|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Το νέο μου ξύλινο χρυσοψαράδικο σε ταρατσόκηπο
Πληροφορίες:
Ειδος ενυδρείου: Ξύλινο Χρυσοψαράδικο σε ταράτσοκηπο Διαστάσεις: Εσωτερικές διαστάσεις 118 Χ 50 Χ 50 Όγκος: 280 λίτρα περίπου καθαρά Ποικιλιες χρυσοψαρων: 1 Commet , 1 Veiltail και 2 black moor Άλλοι συγκάτοικοι : Φυτά: vallisneria gigantea Διακοσμητικά υλικά: μαύρο ψιλό χαλαζιακό χαλίκι (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: Εξοπλισμος Φωτισμού/watt: Φυσικός φωτισμός Διάρκεια φωτισμού: Μέσα Φιλτράρισματος/αποδόσεις: DIY εσωτερικό φίλτρο με 8 λίτρα περίπου ελαφρόπετρα, σφουγγάρια και προς το παρόν 2 αντλίες 600 Λ/Ω sun-sun Μέσα Θερμανσης: Θερμαντήρας 200W sicce Μέσα Ψύξης: 3 ανεμιστηράκια 12αρια (υπο κατασκευή) Λίπανση: Οχι Παροχή CO2: Οχι Παράμετροι: pH: 8 Γενική σκληρότητα (GH): 9 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): > 0 < 5 Αλλαγές νερού(% και συχνότητα): Καθημερινή προσθήκη περίπου 50 λίτρων νερού Θερμοκρασία (μέση τιμή): 27 αυτή τη στιγμή χωρίς ανεμιστηράκια , όταν μπουν η θερμοκρασία θεωρητικά δεν θα ξεπερνάει τους 25-26, το χειμώνα υπολογίζω 15-18 Άλλες πληροφορίες: Το ενυδρείο λειτουργεί μόνο 3-4 ημέρες και τα ψάρια προέρχονται από αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74538 και η κατασκευή του ενυδρείου εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81174 Σύντομα θα βάλω και καλύτερες φωτογραφίες
|
||||
|
||||
Πολλα μπραβο απο μενα!
|
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
Καλορίζικο,θαυμάσιο φίλε μου Τάκη ’’ασταμάτητε μάστορα’’. Πάντα να ’σαι χρυσοχέρης !!!! Τα ψάρια θα το καταευχαριστηθούν,ήδη το γιορτάζουν !!!!!
|
|
||||
|
||||
Πανεμορφα ψαρια! Πολλα μπραβο για το μερακι σου! Τα νουφαρα τι απεγιναν αληθεια?
|
|||
|
|||
Πολυ ωραιο!!!!
|
|
||||
|
||||
Μπράβο Τάκη!Πολύ όμορφο και λειτουργικό το νέο σου ενυδρείο να το χαίρεσαι.
|
|
||||
|
||||
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά
Φίλε sarpijk το νούφαρο το έχω στο προηγούμενο, εκει θα μείνει μπας και πάρει τα πάνω του λίγο γιατι τα χρυσόψαρα το τσακίζουν
|
||||
|
||||
θαυμαζω τους ανθρωπους που πιανουν τα χερια τους!!
πολλα μπραβο!! |
|
||||
|
||||
Τα ειπα τα μπραβο κλπ, μια ερωτηση θελω να κανω.
Εκτος της προσωπικης εργασιας, ποιο ηταν το συνολικο κοστος της κατασκευης? (αν εχεις κρατησει λογαριασμο) ΥΓ1 Οπως ειδα την πρωτη φωτο, μου φανηκε σαν διαμερισματακι το εσωτερικο του ενυδρειου, με διχρωμιες κλπ. Βαλε καμια LCD σε κανα τοιχο να βλεπουν κανα ντοκιμαντερ τα παιδια ρε συ. Και κανενας πινακας ζωγραφικης δεν θα ηταν ασχημος ΥΓ2 Η σαγιοναρα σουπερ
|
||||
|
||||
Παράθεση:
40 Το τζάμι 20 Τα αλουμίνια (βλακεία που τα πήρα βαμμένα) 14 Το χρώμα για τα αλουμίνια 50 Τα εξτρα πλεξι (αυτά με πόνεσαν) 20 Τα συντηρητικά του ξύλου 4-5 Οι ανοξείδωτες βίδες 10 Οι πλαστικές γωνιές 6 + 3,5 Οι ηλεκτρομαγνητικές 15 Περίπου οι σωληνώσεις μουφες ρακορ κλπ 12 Τα ανεμιστηράκια 13 ο Stc-1000 (έρχεται) 7 οι 2 Σιλικόνες 2 Η ελαφροπετρα 1,5 Τα σφουγγάρια 15 Περίπου τα ρυθμιζόμενα ποδαράκια Πιστεύω να μη ξέχασα κάτι Χονδρικά βγαίνει 285 περίπου Τις απλές βίδες τις είχα, έχω μπόλικες και σε αρκετές διαστάσεις γιατί όλο και κάτι μαστορεύω, όπως και διάφορα άλλα ψιλά που χρειάστηκα. Επίσης τις αντλίες τις είχα, έχω σκοπό να πάρω ακόμα μία sicce nova 800 Λ/Ω Τα υπόλοιπα πλεξι να είναι καλά ο Γιώργος που μου τα βρήκε Αν δεν τα είχα υπολογίζω πως θα χρειαζόμουν από Leroy 4 φύλλα 150 Χ 100 3αρι με 35 Ευρώ το φύλλο, 140 Ευρώ περίπου Edit : Ξέχασα τις πρίζες , 10 Ευρώ επιπλέον και 6 Ευρώ ο ψηφιακός χρονοδιακόπτης Συνολικά κανα 300αρι Παράθεση:
Καλή ε, Μπραζίλιαν
|
||||
|
||||
πολυ ωραιο τακηηη!
