|
||||
|
||||
Φακός canon
Καλημέρα έχω ένα φακό ζουμ της canon αγορασμένο λίγο πριν από την ψηφιακή εποχή.
Τον είχα αγοράσει έξτρα, αρκετά ακριβά, μαζί με μία ΕOS-5 τότε. Η ερώτηση μου είναι αν είναι συμβατός με κάποια ψηφιακά D-SLR μοντέλα της εταιρίας. Ας πούμε με την καινούρια canon 400 ή κάποια άλλη. Ευχαριστώ. Ο φακός έχει τα εξής χαρακτηριστικά : EF 75-300 1:4-5.6 is 1,5 m. macro Image Stabilizer Ultrasonic Διάμετρος φακού 58 |
|
||||
|
||||
ναι ειναι, τον ιδιο εχω κι εγω, και τον φοραω και στην ΕΟS-350D μου. Σε ολες τις canon DSLR ειναι συμβατος.
Μονο το αντιθετο δεν συμβαινει, οι φακοι για DSLR EF-S δεν ειναι συμβατοι με τις SLR.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
Καλός ο φακός (για τα χρήματά του).
Φυσικά και θα τον κρατήσεις αλλά αντί για 75-300 στις ψηφιακές θα είναι 120-480, επειδή ο αισθητήρας είναι μικρότερος απο το 36mm/24mm και ό,τι φακό θα βάζεις θα τον πολλαπλασιάζεις με 1,6 για να βρίσκεις το πραγματικό. Γενικότερα στις ψηφιακές χάνεις σε ευρυγώνιο αλλά κερδίζεις σε zoom. ¶λλο παράδειγμα... Αν είχεs μηχανή film με φακό 28-70, βάζοντάς τον σε ψηφιακή Canon 400D ή 30D, τότε ο φακός γίνεται 45-112! |
|
||||
|
||||
Έχω κι άλλον ένα φακό 18-35 που κάνει στην EOS-5 αλλά ο ίδιος δεν είναι Canon αλλά Sigma. Αυτός μάλλον δεν πρέπει να είναι συμβατός με ψηφιακά μοντέλα τι λέτε;
Υπάρχει κάποια ζήτηση για SLR μοντέλα τώρα πια; Δηλαδή το σώμα της EOS-5 πόσο μπορεί να πιάσει; Για καλές τιμές σε ψηφιακές Ελλάδα ή εξωτερικό που να ψάξω; Αυτά ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
ΠOIOΣ EINAI ο φακός ο sigma? γραψε TA χαρακτηριστικά του.
Αυτός θα πρέπει να είναι λογικά:Sigma AF 18-35 f/3.5-4.5 Aspherical UC Πρέπει να κάνει με τα χαρακτηριστικά που βλέπω. Ένας αρκετά καλός φακός σε αυτή την κατηγορία είναι ο Tamron SP 2,8/17-50 DI II http://www.pixxass.de/product_info.p...c5d3e098f320f7 Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stat : 18-04-07 στις 18:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
η εδώ σε κάτι πιο καλό http://www.adorama.gr/eshop/details....64&prview=list |
|
||||
|
||||
Αν μιλάς για την 400D συγκεκριμένα το mount του φακού παίρνει και EF φακούς και EF-S
άρα ταιριάζουν ...
|