|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Xρειάζομαι τη βοήθεια σας ,προβλημα με το Μονομαχο μου!!
Αγαπητοι μου χρειαζομαι για μια ακόμη φορά τη βοήθεια σας.
Λοιπόν ενυδρειακι 15 lt- φιλτρακι για 25-35 lt - θερμοστάτη στους 25,5 c - ph 7 - μετρήσεις αμμωνιας,νιτρικων,νιτρατη σε κανονικα επιπεδα (χαρτινα stick tetra)- υπόστρωμα ψιλό χαλίκι - 6 πλαστικά φυτα. Κανένα σημάδι ασθένειας , καθόλου στρές (κινειται ηρεμα και συνεχως στο χώρο, από το νερο εως το καπάκι εχει κενό 5cm. To ταίζω μπιλλακια για μονομάχους (3-4) αλλά τίποτα δεν τρωει, δοκίμασα και flakew με το ίδιο αποτέλεσμα. Τον έχω μια εβδομάδα και δεν έχει φάει ακόμη. Μία-δύο φορές έφαγε μια μπιλλίτσα και την έβγαλε πάλι. Κάπου διάβασα οτι εάν αλλαξεις τροφη στα betta πρεπει να τα αφησεις αταιστα 3-4 μέρες και μετα να τα δωσεις την καινούρια τροφή. Ισχύει? Τι μπορώ να κάνω? Φιλικά wodan |
|
||||
|
||||
Δοκιμασε να του δωσεις αποξηραμενο σκουλικι....
το οτι πρπει να μεινει αταιστο 3 μερες...... δεν ισχυει,.
|
||||
|
||||
Thanks Μάνθο
Ελπίζω να βρω !! γιατι στην επαρχεια είναι λίγο δυσκολα τα πραγματα. Παντως δεν είναι κάτι το ανησυχητικο ε? φιλικα wodan |
|
||||
|
||||
Το καλύτερο που θα μπορούσες να του δώσεις είναι προνύμφες κουνουπιών, που είναι και η πραγματική τροφή του στους ορυζώνες της Ταϊλάνδης. Αρκεί βέβαια να έχεις πρόσβαση σε τέτοια πηγή τροφής η οποία να μην προέρχεται από μολυσμένα νερά.
Τα flakes δεν είναι κατάλληλη τροφή για bettas. Η λύση που σου πρότεινε ο Μάνθος είναι πολύ καλή (αποξηραμένα bloodworms ή brine shrimps) και δε νομίζω να είναι τόσο πρόβλημα να βρεις στην Λαμία. Εάν ψάξεις και δε βρεις, μπορώ να σου αγοράσω και να σου στείλω εγώ από Αθήνα.
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ Φιλλιπε.
Θα ψάξω στα pet της Λαμίας και ελπίζω να βρώ. Εάν δεν βρώ θα σε ενοχλήσω σίγουρα !!! Φιλικά wodan |
|
|||
|
|||
Μπορείς ακόμα να του δώσεις ένα μικρό ζωντανό γαιοσκόληκα αφού τον πλήνεις καλά, αν μπορέσεις να βρείς. Αν δεν φάει ούτε τη ζωντανή τροφή τότε μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
Τελικώς βρήκα αποξηραμενο σκουλικι....του έριξα και ΜΑΛΛΟΝ εφαγε 1-2 κομματακια, θα δω και σημερα τι θα κανει.
Γεια σου HellRazer απο την ομορφη Πάφο. Εχω επισκεφτει το χωρο(μουσειο) οπου εχετε με ενυδρεια, περισυ το καλοκαιρι , ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!! φιλικα wodan |
|
|||
|
|||
Επίσης η θερμοκρασία που έχεις είναι χαμηλή για betta.
Οταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή δεν είναι τόσο δραστήρια. Πως τα καταφέρνεις βέβαια τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός να έχεις 25,5.... μάλλον το έχεις σε δροσερό μέρος. Ανέβασέ του λίγο τη θερμοκρασία να είναι στο 26 - 27 και σε συνδυασμο με την τροφή θα πάει μια χαρά. Βάλτου και κανα αληθινό φυτό απο τα εύκολα, αν σε παίρνει ο φωτισμός σου.
|
||||
|
||||
Λοιπον αγαπητοί μου.
Μάλλον έχω σοβαροτερο προβλημα Ενώ δεν έχει σημαδια καποιας ασθένειας, εχει ένα σκισιμο στην ουρά του (όχι τρύπα, σκισιμα περα-περα).΄ Εχω ανεβάσει θερμοκρασια 28c και έριξα γενική αντίβίωση (πριν το κάνω αλλαξα το 50% του νερου). Ακούω προτάσεις. φιλικα wodan |
|
|||
|
|||
Εμένα ο δικός μου το tetra min flakes το ξεσκίζει πάντως. Μήπως έχει μεγάλη ανατάραξη της επιφάνειας ή δυνατά ρεύματα και ο κακομοίρης δυνοπαθεί να πάει να φάει;
|
|
|||
|
|||
Έχεις άλλα ψάρια μαζί του? Τι διακοσμητικά έχεις στο ενυδρείο? Μήπως έσκισε τα πτερύγια του πάνω σε κανένα αιχμηρό διακοσμητικό?
|
|
||||
|
||||
Λειανσμενες πετρες ποταμισιες και πλαστικα φυτα.
Αρχισε σιγα σιγα να τρωει αποξηραμενο σκουλικι, τι να πω . wodan |
|
|||
|
|||
Το σκίσιμο θα είναι από το πλαστικό φυτό. Αν σε 1-2 μέρες δεν φτιάξει χρησημοποίησε κάποιο αντιβακτυριδιακό φάρμακο. Αφού άρχισε να τρώει όλα μάλλον πάνε καλά.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|