|
||||
|
||||
μεγαλο οσκαρ+μικρο οσκαρ=κολατσιο??
καλησπερα σε ολους..
εχω ενα οσκαρ 25cm κ σκεφτομαι να βαλω κ δευτερο οσκαρ αλλα αυτα που βρισκω ειναι 7-8cm.. υπαρχει περιπτωση ο μεγαλος να κολατσισει το μικρο??.. το ενυδρειο μου ειναι 166χ60χ65.. |
|
|||
|
|||
Ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν προκειται να καταφερει να ζησει το μικρο. Αν χωραει στο στομα του μεγαλου, θα γινει μεζες. Αν δεν χωραει, απλα θα τον σαπισει στο ξυλο ο μεγαλος. Περιμενε μεχρι να βρεις αλλο στο ιδιο μεγεθος με το μεγαλο σου.
|
|
||||
|
||||
giannis
φιλε εχω και εγω ενα 25 ποντους τον θες γιατι εχω προβλημα
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
μαλλον θα παρω το μικρο οσκαρ κ θα το μεγαλωσω στο μικρο ενυδρειο μου μεχρι να φτασει ενα καλο μεγεθος κ μετα μπλουμ στο μεγαλο κ βλεπουμε.. |
|
|||
|
|||
το δικό μου μεγάλο oscar δεν πειράζει τα 2 μικρότερα αλλά με τα oscar ποτέ δεν ξέρεις
|
|
||||
|
||||
το κακο ειναι οτι ο δικος μου ειναι τσαμπουκας.. ξυλωνει φυτα, τα βαζει με τους πλεκο παρολο που το ενυδρειο ειναι μεγαλο.. δεν τον εχω ταισει ποτε με feeders κ ισως γιαυτο να μην τον φαει, αλλα θα πεφτει ξυλο σιγουρα..
|
|
|||
|
|||
Το προβλημα ειναι οτι εχεις ενα μεγαλο οσκαρ ουσιαστικα μονο του στο ενυδρειο. Αυτο σημαινει οτι θεωρει ολοκληρο το ενυδρειο (και μερος του δωματιου οπου βρισκεται το ενυδρειο) δικο του! Το να βαλεις αλλο ενα οσκαρ (ακομα και στο ιδιο μεγεθος) θα το θεωρησει απειλη και ανταγωνιστη. Ειδικα εφοσον προκειται για μικροτερο ψαρι, οι πιθανοτητες ειναι οτι δεν θα το αφησει σε χλωρο κλαρι.
|
|
||||
|
||||
εγω 2-3 φορες που το προσπαθησα στο παρελθον παντα το μικρο εφευγε απο τον ματαιο τουτο κοσμο,και δεν μιλαω για 25 ποντους ψαρι το ενα ηταν 14-15 και το αλο 5-7,οποτε καταλαβενεις εγω δεν θα το εκανα,η θα περιμενεις να μεγαλωσει το αλο η θα δωσεις το μεγαλο και θα παρεις 2-3 μικρα
|
|
||||
|
||||
Να πω και εγω την γνωμη μου ,αν και εχω μικρη εμπειρια απο τα οσκαρ.
Ασχετα με το μεγεθος ο οικοδεσποτης δεν θα ανεχτει κανενα τωρα μεσα για ανταγωνιστη.Υπαρχει ενας τροπος αλλα με επιφυλαξει λογου μεγεθους του δευτερου που θα βαλεις(αν ηταν λιγο μεγαλυτερο θα επιανε) Να βγαλεις τον μεγαλο σε ενα αλλο ενυδρειο,να αλλαξεις ολη την δικοσμιση του ενυδρειου,να βαλεις το μικρο μεσα,και μετα απο μια εβδομαδα να βαλεις και τον οικοδεσποτη μεσα. |
|
||||
|
||||
Παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του καθε ψαριου.
Σε ενα ενυδρειο (ο θεος να το κανει ενυδρειο 200 λιτρα για οσκαρ) φιλου, υπηρχε ενα μεγαλουστικο οσκαρ 20 εκ που δεν πειραζε τιποτα. Εβαλε μεσα ενα μικρο οσκαρ 7 εκ και δεν το πειραξε. Οταν μεγαλωσε το μικρο λιγο και εφτασε τα 15 εκ, το εκανε το μεγαλο του αλατιου. Τοτε αναγκαστηκε ο μεγαλος (που ειχε γινει ηδη 25 εκ) και αγριεψε και αναγκαστικα το εδιωξε το μικρο.
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γεννα οσκαρ | ANEMOS | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 30-05-08 23:24 |
Οσκαρ με Παγκασιους | Apollwnas | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 22 | 14-01-08 22:53 |
ΟΣΚΑΡ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ | KWSTAS718 | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 13-02-07 22:01 |
Γέννα οσκαρ | RED-OSKAR | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 30-01-07 21:39 |
οσκαρ αρωστο | KWSTAS718 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 29-10-06 10:05 |