20-11-23, 20:38 | #1 |
Διάταξη υλικών σε fluval 207
20-11-23, 20:38
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπέρα, επειδή προσεχώς θα γίνει αλλαγή του εσωτερικού φίλτρου με εξωτερικο θα ήθελα να μου πείτε Ποια είναι η καλύτερη διάταξη των υλικών στα καλαθακια σε φιλτρο fluval 207. Επίσης το κεραμικό υλικό που πουλάνε σε κινέζικα καταστήματα και το οποίο είναι φθηνό αξίζει;
|
|
Εμφανίσεις: 8150
|
|
||||
|
||||
Το μηχανικο καθαρισμο ετσι κι αλλιως τον κανει το καθετο σφουγγαρι οποτε δε νομιζω οτι εχει και μεγαλη σημασια η σειρα των βιολογικων υλικων στα καλαθια..Αν εχεις υλικο τυπου ''μακαρονι'' που κανει και μηχανικο καθαρισμο το βαζεις στο κατω κατω καλαθι αλλιως τα γεμιζεις ελαφροπετρα και ετοιμος..Παντως εχω 4 fluval δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι το νερο ακολουθει τη πορεια που θα επρεπε θεωρητικα,χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι εξαιρετικα φιλτρα.. Φανταζομαι θα συμπληρωσεις και με το υλικο απο το παλιο φιλτρο για μπολι..Επειδη σε αλλο θεμα ελεγες οτι ηθελες να μειωσεις τη ροη , στο 205 που εχω στο γαριδαδικο εχω βαλει σφουγγαρι και στο κατω κατω καλαθι για τον ιδιο λογο.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Ενυδρειακο σφουγγαρι σε φυλλο (καπου 30*50*3cm )ειχα παρει και το εκοψα στις διαστασεις του καλαθιου. Εχει δυο τρια διαφορετικα σε σχεση με τους πορους, ειχα παρει το πιο χοντρο.
|
|||
|
|||
Μια ερωτηση σχετικα με τα υλικα για να μην ανοιξω αλλο θεμα για κατι που λογικα θα εχει ξαναειπωθει.
Τα υλικα του φιλτρου δεν εχω καταλαβει αν καποτε πρεπει να αλλαχθουν. Δηλ . τα σφουγγαρια πχ καποτε τα αλλαζεις?? τα υπολοιπα?? Υπαρχει θεμα οτι μετα καποιο διαστημα το μακαρονι πχ παυει να κανει σωστη φιλτρανση η εχουν προβλημα οι αποικιες που ...ζουν εκει?? Δεν εχω αλλαξει υλικα τα τελευταια 7 χρονια σιγουρα στα 180 λιτρα ενυδρειου.. μετρησεις εχω παυσει γιατι το ειχα βαλει στον αυτοματο για οσο αντεξει.. τωρα ομως που θα κανω μια επανεκκινιση, χρειαζεται κ αλλαγη υλικων? |
|
||||
|
||||
Τα υλικα που κανουν μηχανικο καθαρισμο πχ σφουγγαρια οσο ειναι γερα δεν υπαρχει λογος να τα αλλαξεις, μονο πλυσιμο.Ειδικα τα σφουγγαρια αν μεινουν ξερα για πολυ καιρο αρχιζουν να τριβονται οποτε τα αλλαζεις.Το βιολογικο υλικο μετα απο καποιο -μεγαλο- διαστημα θελει αλλαγη γιατι μπουκωνουν οι ποροι και μειωνεται η δυνατοτητα εγκαταστασης των βακτηριων.Περιοδικα μπορεις να αλλαζεις ενα μικρο μερος τους ωστε να ειναι παντα σε καλη κατασταση.Καποιοι τα βραζουν κλπ για να καθαρισουν αλλα αν χρησιμοποιεις ελαφροπετρα δεν αξιζει τον κοπο, βαζεις καινουρια..Τωρα αν κανεις επανεκινηση και αλλαξεις ολο το βιολογικο θα θελεις στρωσιμο απ την αρχη ..Αν ειχες προβληματα με ασθενειες προηγουμενως ειναι μονοδρομος..
|
|||
|
|||
Ναι κατάλαβα, είναι πράγματα που τα έχω ψιλοξεχασει...
Ελαφρόπετρα τι ακριβώς εννοείτε? Δε το αναγνωρίζω σαν υλικό φίλτρου από ότι θυμάμαι.. :/ |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
https://youtu.be/ETOETsUIfhU?si=yFvm9nWyPAkzOoaV
δες και τον τυπο γνωστος και ως pond guru, στα δικα του υλικα θα βαλεις τα δικα σου, για μενα κανει τα καλυτερα στησιματα υλικων σε φιλτρα και βεβαια τον αντιγραφω και γω στα δικα μου φιλτρα. |
|
|||
|
|||
Κλεοβουλε στα λινκ που παραθέτεις θα ήθελα να παρατηρήσω ότι δε ξέρω αν η μικρότερη διατομή ελαφρόπετρας κρατάει περισσότερα βακτήρια, αλλά φαντάζομαι ότι δυσκολεύουν περισσότερο τη ροή στο εσωτερικό ανάλογα κ το φίλτρο βέβαια, σε σχέση με τα μεγαλύτερα κομμάτια ελαφρόπετρας που είναι σαν χαλίκι...
Επίσης σχετικά με την αδυναμία των υλικών να κρατάνε βακτήρια εξ ίσου ικανοποιητικά μετά την πάροδο χρονών... Είναι κάτι το οποίο το έχουμε δει πρακτικά με μετρήσεις από εδώ μέλη του φόρουμ? Δηλ. Κάποιος στο ενυδρείο του με την ίδια οχθυοφορτιση και φίλτρα και υλικά 2-3-5-7 χρόνια αργότερα?? Η απλά το υποθέτουμε κ το λέμε σε θεωρητικό επίπεδο??? Θα με ενδιέφερε πολύ να ξέρω. Επισης αν έχω καταλάβει καλά, το παλιό ενυδρείο έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες φιλτρανσης από αυτή του φίλτρου του, γιατί στη φιλτρανση (κομμάτι αποικίας βακτηρίων) συμμετέχουν πλέον όλα του τα υλικά, ξύλα , πέτρες , χαλίκι, και ότι άλλα εξαρτήματα βρίσκονται εντός του..... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Μια τελευταια ερωτηση σχετικα με το φιλτρο και το χρονο που χρειαζεται για να ειναι "ετοιμο".
Σε παλιο ενυδρειο μολις προσθεσα (πριν τρια 24ωρα)ενα νεο φιλτρο ιδιων δυνατοτητων, να τρεχει ταυτοχρονα. Βασικα παντα με δυο φιλτρα το λειτουργουσα αλλα το ενα εβγαλε βλαβη και τελικα το αντικατεστησα. Ποσος καιρος χρειαζεται για να θεωρειται οτι ειναι ετοιμο απο φορτιο βακτηριων και μπορει να κρατησει πλεον το ενυδρειο οπως και το αλλο, ωστε να προβω σε πληρη αντικατασταση των υλικων του πρωτου που εχει να ανοιχτει τουλαχιστον 7 χρονια? |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διάταξη υλικών εξωτερικου φίλτρου. | aquaristas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 20-09-09 12:58 |
διάταξη υλικών | k. konstantinos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 12-04-08 18:29 |
Διάταξη Υλικών με χρήση ψιλής τύρφης | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 08-04-08 14:36 |
Διάταξη υλικών σε εξωτερικό EHEIM | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 21-11-05 18:03 |
Σωστή διάταξη υλικών φιλτραρίσματος στο eheim 2213 | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 02-09-03 11:11 |