|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Κιτρινίζει πολυ το νερό..
Στο 120λιτρο μου έχω βάλει από κάτω καθαρό φυλλόχωμα(το αγόρασα σε συσκευασία) και απο πάνω μεγάλη στρώση χοντρόκκοκης άμμου...
Τρέχει εδώ και 40 μέρες το ενυδρείο. Αλλαγές κάνω κάθε βδομάδα. Το νερό κιτρινίζει πολύ.. Φαντάζομαι είναι λόγω του ''υποστρώματος''... Θα σταματήσει ποτέ να κιτρινίζει ή θα πρέπει να το αφαιερεσω? Υπάρχει φόβος για τα ψάρια-γαρίδες?(σκέφτομαι να πάρω σήμερα καμια αμάνο να τρώει και καμια άλγη |
|
||||
|
||||
γαριδες μετα απο κανα 2 μηνες
μηπως εχεις καμια ριζα μεσα ??
|
||||
|
||||
Αν η άμμος είναι χοντρόκοκκη πιθανόν. Έχω παρόμοιο υπόστρωμα, και 6 εκ. άμμο κοκκομετρίας 0,5-1 χιλ. από πάνω και δεν μου χρωμάτιζε το νερό.
|
|||
|
|||
H ριζα που εχω ειναι ρεντ μουρ και σαφως δε φερει αυτη την ευθυνη(και απο πριν εβγαζε..)..
Η αμμος ειναι η γνωστη του pangea.. Τελικα οσο περναει ο καιρος θα καλυτερευουν τα πραγματα ή θα παραμενουν τα ιδια? Δε θα το αντεξω να ξηλωσω ολο το βυθο και ξανα απο την αρχη... |
|
||||
|
||||
Την άμμο την ξέπλυνες καλά; Απλυτη καφεδίζει το νερό!
Το ξύλο βάλτο σε μια κατσαρόλα και βράστο 5-6 φορές με αλλαγές νερού μεταξύ των βρασμών! Εάν τελικά υπέυθυνο είναι το υπόστρωμα, δεν θα απαλλαγείς από αυτό μέχρι να βγάλει αυτό που έχει να βγάλει! Συνήθως τότε όμως έχουν φύγει και όλα του τα θρεπτικά συστατικα....
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Το υπόστρωμα είναι.... Κανεις με παρομοια εμπειρια? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εάν τελικά υπέυθυνο είναι το υπόστρωμα, δεν θα απαλλαγείς από αυτό μέχρι να βγάλει αυτό που έχει να βγάλει! Συνήθως τότε όμως έχουν φύγει και όλα του τα θρεπτικά συστατικα.... Έπαθα κι έμαθα! Στο παλιό μου 55άρι την πρώτη φορά για να φύγει η καφεδίλα στην 1η αλλαγή νερού ανακατώθηκε ο βυθός και μέσα έγινε βούρκος και έχασα και ψάρια. Τη 2η φορά έκανε για να φύγει η έντονη καφεδίλα 5 μήνες (σε συνδιασμό με ένα καινούριο μοπάνι). Αλλαγές νερού κατώντας την ανάσα μην ανακατέψω το βυθό! Στο 120άρι μου πήρα και έβαλα το ειδικό υπόστρωμα και ησύχασα!
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Oπότε μετα απο κανα τετραμμηνο πιθανον να αρχισει να καθαριζει το νερο έ? Πάντως υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 cm άμμου πάνω από το φυλλόχωμα-υπόστρωμα..Τι να πω..Μάλλον υπομονή.. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Προσωπικά δεν θα είχα πλέον την υπομονή....
|
||||
|
||||
4 cm ειναι λιγα για υποστρωμα φυλλοχωμα.
Περα απο το γεγονος οτι θα πηξεις στην αλγη, δεν υπαρχει αλλο προβλημα. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
To φυλλόχωμα είναι γυρω στα 2,5-3 cm και η άμμος απο πάνω είναι 3-4-5cm... Άλγες ναι δυστυχώς έχω...και προσπαθω να τις κοντρολαρω με το excel και τα φυτα... Και επειδη εχω φυτεψει αρκετα,το βλεπω δυσκολο να το ξεστηνω.. Να προσθέσω λίγο άμμο? Μετα από λίγους μήνες λέτε θα καθαρίσει το νερό ή μετά από χρόνια? |
|
|||
|
|||
Βαλε κι αλλη αμμο.
Πλυνε την αμμο καλα και βαλε την σε σακουλακια τυπου sanitas. Πιεσε την να μην εχει αερα μεσα. Βαλε το σακκουλακι με το χερι σου κοντα στον βυθο και ασε την αμμο να πεσει σιγα σιγα. Επειτα την απλωνεις και ετσι δεν δημιουργειται καθολου θολουρα. Αν και εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ το κιτρινο νερο, δεν θα το αλλαζα παρα μονο αν προκαλουσε αλγες. |
|
||||
|
||||
Να προσθεσω στο παραπανω οτι οταν το κανεις θα εχεις κατεβασει τη σταθμη αρκετα, κατω απο τη μεση.
Για να μην εχουμε (πολλες) διαρροες απο το υποστρωμα η αμμος απο πανω πρεπει να εχει υψος οσο μια παλαμη (χωρις τον αντιχειρα) δλδ 6cm τουλαχιστον. Το φυλλοχωμα απαιτει μαλλον ειδικους χειρισμους και υποχρεωτικα καποιους μηνες εντονης αλγης. Το να το παλεβεις με excel ειναι μαλλον ακριβο σπορ, οποτε την επομενη φορα μαλλον ειναι καλυτερα να πας σε κατι πιο μοντερνο για υποστρωμα ωστε να εχεις λιγοτερα προβληματα. Παντως με υπομονη το φυλλοχωμα καποια στιγμη θα δωσει ωραιοτατα φυτα. |
|
|||
|
|||
Σας ευχαριστώ.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Το φυλλόχωμα τι από τα μίκρο-μάκρο μου προσφέρει σε αφθονία? Ωστε να μην το ρίχνω επιπλέον σε λίπασμα? (απο λιπάσματα έχω το flourish,το potassium, και το ΚΝΟ3) Τελευταια εβαλα και κατι ταμπλετες τις SERA flarenete νομιζω τις λενε (Απο άλγες κυριως έχω έντονη καφέ και πράσινη τριχοειδή,και λιγο green spot και ακομη πιο λιγο μαυρη τριχοειδη) |
|
||||
|
||||
εε κυριως micro..
Ταμπλετες, flourish τα ξεχνας για πολλους μηνες... Kno3 και potassium, αναλογα με το πως πανε τα φυτα.. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απιονισμένο νερό η νερό βρύσης? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 04-11-08 00:30 |
μηχανη με το πολυ 400 €? | Mary-z | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 14 | 18-12-07 18:59 |
κιτρινίζει και μαδάει | jockler | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 06-10-07 12:38 |
Limnophila aquatica κιτρινίζει. | ΠΑΝΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 02-06-06 09:32 |