|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Παρουσίαση Malawi (450lt)
Πληροφορίες
Διαστάσεις:151x51x66 (Rio 400) Όγκος:450l Κατηγορία:Malawi Φυτά:Valisneria gigantea , Java moss Ψάρια / ¶λλα είδη:4 Labidochromis caeruleus , 4 Metriaclima estherae "red zebra" , 1 ζευγάρι Melanochromis auratus , 1 Pseudotropheus socolofi , 6 Pseudotropheus sp."Acei , 2 neritina natalensis snail Διακοσμητικά υλικά: Πέτρες , 3 ρίζες driftwood , ¶μμο θαλάσσης Φόντο :Μαύρη μεμβράνη Φωτισμός: Τ8 2χ36w 1 6500k Μπροστά , 1 3500k πίσω Διάρκεια φωτισμού:8 ώρες Φιλτράρισμα: Eheim 2217 (1000lt),eheim ecco pro 2236(750lt),Eheim pro II 2036(950lt), εσωτερικό Juwel (Μηχανικό φιλτράρισμα ) (600lt) 2 κυκλοφορητές 6000lt & 3000 lt Θερμοστάτης:150w & 300w, Ιχνοστοιχεία : Seachem Cichlid Lake Salt , Σόδα Παροχή CO2: Όχι Παράμετροι: pH: 8.2 Γενική σκληρότητα (GH):12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Αλλαγές νερού:35% Κάθε εβδομάδα Θερμοκρασία:23-25 ¶λλες πληροφορίες: φελιζόλ dow Φωτογραφία:
|
||||
|
||||
συνέχεια...........
|
||||
|
||||
δεν έχετε καμιά γνώμη αντίρρηση ??????????
|
||||
|
||||
kostaskich
εμενα μου αρεσε αρκετα.καλλες γεννες
------------------------- η μος αποκλειετε να μενει θα την φανε.επισης εχω ενσταση στα ξυλα γιατι κατεβαζουν το ph
]kostaskich 200 lit discus-cardinal -rodostomus-ancistrus 450lit malawi haplochromines 30 lit iriatherina-cpd-red chery Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostaskich : 25-11-14 στις 16:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
την moss την εχω βαλει ακριβως για αυτο τον λογο για να εχω να τσιμπανε
τα ξυλα το ειχα σκεφτει αυτο αλλα τα εχω στα ενυδρεια μου πανω απο 5 χρονια λες ακομα να κατεβασουν το ph?
|
||||
|
||||
Μ αρεσει να το χαιρεσαι.
|
|
||||
|
||||
Πολύ όμορφο έγινε!
Η ψαρο-σύνθεση όμως θέλει διορθώσεις. Τα auratus εκτός του ότι είναι σε λάθος αναλογίες (ένα αρσ. θέλει 4+ θηλ.) θα δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον κυριαρχώντας και σκοτώνοντας όσα μπορέσουν από τα άλλα φιλήσυχα είδη. Τα red zebra δεν θα τα έβαζα με τα λαμπίντο γιατί υπάρχει περίπτωση να υβριδίσουν. Το socolofi μόνο του τι γυρεύει? Στη θέση σου θα κρατούσα λαμπίντο-ασέϊ και θα έβαζα μαζί τους κάποιο άλλο συμβατό είδος (πχ Cynotilapia zebroides, Metriaclima callainos, Pseudotropheus cyaneorhabdos, Ps.demasoni, Ps.flavus κλπ) |
|
||||
|
||||
Το ξέρω αλλα επειδή μου έσπασε το ενα το φίλτρο αναγκαστικά να τα βάλω ολα στο μεγάλο γιατι είτε θα έπρεπε να τα αφήσω να ψοφήσουν η να τα βάλω στο μεγάλο η σκέψη ειναι να σωθούν σε όποιον τα θελει και όπως είπες να αφήσω λίμπιντο ασει και θελω να βάλω παρα πολυ demasoni που μου αρέσουν η άμα βρω καθαρά saulosi
------------------------- Τελικά την moss δεν την τρωει κανενα δεν τους αρέσει μάλλον ------------------------- τα ψαρια αν δεν τα παρει καποιος σκεφτομαι να το δωσω σε ενα τοπικο πετ που εχουμε εδω αλλα δεν ξερω που θα καταλήξουν τελικα για αυτο και διστάζω λιγο
Πείρα ονομάζει ο καθένας τα σφάλματά του... Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kalomoiris : 26-11-14 στις 10:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
όμορφο αποτέλεσμα... αν και η δεξια πλευρά μπορεί να βελτιωθεί πιστεύω, να δίχνει πιο φυσικό
|
|
||||
|
||||
για πες καμια ιδεα??
