|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Καλλιέργεια σκουληκιών Grindal
Καλησπερα σε ολους σε 1-2 ευδομαδες θα ξεκινησω να καλλειεργω grindal worm .... μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να τα καλλειεργω ? Εσεις πως τα καλλειεργειτε ? καθε πληροφορια δεκτη
|
|
|||
|
|||
θα πάρεις ένα ρηχό τάπερ.
Θα κάνεις μία μικρή τρύπα στο κέντρο του καπακιού του και θα την κλείσεις με ένα κομματάκι βαμβάκι. Στο τάπερ θα βάλεις χώμα humus θα το υγράνεις με λίγο νερό και θα το ανακατέψεις.Οποτε βλέπεις το χώμα να στεγνώνει ρίχνε λίγο νεράκι. Θα τοποθετήσεις τα σκουλήκια επάνω στο χώμα μαζί με ένα κομματάκι τροφής(μικρές κροκέτες για γάτα) και από πάνω θα τα σκεπάσεις με ένα κομμάτι πλεξιγκλάς.Το πλεξιγκλάς υπολόγισε το έτσι ώστε να μην καλύπτει όλη την επιφάνεια του τάπερ αλλά να έχει λίγο κενό περιμετρικά.Τα σκουλήκια θα μαζεύονται στο πλεξιγκλάς. Με ένα τσιμπιδάκι θα μπορείς να ρίχνεις την ποσότητα που θέλεις. Το τάπερ θα το έχεις σε θερμοκρασία δωματίου όχι σε εξωτερικό χώρο. Τάιζε μια κροκετούλα κάθε μέρα και περίμενε.... Μόλις πολλαπλασιαστούν μπορείς να αρχίσεις να ταίζεις.
|
|||
|
|||
Επίσης, κάθε 3-4 μήνες θα πρέπει να μεταφέρεται η καλλιέργεια σε δοχείο με καινούριο χώμα (ή να αλλάζετε το παλιό χώμα) και καλό είναι να διατηρούνται σε κάποιο σκοτεινό σημείο αφού δεν τους αρέσει το φως.
|
|
|||
|
|||
Επισης καλο ειναι να διατηρουμε πανω απο μια καλλιεργεια σε περιπτωση που κατι παει στραβα.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Παράθεση:
τρωνε μια κροκετουλα καθε μερα δεν ειναι πολλυ τροφη ? |
|
|||
|
|||
Μπορει να ειναι κα τζαμι.
Οταν η καλλιεργεια παρει μπρος καλα, μπορει να χρειαζεται και 2 κροκετες τη μερα. Ξεκινας με μια, βλεπεις ποτε τελειωνει (μπορει στην αρχη να κανει και 3 και 2 μερες), και ξαναβαζεις. |
|
||||
|
||||
Αν ειναι ευκολο μπορει κανενα μελος να ανεβασει φωτο για να ειναι πιο ευκολα κατανοητο για εμας τους ασχετους.....
|
|
|||
|
|||
θα την βρέχω την κροκετουλα ?
Βρηκα ενα ταπερ μηκος:24cm πλατος : 14.5cm υψος:5 cm Eιναι καλο ? |
|
|||
|
|||
Δεν θα την βρεχεις.
Καλο ειναι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tolis : 10-02-06 στις 15:19 |
|
|||
|
|||
wow πολλα σκουλικακια!!
τι χωμα χρισιμοποιας ? |
|
|||
|
|||
Χωμα απο ινες κοκοφοινικα.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις κανονικο χωμα, αρκει να μην λασπωνει (να μην ειναι πολυ "φινο" δηλαδη), και να ειναι καθαρο απο εντομοκτονα. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Παιδιά τι αλλα χωματα μπορούμε να βαλουμε ?
Μπορουμε να κανουμε εμεις ? το ρωτα αυτο επιδει ρωτησα σε καποια ανθοπολεια για χωμα κοκκοφοινικα ή humus και δεν ειχαν |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Τα πρώτα σκουλήκια που μπορούμε να τα βρούμε ???
Πουλάει ο σύλλογος ?? πόσο ? |
|
|||
|
|||
5 ευρω την καλλιεργεια.
|
|
|||
|
|||
Μπορουμε να βαλουμε απο εκεινο που βαλουμε στα φυτα ?
|
|
||||
|
||||
Replay
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Καλό είναι εκτός από δεύτερη αποικία να έχουμε ένα κουτί ηρεμιστικά χαπάκια σε περίπτωση που ανακαλύψει η μητέρα ότι υπάρχουν σκουλίκια στην κουζίνα.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
Εδω στη θεσσαλονικη που μπορω να βρω grindal για να αρχισω και εγω καλλιεργεια?
|
||||
|
||||
Αν έρθεις την Κυριακή στην συναντηση-κοπή πιτας όλο και καποιον θα βρεις που θα διαθέτει καλλιέργεια .
|
|
||||
|
||||
Εννοειται πως θα ειμαι στην κοπη της πιτας... Αν καποιος μπορει να μου φερει λιγο για να αρχισω καλλιεργεια ας μου στειλει ενα πμ πρωτα οτι θα μου φερει..
Ευχαριστω προκαταβολικα!
|
||||
|
||||
τι μέγεθος φτάνουν τα Grindal ???
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Είχα την αίσθηση πως τα γκαπάκια είναι χορτοφάγα...Στο site αναφέρει πως τα grindal είναι κατάλληλη τροφή... Τελικά τι ισχύει;;;;
|
|||
|
|||
Ειχες λαθος αισθηση!
Γκαπυ - ξιφοφοροι - πλατυ ειναι παμφαγα με κυριως τροφη πρωτεινη, τα μολλυ μονο ειναι αλγοφαγα. |
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ!!!
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ζουζούνια σε καλλιέργεια με grindals | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 19-06-06 19:32 |
καλλιέργειες σκουληκιών | koko | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 02-03-05 22:25 |