|
||||
|
||||
βαση ενυδρειου 2*55*60
Παιδια πηρα την τελικη αποφαση...ενυδρειο 660λιτρα 2μετρα μηκος 55 πλατος και 60 υψος τεταρτη πεμπτη θα ειναι ετοιμο...!!!Τωρα σχετικα με την βαση ηρθε σημερα ειναι ακριβως ιδια οπως του φιλου μου του Νεοκλη...Με προβληματιζει ομως αν θα το κρατησει το ενυδρειο η βαση γιατι εχει μεγαλο κενο ενδιαμεσα...μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας...
|
|
||||
|
||||
Οριστε και η δικη μου βαση...
|
|
||||
|
||||
αν εξηγησες στον σιδερα για ποιο λογο την θελεις τι στατικο φορτιο θα χρειαζετε να αντεξει και σε εκανε αυτην την βαση τοτε δεν υπαρχει προβλημα εφοσον εβαλε και την ενισχυσει στην μεση τοτε δεν θα εχει προβλημα.
|
||||
|
||||
Ναι ηξερε πως πανω σε ολη την βαση θα πατησει ενυδρειο....απο την αρχη το ηξερε...τι υλικο μου προτηνεις να βαλω πανω στον κυλοδοκο ξυλο ή υλικο που χρησιμοποιουν πανω στον παγκο της κουζινας...?
|
|
||||
|
||||
αναλογος αν εχεις σκοπο να το ντυσεις ολο θα σου προτεινα ξυλο αλλιως μπορεις να βαλεις παγκο κουζινας παρε απο εδω μια ιδεα απο τιμες και χρωματα. http://kouzina.com.gr/catalog/%CE%AD...BD%CE%B1%CF%82
|
||||
|
||||
πιο ειναι πιο ανθεκτικο...?αυτο με ενδιαφερει...
|
|
||||
|
||||
τοτε προτιμησε μελαμινη οσο για το παχος για να μην σε παρω στο λαιμο στειλε ενα p.m στον kostas G. γιατι απο τι θυμαμαι εχει φτιαξει βαση πανω κατω σαν την δικια σου.
|
||||
|
||||
Kανενας αλλος την γνωμη του...Γιατι ειναι να ξεκινησω αυριο μην ξεκινησω στραβα....ευχαριστω...
|
|
|||
|
|||
-Συγνωμη που επανερχομαι στο θεμα της βασης, αλλα προσωπικα θα ενιωθα πιο ασφαλεια αν τα ποδια "εδεναν" μεταξυ τους και στο κατω μερος...
Για το θεμα της εδρασης ,επειδη εχω δει ενυδρεια να πατανε μονο στον κοιλοδοκο και ολο το υπολοιπο απο κατω να ειναι κενο,φανταζομαι πως οτι και να βαλεις θα κανεις δουλεια. Απλα να λαβεις υπ'οψη σου την περιπτωση που τυχον θα σου χυθουν καποια νερα σε καμια "στραβη"...
|
||||
|
||||
Oταν λες θα μου χυθουν καποια νερα σε καμια "στραβη"... τι εννοεις...?
__________________ |
|
|||
|
|||
...προσωπικα την "πατησα" δις οταν γεμιζοντας απο το βαρελι προετοιμασιας (με αντλια και λαστιχο το κανω), μου ξεχυλησε το νερο ενω ασχολιωμουν με αλλο ενυδρειο σε αλλο χωρο...
Παλιοτερα μου συνεβη και οταν εκανα αλλαγες με κουβα,οπου ολο και καποια σταγονα εγλυφε-σπανια βεβαια αλλα γινοταν....
|
|||
|
|||
Για να σου απαντησω με σιγουρια θα πρεπει πρωτα να μας πεις ακριβως τι διατομες χρησιμοποιησε ο μαστορας (πχ. κοιλοδοκος 60x40x3 - εξωτερικη διασταση x εξωτερικη διασταση x παχος).
Επισης, πρεπει οπωσδηποτε να δεσεις τα 6 ποδια μεταξυ τους και στην κατα μηκος διασταση. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Γιωργο οτι σιδερο και να εβαλε με 660 λιτρα απο πανω θα παρει πολυ βαρος έτσι όπως ειναι τα ποδια και θα κανει και κοιλια σιγουρα... και σε ενδεχομενο σεισμο δεν λεω οτι θα σπασει αλλα ειναι πολυ καλυτερα να στα δεσει μεταξυ τους... |
|
|||
|
|||
Το οτι θα δεθουν μεταξυ τους τα ποδια το θεωρω τουλαχιστον δεδομενο!
