|
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Έχω ένα χρυσόψαρο σε μια λίμνη
Έχω ένα χρυσόψαρο σε μια λίμνη , η λίμνη λειτουργεί για Περσότερο από 1 χρόνο
Τους τελευταίους 2 μήνες το ψάρι έγινε λευκό {είναι 6 χρονών) Τώρα βλέπω και ένα KOI να αλλάζει το χρώμα από το κεφάλι του Δες φωτογραφίες πριν και μετά Δεδομένου ότι δεν άλλαξε τίποτε σχεδόν στην λίμνη παρά μονό που τοποθέτησα λάμπα UV δεν μπορώ να βρω κάποια αιτία Εσείς μπορείτε να σκεφτείτε κάτι ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nendosstelios : 15-09-06 στις 09:21 |
|
||||
|
||||
Eίναι αρκετοί οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Για κοίταξε εδώ:
http://www.pond-doctor.co.uk/longfadingcolour.html
|
||||
|
||||
Παράθεση:
koi 5 -komet 4-χρυσοψαρο 1 σφουγγαρια αλαζω γενικα τις τροφες και ταιζω σπανακι μαρουλι πεπονι και αλλα μια σκεψη Με την συνεχιζόμενη εξαέρωση νερού και συμπληρώνοντας την εβδομάδα περίπου 250 λίτρα Νερό βρύσης με Σκλυροτιτα ΚΗ 18 και GH 24 το νερό της λίμνης επιβαρύνετε συνεχεία , αυτό θα μπορούσε να είναι ένας λόγος ????? |
|
||||
|
||||
Aναφέρεται πως το σκληρό και αλκαλικό νερό (τι ph έχεις; ) σε λίμνες ενισχύει το χρώμα των Koi σε συνδιασμό με μια ελεγχόμενη συντήρηση ιχνοστοιχείων. Η μη συχνή ανανέωση του νερού της λίμνης (εννοώντας αλλαγές νερού) έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση βασικών απαραίτητων ιχνοστοιχείων από το περιβάλλον λόγω απορρόφησής τους από τα ψάρια και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που έχεις αυτό το σύμπτωμα.
Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο προιόν στην Ελλάδα, όμως θεωρείται πως η προσθήκη πετρώματος montmorillonite ενισχύει τα χρώματα των koi σε κάθε περίπτωση. Πάντως γίνεται παραγγελία από εδώ (koi clays): http://www.adamsaquatics.com/adams_aquatics_2_006.htm
|
||||
|
||||
Γενικά όμως η αλλαγή χρώματος δεν θεωρείται ανησυχητικό φαινόμενο. Συμβαίνει συχνά, αλλά δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο λόγος...
Κάποιοι λένε ότι έχει να κάνει με την τροφή, άλλοι ότι είναι και θέμα ηλικίας αλλά και γονιδίων. Οτι θέλεις παίρνεις!! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |
platy τσιμπάει χρυσόψαρο. | ThDam | Ζωοτόκα | 4 | 15-10-04 00:27 |
Άρρωστο χρυσόψαρο??? | ThDam | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 15-10-04 00:13 |
Μαυρισαν τα πτερύγια σε χρυσόψαρο | moogy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 04-06-04 11:49 |