|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Άλγη από το σωλήνα του φίλτρου?
Κατά καιρούς οι σωληνώσεις του φίλτρου πιάνουν στα τοιχώματα μάλλον κάποιο είδος άλγης άχρωμο (μπέζ μάλλον)... το οποίο αφού συσσωρευτεί σε μεγάλο βαθμό παρασύρεται από την πίεση του νερού και βγαίνει σε κομμάτια μέσα στο ενυδρείο.
Μόνο ένα από τα ψάρια μου το τρώει (παπαγαλόψαρο) τα υπόλοιπα αδιαφορούν. Ξέρετε κάτι παραπάνω, μήπως είναι βλαβερό για τα ψάρια? Αν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος υπάρχει τρόπος καθαρισμού των σώληνώσεων? Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
λογικα πρεπει να ειναι βλαβερο,γιατι ειναι απλα η βρωμια που μαζευτεται στους σωληνες και προερχεται απο το φιλτρο.....υπαρχουν ειδικα βουρτσακια στο εμποριο....εχει και της eheim.......
|
|
||||
|
||||
Αν ηταν βλαβερο δεν θα το ετρωγαν.Ειδες καμια φορα να τρων τα περιττωματα?οταν τα δοκιμαζουν τα ξαναφτυνουν.
Ειναι απλη αλγη μην φοβασαι. Ο μονος τροπος καθαρισμου ειναι αυτος που αναφερει ο klaz, αλλα πιο οικονομικο ειναι αυτο που περιγραφω εδω http://www.greekaquarist.com/vb/show...E1%EB%E9%ED%E1
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
Άλγη από το σωλήνα του φίλτρου?
Ευχαριστώ για τις οδηγίες.... θα αυτοσχεδιάσουμε λοιπόν το επόμενο weekend... DIY!
|
|
|||
|
|||
Ρε παιδιά,
άλγη είναι αυτό το καφέ πράγμα που περιγράφετε η αποικίες βακτηριδίων?
|
|||
|
|||
Άλγη είναι. (Μπορεί να είναι και ίζιμα ή κάποιο άλλο είδος "mulm" που έχει συσσωρευθεί)
Τα βακτηρίδια είναι μικροοργανισμοί που μπορούν να παρατηρηθούν με μόνο χρήση μικροσκόπιου. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εσκεμμένη πρόκληση άλγης, και πιθανότητες ελέγχου της.... | Dimopoulos_d | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 28-09-05 10:23 |
Άλγη Νο3. "Η τελική αναμέτρηση" | Juan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 22-09-05 14:00 |
Καθάρισμα Εξωτερικου Φίλτρου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 19-03-03 01:11 |
Σωλήνες εξωτερικού φίλτρου | antonis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 01-03-03 17:26 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |