|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
270 lt Malawi
Καλησπερα μετα απο 6 μηνες υπομονη να μαζεψω τα λευτα ωστε να αγορασω το ενυδρειο και αλλους 4 μηνες περιπου για να το τελειοποιησω ηρθε η ωρα να σας κανω την πρωτη μου παρουσιαση... Διαστάσεις:100x46x60
Όγκος:270 lt Κατηγορία:Malawi Φυτά:3 ανουμπιες Ψάρια / ¶λλα είδη:- Διακοσμητικά υλικά:τις 3 ανουμπιες και τις πετρες απο μια παραλια τις εβαλα αφου τις εβρασα για 15 λεπτα Φόντο:χαρτονη που απεικονιζονται πετρες Φωτισμός:2 T5 39W Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες Φιλτράρισμα:ELITE Crystal-Flo Model 80 Θερμοστάτης:scuba heater 300 Αεραντλία:sera air 275 r plus Παράμετροι: pH:9 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3): Αλλαγές νερού:καθε 2 εβδομαδες το 1/3 και καθε μια εβδομαδα κανω καθαρισμο με σκουπα βυθου Θερμοκρασία:26,5 c
|
||||
|
||||
Καλορίζικο !
Τι ψάρια και πόσα έχεις? (βλέπω κάτι "θηριάκια" ) |
|
||||
|
||||
Ευχαριστω εχω 2 snow cichlid και αλλα 10 οπου στο πετ σοπ τα ειχε με το ονομα chipokae mbuna
|
||||
|
||||
Τα δεύτερα είναι αυτά http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=755
και είναι πράγματι θηρία . Όταν ξεχωρίσεις φύλα άφησε έναν αρσενικό και αρκετά θηλυκά. Tα "snow" βάλτα καμιά φωτο να δούμε τι είναι. |
|
||||
|
||||
χαχαχαχα τα snow cichlid ειναι κατι λευκα ψαρια που φενονται σε καποιες φωτο αλλα οταν ανοιξει το φως του ενυδρειου μου θα τραβιξω κι αλλες φωτο να δειξω και επεισεις θελω να δειξω και τον τροπο φιλτρανσης του ενυδρειου μου.
jamaica for ever Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos93 : 07-01-13 στις 12:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Τα είδα μάλλον Pseudotropheus zebra albino είναι (υβρίδια) και θα πρότεινα να τα βγάλεις.
Τα chipokae απο που τα πήρες? Αν και οι φωτο σου είναι σαν τις δικές μου(χάλια) βλέπω κι ένα με κάθετες ρίγες. Φοβάμαι μη σε φόρτωσαν υβρίδια Βάλε αν μπορέσεις πιο καθαρές, ένα ένα τα ψάρια. |
|
||||
|
||||
τα snow cichlid και εγω σκεφτομε να τα δωσω γιατι φοβαμε πως εχουν αλλες διατροφικες συνηθειες και αλλα και να τα δωσω πιος θα τα παρει στο πετ σοπ δεν γινονται επιστροφες και τα ψαρια μου ολα τα εχω παρει απο πετ σοπ.
|
||||
|
||||
Καλη δουλεια και οσο ειναι μικρα εισαι ενταξει.
|
|
||||
|
||||
πολυ ομορφο το ενυδρειο σου...
