|
||||
|
||||
Είναι φιν ροτ αυτό;;;
Παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Ο αρσενικός γκαπίνος της 3ης φωτογραφίας εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...4&postcount=17 χειροτέρεψε και επιπλέον έπαθε ακριβώς το ίδιο πράγμα μ'αυτόν μια από τις θηλυκές τις αρχικές, μόνο που εξελίχθηκε σ'αυτήν πολύ πιο ραγδαία. Μετά από ανάγνωση κάποιων παλιών καταχωρήσεων ξεκίνησα να τους βάζω στο ενυδρείο melafix αλλά ενώ ο ψάρης δείχνει λιγάκι καλύτερα, η τύπισσα δεν μπορεί ούτε να κολυμπήσει. Η ουρά της μοιάζει να έχει κολλήσει, είναι μικρή, μαύρη και άκαμπτη, όπως και το κάτω μέρος του κορμού της, και το κακόμοιρο το ψάρι μοιάζει να υποφέρει, σχεδόν δεν κουνιέται αν και είναι κοντά στην επιφάνεια. Σας μοιάζει με φιν ροτ; Αν είναι, είναι κάτι που μπορεί να πάθουν και τα άλλα, αφού ζουν στις ίδιες συνθήκες, ή είναι εσωτερικό θέμα των 2 αρρώστων; Τι να κάνω; Στο μεταξύ, το ενυδρείο ακόμα δεν έχει στρώσει ακόμα. Το αμμώνιο παραμένει στο 1mg/l με pH περίπου στο 7,4 και δε λέει με τίποτα να κατέβει, αν και νιτρώδη & νιτρικά δεν μου δείχνει (με στικς). Πρόσθεσα σε κάποια φάση λίγο από το υγρό με τα έτοιμα βακτήρια αλλά τίποτα. Νερό τους άλλαξα την Παρασκευή 25% αλλά ενώ ξέρω ότι πρέπει να το κάνω συχνά το φοβάμαι, γιατί μέχρι να καταφέρω να ξεκινήσω τη σκούπα νερού δημιουργώ τεράστια ανατάραξη και φοβάμαι ότι τα στρεσάρω πολύ και χειροτερεύει το πρόβλημα. Χελπ! |
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Αφου το ενυδρειο σου δεν εχει στρωσει γιατι εβαλες ψαρια??
|
||||
|
||||
Καθημερινες αλλαγες νερου,ριχνε τα ετοιμα βακτηρια συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη,τακτικες μετρησεις της αμμωνιας και ο
Θεος βοηθος.
|
||||
|
||||
Διότι τα είχα σε γυάλα η οποία δεν είχε φίλτρο και όλοι μου είπαν ότι θα ήταν καλύτερα να τα βάλω στο ενυδρείο, έστω και μη στρωμένο, και να το επισπεύσω με κάποια χημικά του εμπορίου. Αναμφίβολα το νερό δείχνει καλύτερο απ'ότι της γυάλας, πάντως.
------------------------- Κάτι πιο κατανοητό ίσως; ------------------------- Αν και είναι δύσκολο αυτό το "καθημερινές", θα το κάνω. Ευχαριστώ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη uptight : 13-10-08 στις 10:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Δύσκολα να τα σώσεις τα ψαράκια σου.
Τα μαύρα σημάδια δείχνουν "κάψιμο" από την αμμωνία |
|
||||
|
||||
το τριτο ψαρακι εχει σαπισμα πτερυγιων ..........
αν δεν ειναι στρωμενο το ενυδρειο ειναι δυσκολα τα πραματα μιας και η αμμωνια θα το ζορισεις ακομα πιο πολυ .... κανε αλλαγες νερου και μετρησεις μεχρι να πεσουν οι τιμες ........ αν μπορεις και εχεις κανα γνωστο που μπορει να σου δωσει στρωμενο υλικο φιλτρου θα βοηθουσε πολυ καλη τυχη
|
||||
|
||||
Το θεμα με την αμμωνία είναιότι είναι στο 0,02mg/l, το οποίο αναφέρεται σαν μακροπρόθεσμα επικίνδυνο μόνο. Και στη γυάλα που είχε περισσότερη (δεν είχα τεστ τότε αλλά δεν είχε καν φίλτρο, και ήταν τα ίδια ψάρια στο μισό χώρο) δεν είχαν δείξει τέτοια δείγματα.
