28-10-09, 09:33 | #1 |
βοηθεια
28-10-09, 09:33
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
σε λιγο απο οτι εχω καταλαβει θα γεννησει το γκαμπι μου ...δεν εχω γεννηστρες πιραζει?
|
|
Εμφανίσεις: 4724
|
|
||||
|
||||
Ακόμα καλύτερα!
Κρυψώνες όμως φτιάξε καμπόσες για να επιβιώσουν αρκετά. Το κερατόφυλλο είναι ιδανικό γι' αυτές τις περιπτώσεις! Με το καλό! |
|
|||
|
|||
αφτα τα κερατοφυλλα χριαζονται καποια ιδιετερι διαδικασια για να μπουν στο ενυδριο ι τα περνω κ τα ριχνω μεσα?
|
|
||||
|
||||
φυτό είναι - το ρίχνεις μέσα και τελείωσες... Δεν το φυτεύεις στο βυθό, το αφήνεις ελεύθερο να επιπλέει.
(αν θέλεις να αποφύγεις "μετάδωση" τυχόν σαλιγκαριών, το βουτάς σε νερό πρώτα με ένα φακελάκι υπερμαγκανικό κάλιο από το φαρμακείο, για 15-20λεπτά). |
|
|||
|
|||
για τσεκαρε την κ συ πως σου φενετε? το κοστοσ του κερατοφυλλου?
|
|
|||
|
|||
εεεε???
|
|
|||
|
|||
απαντηστε ορε παλικαρια
|
|
|||
|
|||
ειναι εγκυος ετοιμασου για πανες σε λιγες μερες.Για τιμες κερατοφυλλου γυρω στα 5 ευρω αν θυμαμαι καλα
|
|
||||
|
||||
Έγγυος είναι, αν τη συγκρίνω με τις δικές μου θέλει ακόμη μερικές μέρες για να γεννήσει...
Κερατόφυλλο δεν ξέρω πόσο το πουλάνε αλλά αν ζητήσεις κλάδεμα στις αγγελίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεις. |
|
|||
|
|||
ευχαριστω παιδεσ κ απλα σας ενημερωνω πως κ αλλη μια ειναι περιπου ετσι αρα θα εχω πολλες γεννεσ αρε χαρα που θα κανει ο γιος μου θα ξετρελαθει...μια ερωτηση ακομα μου ειπαν οτι 1φορα το μηνα να αδιαζω το 1/3του νερου κ να συμπλιρωνω καθαρω κ τα φαρμακακια..τα ψαρια πρεπει να τα βγαζω απο μεσα?
|
|
|||
|
|||
Τα ψαρια δεν τα βγαζεις οταν αλλαζεις νερο,θα ηταν καλυτερο για τα ψαρια σου να αλλαζεις καθε εβδομαδα το ενα τριτο του νερου με το αντιστοιχο αντιχλωριο.
|
|
|||
|
|||
κ παμε εχω..ενα που λεγετε kent pro tech coat ενα αλλο sera toxivec κ τελοσ nutrafin biological aquarium supplement
|
|
|||
|
|||
Λαθος σου τα ειπανε...
Αλλαγη νερου καθε εβδομαδα το 30-40% και ιδιαιτερα τωρα που θα εχεις και μωρα μεσα. Στο φρεσκο νερο προσθετεις μονο το αναλογο αντιχλωριο και προσεχεις να εχει την ιδια θερμοκρασια με αυτη του ενυδρειου. Τα υλικα του φιλτρου τα ξεπλενεις απαλα σε νερο ενυδρειου και μονο αν παρατηρησεις μειωση της ροης. Σκουπα βυθου καθε εβδομαδα με την αλλαγη νερου για να μαζευεις τις ακαθαρσιες. Φωτα ανοιχτα οχι περισσοτερο απο 10 ωρες. Γενικα αυτη ειναι η ρουτινα συντηρησης για το ενυδρειο σου. Αντε και καλες γεννες. |
|
|||
|
|||
μονο αντιχλοριο?τα βακτηρια κ τα αλλα οχι?
|
|
||||
|
||||
Το αντιχλώριο είναι απαραίτητο.
Τα βακτήρια είναι μουφα... κράτα τα λεφτά σου για κάτι άλλο. |
|
|||
|
|||
ok δηλ κανω 1φορα την βδομαδα αλλαγη νερου προσθετο αντιχλοριο κ καθαριζω τα φιτρα με το νερο που εχω αφερεσει απο το ενυδριο....κ καλο θα ηταν να βαλω κ κερατοφυλλο για να σωσουμε κανα μικρακι που θα γεννηθει σωστα?
|
|
||||
|
||||
Σωστά. Επίσης, τα φίλτρα δε χρειάζεται καθάρισμα κάθε βδομάδα όλο το φίλτρο, μόνο το "προφίλτρο" καθάρισμα - αν έχει, ή τον "υαλοβαμβακα" αλλαγή. Τα υπόλοιπα υλικά πολύ πιό αραιό καθάρισμα, και πάντα τα μισά, ποτέ όλα μαζί. Δες και τις οδηγίες του φίλτρου σου.
|
|
||||
|
||||
Για τις γεννηστρες διαβασε εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22360
και ξεκινα και τα υπομνηματα των αρχαριων για να παρεις μια ιδεα πως συντηρουμε ενα ενυδρειο..τι χρειαζεται..και ποσο απεχει αυτο απο τον κοσμο που ζουν οι περισοοτεροι πετσοπαδες...
|
|||
|
|||
ρε παλικαρια πηγα σε 4πετσοπ κ δεν βρηκα κερατοφυλλο εχω βαλει κ στις αγγελιες αλλα τιποτα μηπως μπορει να βοηθηση καποιος??
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!! | george82 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 20-04-09 05:43 |
βοηθεια | toyotommyman | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 01-01-08 19:35 |
ΒΟΗΘΕΙΑ | CHRIS4204 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 13-06-07 07:56 |
βοηθεια | GP250381 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 04-07-06 20:11 |
βοηθεια | GP250381 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 01-07-06 21:22 |