|
||||
|
||||
κατεβασμα θερμοκρασιας
καλησπερα σε ολους.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως μπορω να κατεβασω την θερμοκρασια στο ενυδρειο μου κατω απο τους 24 που εχω τωρα.αυτο το λεω γιατι τον θερμοστατη τον εχω ριθμισει στο 22 και δεν αναβει καθολου αλλα η θερμοκρασια δεν πεφτει με τιποτα ειναι κολημενη στους24-25 βαθμους.
|
|
|||
|
|||
Και που βλεπεις το παραξενο?
Αφου η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι τοσο, ειναι δυνατον να πεσει παρακατω? |
|
||||
|
||||
αυτο το ξερω απλα ρωταω αν μπορω να την κατεβασω ακομα με καποιο τροπο....
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
ναι αλλα εγω δεν εχω ψαρια εχω χελωνεςκαι θελω αυτην την εποχη 20-25 βαθμους κελσιου..
|
|
||||
|
||||
24-25 πώς τη διατηρείς?
Έχεις ανεμιστηράκια? για πόσα lt μιλάμε κ πώς είναι το καπάκι σου (πόσες λάμπες, τα ballast που τα έχεις κτλ)?
|
||||
|
||||
αυτην την στιγμη τις εχω στο μικρο με διαστσεις 25,5χ40χ16 εκατοστα υψος νερου χωρις λαμπα και ανεμηστηρακι μονο με το εξ φιλτρο.
|
|
||||
|
||||
Για να πέσει η θερμοκρασία βάλε ένα ανεμιστηράκι υπολογιστή να "χτυπάει" με αέρα το νερό.
|
||||
|
||||
Τα ανεμηστηράκια σε γενικές γραμμές δεν θα σου δώσουνε πάνω απο 2-3 βαθμούς διαφορά από τον περιβάλοντα χώρο... τουλάχιστον, όχι σε μόνιμη βάση. Το ίδο επίσης και παγωμένα μπουκαλάκια νερού.
Ένας εύκολος τρόπος (αλλά σίγουρα όχι οικονομικός) είναι το τσίλερ, αλλά και πάλι, 20 βαθμοί συνέχεια, είναι αρκετή απαίτηση από ένα τσίλερ, όσο μεγάλο και αν είναι το τσίλερ, ειδικά στην Ελλάδα με τις θερμοκρασίες μας. Σε γενικές γραμμές όμως, δεν είναι σύνηθες να χρειάζονται τόσο χαμηλές θερμοκρασίες σε ενυδρείο οπότε και οι εταιρίες δεν προβλέπουν για τέτοιες λύσεις. Μάλλον πειραματισμός και εφευρετικότητα θα λύσει το πρόβλημα σου... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
....
Ωραία,αφού τη θερμοκρασία αυτή την εποχή τη θές 20-25,και μας λές πως έχεις 24-25,άρα μιά χαρά,πού είναι το πρόβλημα?
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυξηση θερμοκρασιας....να ανυσηχώ???? | GFON | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-05-05 08:39 |