|
|||
|
|||
Bba ή κυανοβακτήριο?
Τι πιστεύετε πως και είναι και πως θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω?.....το ενυδρείο είναι 54 λίτρα φυτεμένο με αρκετά φυτά και 13 ψαράκια
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Καρα ΒΒΑ!
|
|||
|
|||
Πρόταση για άμεση αντιμετώπιση?
|
||||
|
||||
Το ευκολο επειδη ειναι σε αντικειμενα πετρες κλπ,βγαλτα και πετα τα
Βγαλτα και ριξτα σε καυτο νερο.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Αυτο ειναι το βασικο της υποθεσης!
|
|
|||
|
|||
Το ξέρω για αυτό θέλω να μου πείτε τι να κάνω
|
||||
|
||||
η bba ειναι ζορικη. περισσοτερο εμφανιζεται οταν δεν υπαρχει αρκετο co2 να ισορροπήσει το φως και αρκετη φυτομαζα ή αναπτυξη των φυτων.
|
|
||||
|
||||
Διάφορα προβλήματα στο ενυδρείο σου εντοπίστηκαν και σε προηγούμενο θέμα σου. Εκτός των άλλων που προτείνουν οι φίλοι μας με εμπειρία στα φυτεμένα, εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις και τις ρουτίνες συντήρησης.
Αυτή την άλγη την έχω δει μόνο σε ενυδρεία με περίσσεια θρεπτικών, αραιές αλλαγές νερού, υπερβολικό τάϊσμα, ακαθάριστο βυθό ή φίλτρα, πολλά ψάρια κλπ |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Θα πρότεινα να αφαιρέσεις όσα αντικείμενα/πέτρες έχουν άλγη (με προσοχή να μη διαλύεται η άλγη γιατί σκορπάει σπόρια), να καθαρίσεις τον βυθό και τα φίλτρα, να βγάλεις όσα φυτά σου έχουν άλγη και να τα βάλεις σ' ένα κουβά με διάλυμα απλής χλωρίνης 1 προς 20 για καμιά 10αριά λεπτά(λιγότερο αυτά που έχουν μαλακά φύλλα), να κάνεις οπωσδήποτε τις αλλαγές νερού εβδομαδιαίες από 50%+ και να προσπαθήσεις να βρεις μια ισορροπία στην ένταση του φωτισμού σου και τις ανάγκες των φυτών σου.
Τα υπόλοιπα από τους πιο ειδικούς |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Ενα ποτηρι προς 20.Μην βαλεις τις ριζες των φυτων μεσα.Πετρες κλπ αψυχα αντικειμενα οσο θες.Προσοχη στα ξυλα γιατι ρουφανε μην εχουμε ατυχημα!Ολα τα περνας σε κουβα με νερο με 5απλη δοση αντιχλωριο.Κυκλοφορια αλλαγες,διοξειδιο βασικα στην αντιμετωπιση.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Το διοξείδιο για τα λίτρα σου είναι το μονο ευκολο θα το κανεις με ζάχαρη και μαγια
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κυανοβακτήριο! | Charioan | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 30 | 14-11-15 12:10 |
¶λγη? Κυανοβακτήριο? | pagokoftis | Αλγες (Φύκη) και προβλήματα φυτών | 13 | 11-01-15 20:31 |
Κυανοβακτήριο? | carvefish21 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 116 | 07-10-13 00:12 |
Κυανοβακτήριο | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-05-10 18:48 |
Κυανοβακτήριο??? | thsamios | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 6 | 03-02-08 20:09 |