|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Φτιάχνοντας ένα biopellet reactor
Με τον Phosbanreactor 150 που έχω για τα biopellet δεν έχω μείνει και πολύ ευχαριστημένος από τη λειτουργία του. Πρέπει να είναι τελείως κάθετα για να κάνει σωστή ανάδευση πράγμα που δεν μπορεί να γίνει στο δικό μου σαμπ λόγο χώρου. Έτσι ψάχνοντας είδα αυτόν http://www.fish-street.com/product_d...rency_code=EUR και είπα να τον αντιγράψω.
Πείρα κάτι παλιά ρεταλάκια πλέξι γκλας που είχα και ένα αντλιάκι από ένα εσωτερικό φίλτρο και ξεκίνησα. Έκοψα τα κομμάτια με το κοπίδι Πέρασα τα σόκορα στην σβούρα για να είναι εντελώς λείες οι επιφάνειες για κόλλημα. Τρύπησα τον πάτο για να περάσει το στήριγμα της αντλίας Έκοψα μια λωρίδα και αφού την ζέστανα για να της δώσω το σχήμα που πρέπει την έκοψα με το dremel σε μερικά σημεία για να περνά το νερό.
|
||||
|
||||
Μετά έφτιαξα το καπάκι με τις ανάλογε σχισμές και σε αυτό
Και άρχισα την συναρμολόγηση. Στο τέλος άνοιξα και δύο τρύπες και κόλλησα τα σωληνάκια της εξόδου του νερού. Το τελικό αποτέλεσμα
|
||||
|
||||
Δεν είναι τυχαίο που έχεις αυτό το avatar
Το λειτούργησες ; Πως πήγε ;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Μια δοκιμή που έκανα πριν το βάλω στο σαμπ. Με μια χούφτα πέλετ δείχνει να λειτουργεί μια χαρά. Με μεγαλύτερη ποσότητα θα δουλεύει ακόμα καλύτερα https://www.youtube.com/watch?v=bENXuqI4pAU
Σταματης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bouboulas : 13-09-15 στις 13:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Στη πράξη θα δείξει αυτό Σταμάτη, γιατί από τα λίγα που έχω διαβάσει στα θαλασσινά , αυτοί οι ριακτορες με βιοπελετ θέλουν μια συγκεκριμένη ροή.
Πολύ θα θελα να μάθω αν σε γλυκό κάνουν δουλειά και αν αξίζει το κόπο
|
||||
|
||||
Το έβαλα στο ενυδρείο κανονικά Τάκη και δουλεύει πολύ ωραία. Για το γλυκό, έχω την εντύπωση ότι δεν κάνει. Δεν έχω δει πουθενά να έχουν βάλει
|
||||
|
||||
Δεν το βάζουμε στο γλυκο γιατί τα νιτρικά τα αφαιρούμε με τις αλλαγές, ενω στα θαλασσινα οι αλλαγες δεν είναι και τόσο τακτικές
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μην το λες αυτό... Σχεδών 50% κάνω κάθε βδομάδα στο θαλασσινό. Είναι πιο μπλέξιμο από το γλυκό αλλά όχι τρελά πράγματα.
|
||||
|
||||
Μη φανταστείς πως ξέρω και πολλά για θαλασσινά, ότι διαβάζω
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Πάντως 50% αλλαγή δεν ξέρω πολλούς να κάνουν... ¶μα κάνεις τέτοιες ποσότητες γιατί έκανες τον ριακτορα??? |
|
||||
|
||||
Μπράβο μάστορα! έγινε υπόμνημα
Με Κ1 μια χαρά δουλειά βιολογικού φίλτρου θα κάνει |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δεν έχεις άδικο για το Κ1, δεν το είχα σκεφτεί καν ------------------------- Σάκη τα νιτρικά μου δεν πέφτουν ποτέ κάτω από 40 ακόμα και μετά από αλλαγή 50% του νερού. Φτάνουν συνήθως από 40 έως 80
Σταματης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bouboulas : 15-09-15 στις 19:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
τι ταισματα κανεις???? εγω στκ ρεεφ με 3ταισματα στα ψαρια και ενα στα κοραλια με αρκετα μεγαλες ποσοτητες απο κατεψυγμενες και αλλες σκονες δεν μετρησα.πανω απο δυο. Αλαγες 1-2το μηνα.... |
|
||||
|
||||
Δεν είναι θέμα ταΐσματος. Ο βράχος τρέχει πάαααρα πολλά χρόνια και έχει μαζέψει την μάνα του και τον πατέρα του
|
|||
|
|||
Παράθεση:
ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ριχνοντας το PH | Λάζαρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 23-02-11 15:43 |
Ψαχνοντας για ψαρια! | christosvn | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-02-10 11:32 |
το βρήκα ψάχνοντας ... και το μοιράζομαι.. | Βαγγέλης (Dearangelo) | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 19-09-07 21:41 |
Φτιάχνοντας το τέρας! | cbr929 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 16-07-06 02:12 |
Ψαχνοντας φωτογραφιες | george | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 22-11-05 15:09 |