|
|||
|
|||
Υψηλές τιμές Αμμωνίας
Συνεχίζονται οι υψηλές τιμές αμμωνίας παρόλο που έκανα αλλαγή 50% νερού. Θα ήθελα να πω ότι σε κάποιο από τα φυτά που έχω, συγνώμη αλλά δεν ξέρω ακριβώς την ονομασία του, έχουν μαυρίσει κάποια από τα φύλα του ενώ άλλα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Βέβαια το φυτό δεν είναι σαν τα άλλα που είναι σε κανονική κατάσταση δηλαδή καταπράσινα. Σημειωτέων ότι έχω μέσα περίπου 20 ψαράκια εδώ και τρεις εβδομάδες και το ενυδρείο 120 lt είναι σε λειτουργία από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με ένα φυτό σαν πεύκο που αναπτήσεται τέλεια, μια Anubias και ένα Cryptocoryne.Τι είναι καλύτερο να κάνω??? Τα έχω παίξει....
|
|
||||
|
||||
Μήπως ταίζεις πολύ? Για πες μας τι τροφή και τι ποσότητες βάζεις. Πόσες φορές τη μέρα?
|
|
|||
|
|||
Η τροφή που ρίχνω είναι φυλλαράκια περίπου 20 φυλλαράκια σε σχήμα μονόλεπτου μια φορά τη μέρα
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
γενικά τα ψαράκια αν δεν τους ρίξεις θα βοσκίσουν στον πυθμένα... σταμάτα το τάισμα για 2-3 μέρες.. πολύ δύσκολο να πεθανουν απο ασιτία, θα έχεις φαινόμενα κανιβαλλισμού πολύ πιο νωρίς... οπότε μην ανησυχεις... κόψε τροφή! |
|
|||
|
|||
Να μη κάνω κάποια αλληγή νερού???
|
|
||||
|
||||
κανε αλλη μια αλλαγη
Βακτηριδια ριχνεις? |
|
|||
|
|||
Ρίχνω κανονικά βακτηρίδια, αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα προέρχεται από το φυτό. Τι λες...
|
|
||||
|
||||
απο φυτο να εχεις αμωνια δεν νομιζω
το ποιο πιθανο ειναι η τροφη |
|
||||
|
||||
Δοκίμασε να σταματήσεις την τροφή για 3 μέρες και ξαναμέτρα εν τω μεταξύ μέχρι τότε. Δεν παθαίνουν τπτ αν δεν τα ταίσεις για 3 μέρες. Καλό θα τους κάνει. ΔΙΑΙΤΑ!
|
|
|||
|
|||
Μήπως έχει χαλάσει και βγάζει τίποτα ουσίες... Δεν ξέρω τι να κάνω. Θα κάνω μια αλλαγή 50% του νερού, θα ρίξω βακτηρίδια και θα κάνω να τους ρίζω τροφή για 3 ημέρες και βλέπουμε. Και να λάβεις υπόψη ότι έχω βάλει στο φίλτρο AmmoEx της JBL...
|
|
||||
|
||||
Φιλέ μου μάλλον το ενυδρείο σου είναι άστρωτο.Πόσο καιρό τρέχει?,Τι άλλες μετρήσεις έχεις κάνει?
|
|
|||
|
|||
Είκοσι ψάρια σε 120 λίτρα και άστρωτο ενυδρείο..... αυτός είναι ο λόγος που έχεις υψηλές τιμές αμμωνία. Διάβασε τα παρακάτω:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η Τοξικότητα της αμμωνίας | aafent | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 28-09-10 09:08 |
Τιμές Αμμωνίας | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 29-09-07 20:46 |
Μέτρηση αμμωνίας | infodigger | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 16-04-07 14:20 |
foreground εύκολο για υψηλές θερμοκρασίες | harris | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 08-11-04 12:47 |
Υλικα φιλτρου και πρόβλημα αμμωνίας | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 28-12-02 04:19 |