|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πόσο καιρό αντέχουν τα κομμένα κλαδέματα...
Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό αντέχουν τα κλαδέματα κομμένα μέσα στο ενυδρείο...(Εννοώ να επιπλέουν κομμένα στην επιφάνεια).
Έχει κανείς εμπειρία? |
|
||||
|
||||
αν φωτίζονται κανόνικά αντέχουν αρκετά.. βδομάδα σίγουρα και αρκετά παραπάνω τα ευκολα..
αρκεί να μην κολήσουν σε καμιά γωνία..
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...Μόνο 1 εβδομάδα?χμ....λίγο μου φαίνεται ...Υπολόγιζα παραπάνω βδομάδες ώστε να συγκεντρώνω κάποια ποσότητα απο διάφορα κλαδέματα διαφορετικών ειδών και να τα δίνω όλα μαζί... (Μιας και τα διάφορα είδη που έχω δεν αναπτύσσονται με την ίδια ταχύτητα).
|
|
||||
|
||||
Βέβαια εξαρτάται και από το φυτό...
Παράδειγμα τα hygrophila polysperma & difformis όχι μόνο αντέχουν αλλά μπορούν να αναπτύξουν ριζικό σύστημα μέσα στη στήλη νερού και να αναπτυχθούν μια χαρά... Προφανώς υπάρχουν και άλλα που το κάνουν απλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Πάντως τα 2 που προανέφερα, τα έχω δει με τα μάτια μου. Ακόμα και ένα φύλλο να κοπεί ατόφιο , κάνει ρίζες και συνεχίζει να αναπτύσεται... |
|
|||
|
|||
Σε αυτά τα 2 (hygrophila polysperma & difformis) το έχω δει και εγώ,γενικότερα δεν ξέρω και για άλλα φυτά αν ισχύει αυτό...Και μιλάω πάντα για (stems) όπως τα 2 φυτά πιο πάνω και όχι ας πούμε για vallisneries ή echinodorus....
|
|
||||
|
||||
Και γω για τα στεμ λεω βδομαδα.. η καμπομπα ας πούμε στην βδομάδα ο κορμός της αδυνάτιζε αισθητά και ηταν ευθραυστη..
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αποστολή γαρίδων | balog | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 4 | 10-09-12 09:16 |
Πόσο αντέχουν χωρίς φως; | uptight | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 21-05-09 12:37 |
Πόσο αντέχει το νερό στο φίλτρο? | frits | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 17-12-06 23:57 |
Πόσο αντέχουν χωρίς τροφή; | bogias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-05-06 11:32 |
Μετά από πόσο καιρό | Archon | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 18-11-04 12:07 |