|
Αμαζόνιος και περίχωρα Γενική συζήτηση, παράμετροι νερού, κοινά είδη |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Ποια ειναι η καλυτερη χαλαζιακη αμμος?
Ποια ειναι κατα την αποψη σας η καλυτερη χαλαζιακη αμμος για βιοτοπικο Αμαζονιου (με σκαλαρια, ραμ, οτο και corydoras sterbai)??
Απο που την αγορασατε και τι χρωμα ειναι? Εκτος απο λευκο παιζει μπεζ ή/και καφε? Υ.Γ. Πραγματικη χαλαζιακη χωρις να ανεβαζει τις σκληροτητες του νερου... Ειμαι παθων και προσπαθω να γινω και μαθων τωρα... |
|
|||
|
|||
Απο που αγορασες τη χαλαζιακη αμμο που σου ανεβαζε τη σκληροτητα;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
δεν ειχες κανενα προβλημα να ανεβαινουν σκληροτητες στο ενυδρειο με την παροδο του χρονου? Να ξεκινας με μετρηση TDS π.χ. 100 και στο τελος της εβδοαμαδας να εχεις 200 πριν την αλλαγη... |
|
||||
|
||||
Τελικα σου βγηκε μη ουδετερη? Ειναι αυτη που ειχες παρει πριν απο κανα 2μηνο? Οπως και να εχει, κριμα και ταλαιπωρια τα ξερω και εγω... Δεν την ειχες παρει απο ενυδρειακο μαγαζι σωστα? Εγω αλλαξα και την δικια μου που δεν ηταν ουδετερη με μια της aquatica απο ενυδρειακο μαγαζι 7 ευρω τα 5 κιλα. Μου την προτιναν σε αυτο το θεμα.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Κανένα πρόβλημα δεν είχα με τις σκληρότητες... Το ενυδρείο τρέχει περίπου τέσσερις (4) μήνες τώρα και δεν είχα ποτέ αλλαγές στην σκληρότητα του νερού. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
δεν την πηρα απο ενυδρειακο μαγαζι αλλα εγραφε πανω το σακι οτι ηταν χαλαζιας (SiO2). Τωρα αν ειχε και αλλες προσμιξεις και δεν το εγραφε... η μετρηση του TDS πρεπει να μενει σταθερη φανταζομαι αν εχεις χαλαζιακη σε ενα ποτηρι με νερο ετσι? παιρνοντας μετρησεις μερα με τη μερα... εγω βασικα μετρησα νερο βρυσης και νερο ενυδρειου υπηρχε διαφορα προς τα πανω στο νερο του ενυδρειου. Μετρησεις TDS: νερο Α.Ο.: 001 ppm βγαζω συνηθως. νερο βρυσης: 138 ppm νερο ενυδρειου: 150 ppm (το νερο μπηκε στο ενυδρειο Πεμπτη βραδυ) νερο σε βαζακι με την ιδια αμμο+νερο βρυσης που ειναι μεσα κανα μηνα: 198 ppm. ------------------------- ωραια!οποτε παιζει κι ο Ερμης που ειναι και κοντα μου... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos_auk : 27-04-12 στις 15:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Το TDS δεν αντιπροσωπευει μονο την σκληροτητα του νερου.
Τσεκαρισμα θα κανεις με τεστ GH.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
μπορει να ανεβαινει η μετρηση TDS αλλα οι σκληροτητες να μην ανεβαινουν? το TDS μετρα ολα τα διαλυμενα στο νερο, οχι μονο τα αλατα σωστα?οποτε ισως ανεβαινει το TDS απο ταϊσματα κλπ στο ενυδρειο. οποτε μονο με την gh θα βγαλω ακρη... |
|
|||
|
|||
Μου έχει τύχη εμένα αυτό... έκανα μετρήσεις TDS στο ενυδρείο και έβρισκα 244ppm και όταν μετρούσα GH είχα 8
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Η GH σου (βασικα ασβεστιο και μαγνησιο) ηταν μονο τα 142ppm (8 χ 17.8 ) απο τα 244ppm συνολικα διαλυτα στερεα που μετραγες. Οπως και να εχει ομως, πολλες φορες και η ανοδος TDS, απο οπου κι αν προερχεται, δεν ειναι επιθυμητη σε ενηλικα ψαρια μαλακου νερου.
|
|||
|
|||
Εδώ και δυο (2) εβδομάδες περίπου το TDS έπεσε στα 160ppm περίπου και η GH είναι σταθερή στα 8... και ελπίζω να την ρίξω με την χρήση της ΑΟ που χρησιμοποιώ εδώ και μια (1) εβδομάδα
|
|
||||
|
||||
εχω μπερδευτει παντως με το TDS και τη GH...
και το θεμα ειναι οτι σε κανα μηνα μετακομιζω και θα εχω την ευκαιρια να την αλλαξω την αμμο...αν τελικα ειναι προβληματικη... θα τη βγαλω την ακρη...που θα παει.. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Είχα μπερδευτεί και εγώ σαν και εσένα... και με την βοήθεια των παιδιών βρήκα την άκρη |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χαλαζιακη αμμος | Vangelis21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 27-04-12 01:47 |
ΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΑΜΜΟΣ | antonis1988 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 25-02-11 08:14 |
χαλαζιακη αμμος με υποστρωμα ? | harris samos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 20-09-09 21:27 |