|
|||
|
|||
SOS.Χάνω τα ψαράκια μου.
Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και δύο βδομάδες άλλαξα το ενυδρείο μου και απο τότε βλέπω κάτι άσπρα στίγματα πάνω στα ψάρια μου. απο χθές το απόγευμα μέχρι και σήμερα έχω χάσει δύο Cardinal και μου κόλλησε και το θηλυκό Γκάπυ. Τι χρειάζεται να κάνω?
|
|
||||
|
||||
αν μοιαζουν σαν μικρα,μικρα ασπρακια σε μεγεθος απο κεφαλι καρφιτσας,ειναι ικ,και θεραπευεται αν για μερικες μερες ανεβασεις 3-4 βαθμους προς τα πανω τη θερμοκρασια και ριξεις ενυδρειακο αλατι γλυκου νερου.....
κανε αναζητηση με τη λεξη ικ..και θα βρεις απαντησεις................ |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
ναι.ειναι το ιδιο.
αν βρεις τυροκομικο αλατι χοντρο, επισης σου κανει......... |
|
|||
|
|||
Όπως διάβασα σε κάτι παλαιοτερα post θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Θα πρέπει να συμπληρώσω και κανένα άλλο φάρμακο?Και θα χρειαστεί να κάνω και κανένα τεστ? Εαν ναι ποιο είδος τεστ πρέπει?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
μετρας πρωτα το νερο της βρυσης σου για να δεις και να ξερεις τις διαφορες σε σχεση με αυτες του ενυδρειου σου... |
|
||||
|
||||
Την θερμοκρασία δεν θα την ανεβάσεις αν δεν βάλεις πρώτα κάποιο φάρμακο για το Ick ή αλάτι.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
έχει να κάνει με τον μεταβολισμό του πρωτόζωου ... το αλάτι σκοτώνει κύριος τα μικρά και τα αυγά γιατί αυτά είναι επιρρεπή στην αλλαγή της οσμωτικής πίεσης ... όχι τόσο τα μεγάλα ... αυτό που κάνεις λοιπόν είναι να αυξήσεις την θερμοκρασία προκειμένου να επιταχύνεις τον μεταβολισμό τους ... και τα μεγάλα να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους ποίο γρήγορα ... ενώ το αλάτι θα σκοτώνει τους απογόνους .. αν αυξήσεις την θερμοκρασία πριν το αλάτι ... τότε θα έχεις απότομη αύξηση του πρωτόζωου στο ενυδρείο σου ... και αυτό δεν το θέλουμε ... αν μπορούσες με κάποιο ανεμηστηράκι να ρίξεις λίγο την θερμοκρασία μέχρι να βρεις αλάτι .. θα καθυστερούσες τον κύκλο του πρωτόζωου και θα το διατηρούσες σε νορμάλ επίπεδα ... αυτά για να καταλαβαίνουμε και γιατί κάνουμε ότι κάνουμε … |
|
|||
|
|||
αν και συμφωνώ με τους παραπάνω λόγω του ότι το ίδιο σύμπτωμα αφορά και άλλες ασθένειες που οφείλονται σε παράσιτα καλό θα ήταν μια αγωγή με κάποιο παρασιτοκτόνο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
επισης καλο ειναι να υπαρχει παντα αλατι παρασιτοκτονο και μυκητοκτονο στο ντουλαπι σου γιατι εχουμε και σκδ όπως τώρα και άντε να περιμένεις την Τρίτη.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Που ζούνε τα ψαράκια μου ; | george | Ιστοσελίδες στο Internet | 2 | 31-05-07 17:27 |
Να ταΐσω τα ψαράκια μου αχινιούς ? | nikman | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 18-08-06 03:49 |
SOS μου τρωει τα ψαρια !!!!!!! | heiko27 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 17 | 19-06-06 10:55 |
τι είναι τα ψαράκια μου???? | cobaingr | Ζωοτόκα | 6 | 19-11-05 16:34 |
SOS ΧΑΝΩ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΟΥ | SaKreK | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 25-02-05 15:26 |