|||
|
|||
Αντε με το καλο και οι γεννες,μπας και βρουμε και εμεις κανενα καθαρο saluosi!
|
|
|||
|
|||
μπραβο βρε κλεοβουλε....τελειο απο ολες τις αποψεις, δε χορτενει το ματι να τα βλεπει......
|
|
||||
|
||||
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια!
Παράθεση:
2.πολλή καλή οξυγόνωση και αύξηση της πίεσης στην έξοδο άρα καλύτερη κυκλοφορία 3.η μεμβράνη είναι κάτι τέτοιο αλλά αδιαφανής http://www.3mprotect.gr/index.php?di...oduct_id=29791 Παράθεση:
Παράθεση:
Neritina έχω ένα από 4 διαφορετικά είδη. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνουν αυγά, αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος και όχι δεν τα έκανα κωλονοσκόπηση για να βρω το φύλο τους . Το μικρό saulosi απ' τη στιγμή που το πήρα είχε μικρότερο ένα πλευρικό πτερύγιο και έμεινε πίσω από πλευράς ανάπτυξης αν και ήταν ζωηρό και φαινόταν να τρώει κανονικά. Πριν λίγες μέρες εξαφανίστηκε. Τα Labido είναι πανέμορφα αλλά εγώ όπως κατάλαβες εστιάζω στα saulosi . Tα M.callainos είναι ένα ψάρι που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ γιατί δεν έβρισκα σίγουρα καθαρά. Τσίμπησα μια εισαγωγή του Ιγνάτιου. Όμορφο ψάρι αν και παρά τις προσδοκίες μου, αρκετά ντροπαλό και ήσυχο. δεν πρόσεξες τον στόχο. Τα ψάρια είναι νεαρά και στο τέλος θα μείνουν 3 χαρέμια ή μπορεί και μόνο τα saulosi που τα έχω μεράκι. Παράθεση:
υγ. τα ενυδρεία μου τα έχω όλα στο μαγαζί και δεν είναι "σαλονάτα". Κριτήριο για τη διακόσμηση κλπ είναι οι ανάγκες των ψαριών και δευτερευόντως η δική μου απόλαυση και αισθητική Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 03-02-14 στις 12:01 |
|
||||
|
||||
Να τα χαιρεσαι ρε!
|
||||
|
||||
Πανέμορφα ψαρια και ωραίο ενυδρειο !
Τα callainos και τα saulosi ολα τα λεφτά ! Μπράβο Κλεοβουλε! Αστο λίγο βρε να πιάσει άλγη... Μια παρατήρηση μονο θα προτιμούσα λίγες παραπάνω πετρουλες για περισσότερες κρυψώνες λόγω μεγάλης ιχθυοφορτισης-λίτρων μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα χαρέμια ! Αν και ξέρω ότι οταν χρειαστεί και αν χρειαστεί θα επεμβεις! Περιμένουμε τις εξελίξεις!
|
||||
|
||||
Άντε μικρέ σταμάτα να παίζεις με τα μικρόψαρα και φτιάξε κάνα ενυδρείο της προκοπής
Παράθεση:
Πέτρες ίσως χρειαζόταν κι άλλες αλλά δεν είχα ίδιες και δεν έβαλα. Προς το παρόν βολεύονται και δεν υπάρχουν εντάσεις ή αψιμαχίες. Την ώρα που γράφω βλέπω και δεύτερο αρσενικό saulosi που αν και νεαρό χωρίς τα χρώματα του, κάνει χορό ζευγαρώματος. Κι είχα κρυφές ελπίδες να είναι 1+5 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ασε που τα μικροψαρα δεν θα χωρανε σε λιγο καιρο και κατι πρεπει να κανω.
|
||||
|
||||
Κι άλλο νταμάρι ρε Κλεόβουλε; Άντε φτιάξε ένα γαριδάδικο να βρεις την ησυχία και την ηρεμία σου(είσαι και σε κρίσιμη ηλικία )
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Αν άλλαζα κάτι θα έκανα δυο συστάδες πέτρες και θα έδινα λίγο ύψος. Ξέρεις καλύτερα. Για δείξε τώρα τα hongi και τα flavus. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα γαριδάδικα σου με βάζουν πάντα σε πειρασμό αλλά έκοψα το ψάρι να κόψω το σαγανάκι πάει πολύ |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
κλεοβουλε δεν εχω να προσθεσω τιποτα,αντιθέτως εμεις μαθενουμε απο εσενα.μπραβο για ολα τα ενυδρεια σου,εισαι αψωγος σε ολα τα θεματα,και το λεω αυτο γιατι τα ενυδρεια σου τα εχω δει απο κοντα.
|
||||
|
||||
Να 'σαι καλά φίλε Χρήστο
|
|
||||
|
||||
να το χαιρεσαι! πανεμορφες ψαρουκλες!
|
|
||||
|
||||
ασε τις παρουσιασεις και κοιτα να βγαλεις απογονους...
..οχι δικους σου....των ψαριων σου... μπραβο κλεο!!!
|
||||
|
||||
να 'σαι καλά
Παράθεση:
και η πρώτη φουρνιά απογόνων(όχι των δικών μου ) είναι δική σου |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
700 λίτρα malawi | giorgio | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 43 | 25-04-13 13:57 |
Malawi 500 λίτρα | ntritzt | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 32 | 21-12-12 16:33 |
400 λίτρα Malawi! | \/ag | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 19 | 23-11-12 01:43 |
650 λίτρα malawi τι να βάλω? | theodarras | Malawi | 40 | 14-11-10 18:50 |
Malawi 120 λίτρα | zagorakis | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 21 | 07-06-08 11:14 |