Ρωτησα για το παχος (με δεδομενο οτι θα δεθουν και τα ποδια μεταξυ τους) ωστε να λογαριασω αν ειναι ενταξει η βαση. Επισης θα προτεινα και ενα δεσιμο του σκελετου στα πλαγια και πισω... οπως εκανα εγω στη δικη μου βαση (βλ. φωτογραφια). |
|
||||
|
||||
Καλησπερα παιδια...Αφου τον ειπα τον ανθρωπο πριν να ξεκινησει οτι θα πατισει πανω 660 λιτρα νερο και μου ειπε οτι δεν θα εχει κανενα απολιτος προβλημα λετε να μην ξερει την δουλεια του...?...ο κοιλοδοκος ειναι 5αρης...50 εκ ειναι το υψος της βασης δεν ειναι πολυ ψυλη...
|
|
|||
|
|||
Αυτός μπορεί να λέει οτι ξέρει την δουλειά του, εσύ όμως σε μιά δύσκολη περίπτωση θα έχεις ένα τόνο νερό στο πάτωμα!
Πάρε όσες περισσότερες προφυλλάξεις μπορείς και άκoυσε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη εμπειρεία στα ενειδρεία! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αλλά! Οταν γεμισεις το ενυδρειο θα δεις να κανει 2 κοιλιες η βάση, αναμεσα απο τα ποδια... Για αυτο θελει δεσιμο και κατω!!! Οσο για τα δεσιματα που λεει ο Giorgos είναι πολυ καλα, αν και προσωπικά πιστεύω ότι μονο το δέσιμο των ποδιών αρκεί!!! |
|
|||
|
|||
Το δειγμα που παρεθεσα ειναι η βαση του δικου μου ενυδρειου η οποια ειναι 85 εκατοστα υψος και σηκωνει 1200 λιτρα νερου συν ολα τα προσθετα βαρη (βαρος τζαμιων, κλπ) γι' αυτο το λογο φαινεται υπερβολικη για την περιπτωση του Ραφαηλ. Η συγκεκριμενη βαση εχει επιλυθει στατικα για ολες τις περιπτωσεις φορτισεων... ακομη και για σεισμο!
Ραφαηλ, ο μαστορας σου ειπε αυτο ακριβως που ηθελες να ακουσεις. Εμεις ομως σου λεμε απο την πλευρα της ασφαλειας να δεσεις και στην αλλη διευθυνση και τα 6 ποδια μεταξυ τους. Αυτο το λεω γιατι το σημειο που υποφερουν οι βασεις τετοιου τυπου ειναι χαμηλα (οπου και μαζευονται τα φορτια) και μαλιστα τεινουν να ανοιξουν προς τα εξω. Γι' αυτο σου λεμε για το δεσιμο των ποδιων. |
|
||||
|
||||
Ραφαηλ10....Η βάση που βλέπω στη φωτο αντέχει τόνους !
Τα δεσίματά της είναι μια χαρά και οι διατομές επίσης(ίσως το 50*50 ναναι και υπερβολή). Μια χαρά στα λέει ο μάστορας ! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
---------------------------------------------------- Και δεν είμαι και σαββατογεννημένος.... Χθες το βράδυ στις 4 μας κούνησε λίγο εδώ στην θεσσαλονίκη... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Neoklis : 22-07-10 στις 08:15 |
|
||||
|
||||
Η βαση αντεχει και φορτηγο πανω της!
Του Νεο βεβαια ισως αντεχει και τανκς... Εγω ειμαι κατα αυτης της υπερβολλης γιατι επιβαρυνεις το πατωμα με περιττο βαρος. Οι Αμερικανοι δεν χρησιμοποιουν σιδερενιες βασεις ουτε σε 2τονα ενυδρεια....μονο ξυλο...κατι δεν θα ξερουν? |
|
||||
|
||||
νομιζω πως ειναι μεγαλο το κενο μπορει να κανω και λαθος , το σχεδιο της βασης ειναι αδοκιμαστο , αλλα αφου στο εχει δεσει απο ολες τις πλευρες γιατι δεν εδενε και τα ποδια ; Το θεμα δεν ειναι αν αντεχει καθετα το βαρος (και ενα κουτακι κοκα κολας μπορει να αντεχει 40-50 κιλα πριν σπασει) αλλα αν αντεχει στα πλευρικα φορτια , δηλαδη αν κουνηθει για οποιονδηποτε λογο γεματο αριστερα-δεξια θα ειναι κομπλε; αν νομιζεις οτι θα ειναι ενταξει προχωρατο ,αλλα αν εχεις αμφιβολια ξαναδες το θεμα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
Ειμαι σιγουρος οτι θα αντεξει και για αυτο προχωρισα....Αυριο η το Σαββατο θα γινουν και οι λεπτομεριες,....
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βαση ενυδρειου με ραγες | ραφαηλ10 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 03-06-10 19:00 |
βαση ενυδρειου | pavlos t | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 15-03-10 00:36 |
βαση ενυδρειου και πατωμα | dimis_george | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 02-11-09 20:48 |
ερωτηση για βαση ενυδρειου | ababapanos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 07-03-09 10:50 |
προτασεις για βαση ενυδρειου | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 23-03-06 17:23 |