|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Τα Gourami μου σφαζονται! Please help!
Μεχρι προτινος ειχα 2 gourami (δεν ξερω φυλο) και τα πηγαιναν αρκετα καλα.Την περασμενη εβδομαδα το ενα τα κακαρωσε και σημερα αγορασα αλλα 2 θυλικα.Το παλιο gourami μολις τα ειδε τρελαθηκε και τα κυνηγαει συνεχως.Τι μπορω να κανω?
PS: Αρχαριος φυσικα!
|
||||
|
||||
...αρχικά μπορείς να γίνεις πιο σαφής... να μας πείς τί είδος είναι, πόσα αρσενικά και πόσα θυληκά, τί μέγεθος/ηλικία έχουν, πόσα λίτρα ενυδρείο, τί "συγκάτοικους"...
|
|||
|
|||
Το φυλο δεν το ξερω εκτος αν μου πειτε πως το ξεχωριζουμε.
Oπως σας ειπα εχω 3 gourami, ενα pearl, ενα gold και ενα Kissing. Και τα 3 ειναι στο ιδιο μεγεθος.Το ενυδρειο μου ειναι 1.20 περιπου 200 λιτρα.Οι συγκατοικοι ειναι 3 ξιφοφοροι,καμια 20αρια tetra,2 γλυφτες και μια γαριδα.
|
||||
|
||||
τι ενοεις τα κακαρωσε κατι φταιει το ψαξες?δε μπορει να πεθανε κατι μελετα το για να μην εχεις αλλες απολιες!παντως ο παλιος μαλλον καψωνια στους ψαρακες κανει θα ηρεμησουν σιγα σιγα...
|
|||
|
|||
Aποκλειεται να το σκοτωσε γιατι ζουσαν μαζι στο ενυδρειο πανω απο ενα χρονο..
Λες να ηρεμισουν? Εχουν κλεισει 24 ωρες ασταματητου κυνηγητου!
|
||||
|
||||
δε με καταλαβες δεν ειπα οτι το σκωτωσε ειπα να πεθανε απο καποια αιτια πχ να φταιει κατι στο νερο!τεστ ολα οκ?!ησυχασε...2βδομαδες κυνηγητου θα κλεισουν οχι 24 ωρες!
|
||||
|
||||
γενικα τα πρωτα γκουραμια που ειχες ειχαν βρει τις ισσοροπιες τους μεσα στο ενυδρειο . με την προσθηκη αλλων 2 ξεκιναει το προβλημα αφου το νιωθουν σαν απειλη για την περιοχη τους (εφοσων δεν ξερεις και το φυλλο των 2 αρχικων δυσκολευεις την κατασταση)
ΙΜΟ το κυνηγι θα συνεχιστει μεχρι να κανει πεισω ο ασθενεστερος/οι . αυτο σημαινει ή θα το σκοτωσει ή αλλιως να το στρυμωξει σε μια γωνια να μην κουναει ουτε εκατοστο. ειμαι της αποψης οτι οταν θελουμε να βαλουμε γκουραμια (παροτι θεωρουντε ηρεμα ψαρια ) πρεπει να μπει ο τελικος αριθμος απο την αρχη αλλιως μετα εχουμε τα αναλογα προβληματα . καλυτερα για μενα κατσε 2-3 μερες να δεις πως πανε αλλιως να να τα πας πισω . |
|
|||
|
|||
Πως γινεται να το σκοτωσει???
Το kissing παντως εχει κατσει σε μια γωνια και δεν κουνιεται ουτε τρωει! Το φυλο πως μπορω να το ξεχωρισω?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
παράδειγμα 3 pearl ή 3 kissing. Να φροντίσεις να ειναι 2 θυληκά και ενα αρσενικό. Τα καινουργια οταν κάνεις την προσαρμογή να τα κρατήσεις λίγο περισσότερο μέσα στην σακούλα. |
|
||||
|
||||
στα gourami που ανέφερες - αλλα και στα περισσότερα gourami, το ραχιαίο πτερύγιο είναι "μυτερό" στα αρσενικά και "στρογγυλεμένο" στα θυληκά!
Φιλικά,
|