|
||||
|
||||
τώρα μου βάζεις δύσκολα (δεν τοχω και πολύ με τη διακόσμηση).
ίσως αν έβγεναν οι 2 πέτρες μπορστά και πάνω δεξιά.... να δίχνει πιο ανισόπεδο |
|
||||
|
||||
καταλαβα τι προσπαθεις να μου πεις εχω σκοπο να ξανα βγω στην γύρα για πετρες με το που θα το ψιλο ανεβασω απο την δεξια μερια λιγο οποτε απο μονο του μετα θα γινει ανισόπεδο
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Καλα δεν υπήρχε σήμερα απο τις 8 μέχρι τις 4 αποτέλεσμα ενα σπίτι χαλι μαύρο η γυναίκα εξαλη το στήσιμο οτι να ναι δεν μου άρεσε καθόλου και άντε να δούμε τι θα κάνουμε με κρυψώνες
Καθώς και Ότι έμειναν 3labidochromis και 6 pseudo.acei και μεσα στην εβδομάδα με το καλό θα έρθουνε 12 demasoni
|
||||
|
||||
φωτο
|
||||
|
||||
εγιναν καποιες αλλαγες
Πληροφορίες Διαστάσεις:151x51x66 (Rio 400) Όγκος:450l Κατηγορία:Malawi Φυτά:Valisneria gigantea Ψάρια / ¶λλα είδη:3 Labidochromis caeruleus 6 Pseudotropheus sp."Acei , 2 neritina natalensis snail Διακοσμητικά υλικά: Πέτρες , ¶μμο θαλάσσης Φόντο :Μαύρη μεμβράνη Φωτισμός: Τ8 2χ36w 1 6500k Μπροστά , 1 3500k πίσω Διάρκεια φωτισμού:8 ώρες Φιλτράρισμα: fluval fx5 (3500lt),eheim 2217(1000lt) 2 κυκλοφορητές 6000lt & 3000 lt Θερμοστάτης: 300w, εσωτερικός αργότερα έχω έναν 300w εξωτερικό που θα μπει Ιχνοστοιχεία : Seachem Cichlid Lake Salt , Σόδα Παροχή CO2: Όχι Παράμετροι: pH: 8.2 Γενική σκληρότητα (GH):12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):14 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Αλλαγές νερού:35% Κάθε εβδομάδα προετοιμασία την προηγούμενη σε βαρέλι αλλαγής με Seachem Cichlid Lake Salt και σόδα αντιχλωριο seachem prime 2 ώρες πριν την αλλαγή στο βαρέλι υπάρχει θερμοστάτης και κυκλοφορητής 600 λίτρων Θερμοκρασία:25-27 ¶λλες πληροφορίες: φελιζόλ dow Φωτογραφία:
|
||||
|
||||
μια χαρα σε βρισκω!!μου αρεσει πολυ το στησιμο στις πετρες
|
|
||||
|
||||
Καπως έτσι ξανα αρχίζουμε....αυτήν την στιγμή στρώνουμε!!!
|
||||
|
||||
Τι έπαθες και ξαναστρώνεις?
Δεξιά πρόσθεσε κι άλλες πέτρες.Φτιάξε κρυψώνες. Έτσι όπως τις έχεις δεν εξυπηρετούν σε τίποτα |
|
||||
|
||||
το ειχα ξεστησει ολο γιατι ειχα προβλημα με τον σπιτονοικοκυρη μου για μεσα στο σπιτι που το ειχα οποτε και το εβαλα στο κλειστο παρκιν που εχω κατω οποτε ξανα ολα απο την αρχη θα γινουν αρκετες αλλαγες και προσθηκες απλα ειναι παρα πολλες πετρες που ειναι κατω απο την αμμο και δεν φαινονται και περιμενω να ανοιξει λιγο ο καιρος για να βγω να μαζεψω πετρες θα μπουν και αριστερα τα ξυλα για να κρυψουν το εσωτερικο το φιλτρο το οποιο το εχω για προ-φιλτρο για το fx5 και θα μπουν μονο 12 demasoni και φυτα valisneria
και εχω δει αρκετα ενυδρεια τα οποια ειναι σε φλατ γραμμη και οχι σε νταμαρια εκει λετε να υπαρχει προβλημα συμπεριφορας με τα demasoni??
|
||||
|
||||
Όλα σχεδόν τα mbuna θέλουν πολλές κρυψώνες στις πέτρες.
Τα demasoni που είναι πολύ επιθετικά μεταξύ τους, ακόμα περισσότερο. Τα φλατ συνήθως φιλοξενούν haps. Το ξύλο μπορεί να σ' αρέσει αλλά, ιδιαίτερα αν είναι καινούργιο, θα επηρεάζει προς τα κάτω το ph με τα χουμικά και τις τανίνες που θα απελευθερώνει. |
|
||||
|
||||
για τα ξυλα δεν υπαρχει φοβος τα εχω 7 χρονια σε ενυδρεια πιστευω οτι ηταν να βγαλουν το εβγαλαν οποτε ανοιγει ο καιρος και αρχιζει η συγκομιδη η βαση που υπαρχει τωρα με τις πετρες ειναι καλη η πρεπει να το ξεστησω ολο???
να ειναι και καπως ομορφο περα απο λειτουργικο
|
||||
|
||||
???Tι προβλημα ειχε δηλαδη?Στην πλατη το 'χε..?Τι αλλο θ ακουσουμε...
|
||||
|
||||
ασε εδω δεν μπορω να κανω τρυπες να βαλω τα φωτιστικα ασε μην αρχισω και χαλασω το θεμα
αυτο ειχα δει και μου ειχε αρεσει παρα πολυ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=82505
|
||||
|
||||
Αν βάλεις μερικές ακόμη πάνω σ' αυτές που έχεις θα είσαι καλά.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Οπως ειπανε και τα παιδια πιο πανω βαλε περισσοτερες πετρες!
Ειναι κριμα τοσα λιτρα να τα χαραμισεις για ενα ειδος....εχεις πολλες επιλογες σε ειδη!
|
||||
|
||||
σε ευχαριστω να εισαι καλα και θα τα πουμε και παλι μολις στρωσει το ενυδρειο οποτε καταλαβαινες οτι πρεπει να μου κρατησεις σιγουρα μια 12αδα
ο λογος που ηρθα στα νερα σας ειναι το παρακατω ενυδρειο καπως ετσι θελω να το φτασω να μοιαζει δεν μου αρεσει η στοίβα απλα σε δυο γωνιες τι αλλο ειδος θα μπορουσε να μπει το πολυ ακομα ενα με αυτο το στιλ ενυδρειου που θελω να φτιαξω
|
||||
|
||||
https://www.youtube.com/watch?v=FDV2TT55TNo
και ενα βιντεο με το ενυδρειο ονειρο!!!!!!!!!! τωρα κατα ποσο ειναι σωστο το aquascape δεν ξερω αλλα μου αρεσει απιστευτα
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση 300 lt malawi | saxlina | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 06-11-12 14:23 |
Παρουσίαση ενυδρείου Malawi | georgetax | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 47 | 23-04-10 20:35 |
Παρουσιαση Βιοτοπος malawi-450lt | moros | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 51 | 23-09-08 16:58 |
Παρουσίαση Malawi | KOKOBAS | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 9 | 05-06-08 23:52 |
Παρουσίαση ενυδρείου malawi | Andreas301 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 49 | 07-01-08 10:24 |