και τα ψαρια σου ομορφα αλλα κατι δεν μου κολλαει... πρεπει να εχουν αιμα maingano . Θα ρισκαρω να πω ισως και απο auratus
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να έχω δει εισαγωγή M.chipokae σε μαγαζί εδώ και χρόνια. |
|
||||
|
||||
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια αλλα πως μπορω να ξεχωριζω τα υβριδια απο τα κανονικα δηλαδη εχει γινει καποιο λαθος που μελοντικα μπορει να το πληρωσω;
|
||||
|
||||
Ομορφο !!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα albino που έχεις (τα λευκά με τα κόκκινα μάτια)είναι υβρίδια επιλεκτικής αναπαραγωγής απο εκτροφέα και δεν έχουν χρωστικές στο δέρμα για να φαίνονται τα φυσικά τους χρώματα. Υβρίδια γεννιούνται και σε ενυδρεία (χομπιστών ή εμπόρων)όπου υπάρχουν διάφορα συγγενικά είδη μαζί. Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε συνειδητός χομπίστας είναι κατ' αρχήν να φροντίζει να φιλοξενεί συμβατά είδη που δεν υβριδίζουν στο ενυδρείο του, να διατηρεί καθαρά είδη και αν του προκύψουν υβρίδια να μην τα διαδίδει. |
|
||||
|
||||
δηλαδη τα ασπρα ψαρια που εχω στο ενυδρειο μου στη φυση δεν υπαρχουν δηλαδη ειναι η ιδια περιπτωση με τα παπαγαλοψαρα που εχουν πολοι στα ενυδρεια τους;;; γιατι εγω τετοια ψαρια τα αποφευγω
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το να έχεις υβρίδια στο ενυδρείο σου δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε ενοχλεί. Το να τα έχεις αγοράσει για καθαρά ψάρια είναι λόγος να τα γυρίσεις πίσω από εκεί που τα αγόρασες. Το θέμα είναι να μη διαδοθούν στο χόμπι και σε ανυποψίαστους που θέλουν να διατηρούν καθαρά ψάρια. |
|
||||
|
||||
οκ λοιπον θα προσπαθησω να τα βγαλω ενα ενα φωτογραφιες για να τα δειτε και να μου πειτε τη παιζει
|
||||
|
||||
αν εχεις ορεξη ναι καντο
προσπαθησε να ειναι καθαρες οσο μπορεις
|
||||
|
||||
Λοιπον τις φωτο τις εβγαλα ειδου
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Η αλφική (albino) μορφή ενός ψαριού -με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μάτια-προκύπτει πολύ σπάνια και στη φύση αλλά επίσης πολύ σπάνια επιζεί εκεί για πολύ. Τα albino που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι επιλεκτικής αναπαραγωγής ψάρια. Να προσθέσω επίσης ότι υπάρχει και η "ξανθική" μορφή ενός ψαριού όπου υπάρχει μερική και όχι ολική έλλειψη μελανίνης (όπως στα αλφικά)και τα μάτια τους είναι κανονικά. Επίσης δεν επιβιώνουν στη φύση και αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο είναι απο επιλεκτική αναπαραγωγή. Το ότι είναι Ps.socolofi πως το κατάλαβες? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 08-01-13 στις 19:16 |
|
||||
|
||||
Νίκο εγώ θα τα πήγαινα όλα πίσω στον κ.μαγαζάτορα.
Εκτός απο το albino βλέπω τουλάχιστο 4 διαφορετικά ψάρια. Το 4ο μοιάζει με Ps."maingano", τo 6o κάτι απο Pseudotropheus, το 9o σαν αρσενικό Ps.saulosi, 3-5-7-8 mix Melanochromis μάλλον..... Επειδή καταλαβαίνω πόσο απογοητεύεσαι τώρα πες μας και το μαγαζί που στα πούλησε για M.chipokae αν θέλεις, να το έχουμε στα υπόψη |
|
||||
|
||||
πο ρε γαμωτο το θεμα ειναι πως αυτος επιστροφες δεν δεχεται αμμα θες το πετ σοπ στο στελνω σε προσωπικο μυνημα για να μην γινει κανα μπερδεμα τωρα εσυ δηλαδη τη μου προτεινεις να κανω;;;γιατι και τα ψαρακια δεν φταινε σε τιποτα θυματα ειναι.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ειναι socolofi albino κλεο οντως τα ειχα παλαιωτερα ειναι ακριβως το socolofi σε ασπρο και απλα ο υδατινος τα δινει σαν snow. ------------------------- σε πλυντηριο ηταν τι ειναι αυτα απο που ειναι απο υδατινο ολα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 08-01-13 στις 20:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Μπορεί βρε Στέλιο, αλλά άντε να βγάλεις άκρη όταν ένα ψάρι δεν έχει το φυσικό του χρώμα.
