|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Κατασκευη 700 λιτρα γυαλα+300 σαμπ
εκανα λιγο χωρο στο σπιτι και ευελπιστω να φτιαξω ενα ενυδρειο που ηθελα παντα, σωστο απο την αρχη με υπερχειλισεις και σαμπ ωστε να μη ξαναδω στη ζωη μου εξωτερικο φιλτρο, σωληνες, μαγκουρες κλπ
οπως θα παρουσιαζω τη κατασκευη θα χαρω πολυ να ακουσω τη γνωμη σας και οτιδηποτε εχετε να προτεινετε.ελπιζω να μου λυσετε και καποιες αποριες που εχω το μεγαλυτερο προβλημα που εχω ειναι οτι δε μπορω να βγαλω αποχετευση απο πουθενα αλλα το πηρα αποφαση και προχωραω. οι διαστασεις : 150*70*70 θα εχει δυο τρυπες στο πατο για να κατεβαζει με durso βαση: κοιλοδοκος 4σαρης και ολος ο χωρος απο κατω θα ειναι σαμπ. το γυαλι θα ειναι 12αρι με κοντρες. πως σας φαινεται το παχος; αυτα για αρχη |
|
||||
|
||||
Απο παχη τζαμιων και κοιλοδοκου εισαι μια χαρα .
Οσον αφορα τα durso εχω να σου προτεινω να τα κανεις εξωτερικα . Οριστε μια φωτο απο ενα ενυδρειο που κολλησαμε με το Νεοκλη.
|
||||
|
||||
νομιζω οτι 70 ποντοι υψος για reef ειναι πολυ, τι θα ελεγες να το κανεις 75-80 ποντους φαρδυ και 60 ποντους υψος: κερδιζεις σε πολυ πιο σωστο χτισημο βραχου, καλυτερη κυκλοφορια ,πιο κοντα τα φωτα στα κοραλια αρα λιγοτερα βατ, πιο ευκολη εργασια μεσα το λεω γιατι προσφατα εφτιαξα 130χ50χ60υ και μετανιωσα που δεν το εκανα φαααρδυ ενω μπορουσα
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
οσο ποιο πολυ πλατος τοσο το καλυτερο οπως και μηκος() |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
σε ευχαριστω για την απαντηση. μου αρεσει πολυ η κατασκευη σας.durso+θαλαμος απο εξω και δε χανεται ουτε ml απο το ενυδρειο και ουτε και φαινεται τιποτα. αλλα δυστυχως εχω πολυ περιοριορισμενο χωρο.. για αυτη τη κατασκευη να υπολογιζω +15 , 20 ποντους αερα στη πισω μερια του ενυδρειου; εχω προβλημα με το πλατος αλλα και ουτε στο πλαι μπορω να τις βαλω.. kostas82 και chris z3 καλα τα λετε παιδες αλλα δεν υπαρχει χωρος. εδω αμαν κανω για λιγα εκατοστα μηπως χοσω καμια ντουρσο εξωτερικη αλα vasilakis.μονο υψος εχουμε. καλοοο ομως το υψακι γιατι θελουμε και λιτρακια ετσι;;; |
|
||||
|
||||
Θέλεις γύρω στους 13 πόντους κενό να αφήσεις!!
|
|
||||
|
||||
αρα εχεις αλλους 5-7 ποντους πλατος....
με το υψος θα εχεις θεμα γιατι θα δυσκολευτεις να το φωτισεις μεχρι κατω....... η δεη θα κανει παρτι γιατι με τ5 δυσκολο να φωτιζεις πας αναγκαστικα σε μεταλα και ισως λιγο παραπανω απο w/l ..... καλη συνεχεια! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ρωτα κι εμενα που την πάτησα με 75cm ύψος!!! |
|
||||
|
||||
Φίλε μου καλή αρχή. Επειδή είμαι καινούργιος μπορεί αυτό που λέω να μην έχει μεγάλη βάση αλλά στις διαστάσεις σου γιατί δεν δοκιμάζεις ένα ξύλινο?Νομίζω ότι θα σου περιορίσει πολύ το κόστος της κατασκευής χρήματα τα οποία θα μπορέσεις να τα δώσεις για εξοπλισμό και ζωντανα.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
συμφωνω!!!! αν εχεις ορεξη και πιανουν λιγο τα χερια σου, καμια σχεση τιμη με τιμη....
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Συγνώμη για το θάρος αλλά και για το οφ τοπικ αλλά εσύ θανάση δεν αφήνεις τις κουβέντες να βάλεις καμιά φωτο με την πρόδο από το ξύλινο να χαζέψουμε.Αααα ααααααχχχχχ.Πότε θα έρθει η ώρα για το δικό μου!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
ευχαριστω.λιγοτερο απο οτι νομιζα
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
αλλα αν δεν νιοθεις σιγουρος, κανε το με τζαμι.... απλα παει κοντα 4πλασια τιμη....
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
650 λιτρα με σαμπ για δισκους | harris samos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 06-09-10 09:57 |
κατασκευη-καλουπι-μονοκομματη γυαλα | pug_f_e | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 35 | 01-07-10 13:03 |
Κατασκευη βασης 440 λιτρα ενυδρειου. | ραφαηλ10 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 29-05-10 19:15 |
κατασκευη ενυδρειου DΙY 350 λιτρα | terios | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 25-10-09 13:39 |
κατασκευη ενυδρειου 300 λιτρα..... | terios | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 20-07-09 12:18 |