Έχω γνωστό, στη δουλειά μου, απλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να κουβαλήσω το υλικό από το Ν. Ηράκλειο στον Πειραιά... Σήμερα επειδή έτυχε κι έμεινα σπίτι τους έκανα μια ακομα αλλαγή 25%. Το φάρμακο παρεμπιπτόντως μπορεί να βοηθήσει ή χειροτερευει κι αυτό το νερό; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
δες μηπως καποιος συναδελφος σου γειτωνας εχει κανα ενυδρειο να παρεις λιγο μπολι ------------------------- τα παιδια εχουν και συλογο στην αθηνα δες μηπως παρεις μπολιασμενο υλικο απο εκει ............
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikele : 13-10-08 στις 12:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Τελικά έκανα ευθανασία στην θηλυκιά γιατί το ζωάκι υπέφερε, την έπαιρνε το παραμικρό ρεύμα και δεν μπορούσε ούτε να φάει ούτε να κουνηθεί, σα να ήταν παράλυτο. ¶σε που δεν ήθελα να ψοφήσει όσο έλειπα και να είχα έξτρα γερές δόσεις αμμωνίας λόγω αποσύνθεσης. Με τη χτεσινή αλλαγή και τα έξτρα βακτήρια η αμμωνία έπεσε αλλά έκανα και υγρό τεστ pH και μου έδειξε πάνω από 7.5 οπότε πρέπει να την ρίξω κι άλλο. Γι'αυτό έκανα κι άλλη αλλαγή πριν καμιά ώρα, της τάξης του 15%. Αμέσως μετά την αλλαγή και το Aquasafe έριξα φάρμακο - είναι η 4η απο τις 7 δόσεις. Ελπίζω να σώσω τουλάχιστον τον αρσενικό ο οποίος δείχνει να την παλεύει αρκετά, αν και εξασθενημένος...
Το θέμα είναι πάντως να έχω ένα στρωμενο ενυδρείο στο τέλος. Πάνε 10 μέρες που το έστησα οπότε ελπίζω ότι το πολύ σε άλλες τόσες θα τα έχω καταφέρει. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
τι τα περνετε τα καημενα αν δεν ειστε ετοιμοι???? πρωτα διαβαζουμε ετοιμαζομαστε και μετα περνουμε ζωντανα... ασε που ενυδρειο χωρις μπολι στρωνει σε 1-1.5 μηνα... τα υγρα δεν κανουν και πολλα για να μη πω τιποτα!!!!
|
||||
|
||||
Μου τα χαρίσανε σε μια γυάλα των 30λ. Έχω πει την ιστορία γύρω στις 8 φορές. Τι να έκανα, να τα έδινα πίσω;
|
|
||||
|
||||
πρεπει να βρεις μπολι επηγοντος παντος...
και να ταιζεις με φειδω, και οσες περρισοτερες αλαγες μπορεις.
|
||||
|
||||
Μην γινομαστε υπερβολικοι,το 99,999999% ετσι ξεκινησαμε.
|
||||
|
||||
Φίλε μου πήγαινε και πάρε το safe start της τετρα και βάλε μπας και σώσεις τίποτα . Σου στέλνω ΠΜ
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αλλαγές τώρα λέω να κάνω κάθε βράδυ μέχρι να στρώσει. Φαγητό έχω φτάσει να τους δίνω μια φορά τη μέρα και πέφτουν σα λυσσασμένα. Πάντως τώρα που μέτρησα η αμμωνία έχει φτάσει στο 0,009mg/l, το μισό απ'ότι το ΣΚ. Θεαματική βελτίωση θα έλεγα - το υγρό στο σωλήνα γίνεται κιτρινοπράσινο ενώ το ΣΚ στο ίδιο τεστ είχε γίνει ένα βαθύ πράσινο. Έχω μέσα 2 κομμάτια κερατόφυλλο εκ των οποίων το ένα φαίνεται να έχει πιάσει κάτω γιατί έχει βγάλει καινούρια φυλλαράκια στην κορυφή. Να το αφήσω; Το έχω για την περίπτωση που οι έγκυές μου γεννήσουν... (αν και εδώ και 10 μέρες λέω κάθε μέρα ότι "σήμερα γεννάνε" και δεν έχει γεννήσει καμία, ίσως λόγω συνθηκών. Τώρα όμως Φαντάζομαι ότι μπορούν.) |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι είναι αυτό? | zagorakis | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 15 | 28-09-08 02:19 |
Tι είναι αυτό; | chrisx | Δίσκοι | 8 | 23-03-07 20:39 |
Αυτά είναι Μωρα...!!! | gwgw | ¶λλα ζώα | 7 | 02-03-07 10:09 |