Η μ#κ#κ@α δεν ξέρω αν είναι του Υδάτινου ή του προμηθευτή του (ας τον αλλάξει) αλλά απο ευφάνταστες ονομασίες για να πουλήσουν, έχουμε χορτάσει. Θέλει προσοχή όταν παίρνουμε ένα ψάρι. Να διαβάζουμε προηγουμένως, να ψάχνουμε το προφίλ του και να συμβουλευόμαστε το gab |
|
||||
|
||||
http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1786
αυτο εδω ειναι.δυστηχως η βαφτισης ειναι γενικος πολλες αλλααα!! |
|
||||
|
||||
Socolofi
Έχει το κορμί, τα χαρακτηριστικά και το χρώμα. (λευκό κορμί >> snow white που είναι σαν common name στους ξένους χομπιστες) ¶σε που τα υπόλοιπα εμπορικά albino red zebra, greshakei και auratus δεν έχουν καμμία σχέση. Μια βόλτα που είχα κάνει πριν μια εβδομάδα στον Υδάτινο κόσμο δεν είχα δει τα "Chipokae" παρά μόνο pseudotropheus zebra από mbuna (αλλά είχε μερικά κουκλιά haps με τρομέρα χρώματα). Δε θα κράταγα Μelanochromis Chipokae ακόμα και wild collected σε 1μ ενυδρείο. Αυτά με τις κάθετες γραμμές (αν δεν είναι full στρεσαρισμένα) έχουν παραπάνω αίματα από melanochromis. Αν τα είχα πληρώσει για καθαρό ψάρι θα τα γύρναγα πίσω γιατί από τις photo δεν δείχνουν για τέτοια. |
|
||||
|
||||
τα snow cichlid η οπως αλλιος λεγοντε τα ειχε σε διαφορετικα ενυδρεια το ιδιο ισχυει και για τα Ps.maingano αν και τα ειχε με ονομασια chipokae mbuna ολα τα αλλα που εχω τα ειχε ολα μαζι και οταν τα ειδα ετσι λεω ιδια ονομασια τα εχει και μαζι θα ειναι κομπλε σε αυτο το μαγαζι κλεοβουλε παω πολλα χρονια και εγω τον εχω σαν εμπιστο και δευτερον τον προτιμω λογο του οτι εχει πολλα πραγματα
|
||||
|
||||
ρε τα ατιμα τα πετ σοπ,μυαλο δεν λενε να βαλουν...
εγω προχθες ακουσα εναν να λεει οτι εβαλε αγγελοψαρο μεσα σε 60λιτρο μαζι με χρυσοψαρα και του ειπε ο πετσοπας οτι ταιριαζει. να παρει η ευχη να παρει εχασε εναν πελατη οταν του εξηγησα τι παιζει... τωρα ποιος ειναι ο ρουφ...ος???εγω που τον εδωσα η ο πετσοπας???
|
||||
|
||||
Το θεμα ειναι πως σε αυτο το πετ σοπ παω εδω και πολλα χρονια και ποτε δεν ειχα προβλημα λογικα θα πρεπει να φτεει ο προμηθευτης γιατι μπορει να του τα πουλησε ως chipokae mbuna και να το εχαψε ο μαγαζατορας με αποτελεσμα να γινει οτι εγινε......τελος παντον τα ψαρακια θα τα κρατησω γιατι τα εχω μεγαλωσει απο μικρα και λυπαμαι να τα δωσω και παρολα αυτα ειναι ομορφα.
|
||||
|
||||
Πολύ καλή προσπάθεια. Μπράβο!
Για τα ψάρια σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όταν έμαθα κι εγώ πρώτη φορά τι σημαίνει "υβρίδιο" και ανακάλυψα ότι είχα στο ενυδρείο μου κάποια υβριδιάκια στενοχωρήθηκα αλλά εννοείται ότι τα ψαράκια που είχαν γεννηθεί στο ενυδρείο μου τα μεγάλωσα σαν παιδιά μου κι ας ήταν υβρίδια. Απλά φρόντισα να μην τα δώσω παραέξω, αλλά ήμουν πολύ περήφανος για αυτά! Αφού έμαθα βέβαια, φροντίζω να μην διατηρώ σε ενυδρείο είδη που υβριδίζουν όπως λέει και ο Κλεόβουλος. Κατά τα άλλα ψάρια είναι και αυτά και πολλές φορές πολύ όμορφα! ΥΓ Για την διακόσμηση θα σου έλεγα να στήσεις τις πέτρες λίγο πιο φυσικά. Σκέψου πως θα κάθονταν οι πέτρες αν έπεφταν όλες μαζί στο βυθό. |
|
||||
|
||||
τις πετρες τις εχω βαλει ετσι ωστε να δημιουργουν φολιες και να ειναι πιο ευτυχισμενα
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
να και το malawi μου! | demka27 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 9 | 26-04-09 16:04 |
new malawi | aris2 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 27 | 11-04-09 15:23 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 300lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 18 | 11-07-08 15:46 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 240lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 06-05-08 22:35 |