|
||||
|
||||
Πολυ ωραιο!!!!
|
||||
|
||||
Απλά, υποκλίνομαι στο μεράκι σου
|
|
||||
|
||||
Να το χαιρεσαι εσυ και και ψαρακια σου.Πολυ ομορφο
Υ.γ,κανε κατι με τις βιδες ,μου την χαλαει λιγο
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
χαχαχαχα!εχει δικιο ο σπυρος,σαν διαμερισμα φαινεται
γυψοσανιδα περα απτην πλακα,σουπερ το ενυδρειο τακη,γεια στα χερια σου αληθεια τα ψαρια πως τα βλεπεις τωρα στο μεγαλο;σιγουρα αλλαξανε συμπεριφορα τωρα στην απλα |
|
||||
|
||||
Μου αρεσουν πολυ οι ανθρωποι με μερακι. Εσενα Τακη σου περισσευει.
|
||||
|
||||
Στην οθόνη θα βάλω πλαστικες γωνιές, έβαλα γυρω γυρω από πάνω και έδειξε πολυ πιο ομορφα
|
||||
|
||||
ωραιος
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
------------------------- Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τα καλά σας λόγια ------------------------- Τα ψάρια δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί αρκετά καλά, είναι πλέον σε συνεχή κίνηση και παιχνίδια
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 10-08-14 στις 23:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Εκανε και την εμφάνισή της η πρώτη άλγη, το άσπρο πλεξι στο φίλτρο άρχισε να έχει λίγη καφε άλγη
|
||||
|
||||
Αναμενομενο στο ασπρο.
Ας ελπισουμε να πιασει σε ολο ομοιομορφα και να γινει πρασινη.
|
||||
|
||||
Αυτό εύχομαι και εγώ Σπύρο
|
||||
|
||||
Μπράβο Τάκη, γεια στα χέρια σου. Εκπληκτικό το αποτέλεσμα, να είσαι καλά να το χαίρεσαι !!!!!
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ Σταμάτη
|
||||
|
||||
Επιτελους το καταφερες πολυ ωραια δουλεια!!Αν και θα το βαρεθηκες πολλα μπραβο και απο εμενα τα ψαρακια ειναι αρχοντες πλεον
ΥΓ ο μπομπιρας τι κανει? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τον μπόμπιρα τον έχασα, τον ξαναβρήκα τον ξαναέχασα τον ξαναβρήκα κοκ. Τώρα δεν τον βρίσκω. Τον έβαζα στη γεννήστρα και όλο έβγαινε, μάλλον πάει. Πρέπει να κάνω κάτι για την επόμενη φορά, να είμαι προετοιμασμένος
|
||||
|
||||
Mπράβο για όλα!
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ φίλε
------------------------- Παιδιά, μετά από 1 εβδομάδα λειτουργίας , το ενυδρείο τεχνολογικά λειτουργεί καλύτερα από το αναμενόμενο, είναι πολύ ξεκούραστο, χαμηλές απώλειες θερμοκρασίες (www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81660/#17) και γενικά ανταποκρίνεται άψογα. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στη καλύτερη διαβίωση των ψαριών. Τα ψάρια συνήθισαν το καινούριο περιβάλλον και αυτό που μου έχει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναπνοή τους, υπερβολικά αργή, ενώ στο άλλο ήταν ξεκάθαρο πως ήταν σαν λαχανιασμένα, και η κινήσεις τους δεν είναι νευρικές , είναι συνεχείς και ήρεμες. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω και οι κάτοικοί του, μου το δείχνουν άλλωστε
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 13-08-14 στις 21:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Σιγουρα θα ειναι!
εκανες τρομερη κατασκευη εξαλλου! Οσο για το μικρο, συμβαινουν αυτα.. θα βρεις κι αλλα ομως.. Ντυσε με τουλι την γεννηστρα σου |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY Ξύλινο ενυδρείο σε ταρατσόκηπο | Τάκης | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 360 | 23-09-17 15:33 |
Χρυσοψαράδικο | ChocolatePuma | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 147 | 03-07-16 14:49 |
Ενυδρείο ή γλαστρολίμνη ή mini pond σε ταρατσόκηπο | Τάκης | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 70 | 09-08-14 22:04 |
Νέο χρυσοψαράδικο | giotiss | Χρυσόψαρα | 13 | 07-08-13 13:06 |
Χρυσοψαράδικο: Η εξέλιξη! | Τηλέμαχος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 78 | 08-11-10 14:41 |