|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
θανατος maingano.....
Προχθές το βράδι βρήκα στο ενυδρείο μου ενα maingano νεκρο. To ψάρι βρισκόταν σε ενα 300αρι ενυδρείο μαζι με αλλα 5 maingano λαμπιντος (4) και acei (4). Το ενυδρείο αυτο τρεχει αρκετό καιρο και μεχρι τωρα δεν ειχα διπιστώσει καποια αψημαχια μεταξύ των ψαριών. Επίσης κανένα ψαρι δεν έδειχνε σημαδια αρωστιας κτλ. Θερμοκρασία είναι σταθερη στους 27 c με κοντολερ και ανεμηστηρακια και αλλαγές γινονται κανονικα (25-30%) κάθε βδομάδα.
Σήμερα το βράδι βρήκα αλλο ενα νεκρο και όπως καταλαβαίνεται τρελλαθηκα! Εκανα μετρησεις και ήταν ολα φυσιολογικα ph 8.0, gh 14, kh 12, NO2 0, NH3 0. ;Eκανα προληπτικα μια αλλαγή νερου 80% τους εβαλα και fishtamin και περιμένω....γνωμες. Υπάρχει περιπτωση να τα εχει ξεκανει ο κυριαρχος αρσενικος ? Η μηπως αντιμετωπιζω καποια αρρωστια που δεν γνωρίζω ? |
|
||||
|
||||
καλησπερα!! πολυ περιεργο και λυπαμε πολυ για τα ψαρακια σου...
ελπιζω να βοηθησουν οι γνωστες....
|
||||
|
||||
Οπτικως τα νεκρα ψαρια εχουν τιποτε περιεργο?
Απο οσα λες δεν προκυπτει κατι. Εγω θαβαζα και λιγο αλατακι.. |
|
||||
|
||||
Τα ψαράκια ήταν λιγο ταλαιπωρημένα αλλά δεν μπορώ να ξερω αν αυτό εγινε πριν ή μετά το θανατο τους.
Μου κανει εντυπωση πάντως να ειναι απο καυγα 2 ψαρια σχεδον ταυτοχρονα και μαλιστα απο ενα ειδος που δεν θεωρειται και πολύ επιθετικο......Απο τη αλλη παλι αν υπηρχε αρρωστια δεν θα επρεπε να επηρεασει και τα αλλα ειδη ψαριων ? Θα προσθέσω λίγο αλατάκι όπως μου ειπες. 0.3% ? |
|
||||
|
||||
Ισως λιγο λιγοτερο.. Και παρατηρησε αν πεφτουν φαπες στο ενυδρειο.
|
|
||||
|
||||
Το προβλημα συνεχιζεται.....(καποιος mod μπορει να το παει στην κατηγορια ασθενειες ?)
Θανατος λαμπιντο..... ------------------------- Το μονο που εχω κανει ειναι να ριξω excel για να φυγει η σκουρα πρασινη αλγη πανω απο τις πετρες..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη imichal : 31-07-08 στις 21:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Φιλε μου λυπαμε για τα ψαρακια σου, αλλα μπορει να προκειται για εσωτερικη ασθενεια μιας και εξωτερικα τα ψαρι δειχνει οκ.
Εχεις παρατηρηση καποια περιεργη συμπεριφορα απο τα ψαρια πχ μειωση ορεξης, ασταθης πλευση, η οτιδηποτε αλλο? Το λαμπιντο σαν να εχει μια κοκκινιλα στην βαση του πτερυγιου η μου φαινεται?
|
||||
|
||||
οχι δεν εχει το παραμικρο......τουλαχιστον κοκκινιλα δεν εχει.....
Αν καποιος πιο εμπειρος μπορει να δει κατι αλλο.... ------------------------- χωρις βεβαια να ξερω τι αντιμετωπιζω προχωρησα σε μια αλλαγή νερου 85% .... Πρόσθεσα αλάτι αυτή τη φορά 0.25 %...... βοηθεια μας..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη imichal : 31-07-08 στις 22:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Απο εντομοκτονα (πχ υγρα εντομοαποθητικα), απορρυπαντικα, καθαριστικα τζαμιων, σαπουνια κλπ, μπηκε τπτ μεσα?
Με τι κολησες το background? Τι σιλικονη εβαλες στις πετρες? Το νερο μυριζει τιποτα? Ποσο ακριβως excel εριχνες?
|
||||
|
||||
-οχι βεβαια......
- ενυδρειακη σιλικονη....( μην με ρωτησεις μαρκα γιατι δεν θυμαμαι τοσους μηνες πριν.......την ειχα αγορασει απο το πετ σοπ παντως και θυμαμαι οτι εδειχνε απ'εξω ενα ενυδρειο...) -δεν εχω βαλει τιποτα....δεν τις εχω κολλησει.... -μυριζει λιγο.....ψαριλα η αληθεια ειναι παντως οτι μυριζει λιγο πιο εντονα απο τα αλλα ενυδρεια μου..... -εριξα μια και εξω 10 ml περιπου κατεθειαν πανω στις πετρες κατα τη διαρκεια αλλαγης νερου...... το ενυδρειο ειναι 300 λιτρα... Λες να εκανα πατατα με το excel ? |
|
||||
|
||||
Το excel από μόνο του δεν διώχνει την άλγη, το ρίχνουμε σε φυτεμένα ενυδρεία έτσι ώστε να "μπουστάρουμε" (επιταχύνουμε την ανάπτυξη) τα φυτά και να τρώνε τα λιπάσματα πιό γρήγορα από την άλγη με αποτέλεσμα να μας αφήνει χρόνους η άλγη από πείνα.
Έτσι κι αλλιώς σε ένα ενυδρείο με μπούνα είναι φυσιολογικό να έχεις τέτοια άλγη και μάλιστα είναι και το ζητούμενο. Δεν εννοώ ότι βρήκα ποιό είναι το πρόβλημα σου που πεθαίνουν τα ψαράκια απλά επισημαίνω ότι είναι άσκοπη η χρήση του excel. Τώρα αν δημιουργεί θέματα στα ψάρια....δεν ξέρω, σταμάτα να το ρίχνεις όπως και να έχει, δεν χάνεις τίποτα. |
|
||||
|
||||
Εχεις διακρινει καποιο φουσκωμα στην κοιλια,περιεργα περιττωματα κλπ;
|
|
||||
|
||||
παντως οσο εκανα την αλλαγη σκεφτομουν
"Ένα Eυχέλαιο - Mία αλλαγή νερού και όλα ok !!!!" αυτο που βλέπεται στις τελευταιες 2 φωτο ειναι οι πετρες που εχουν "ξεβαψει" απο την χρηση του excel. Κατω χαμηλα εχουν μια καφε θα ελεγα αλγη ενω πανω εχουν καθαρισει και εχει μεινει η πρασινη αλγη..... ------------------------- οχι δεν εχω διακρινει καμια εξωτερικη αλλαγη..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη imichal : 31-07-08 στις 23:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Το excel απ'οτι ξερω ειναι οργανικος ανθρακας δεν νομιζω να "σκοτωνει" την αλγη με απ'ευθειας "ψεκασμο" οπως το οξυζενε πχ στην BGA.
Συγκεκριμενα το excel ειναι αρκετα "δυνατο" και η συνιστωμενη δοση που αναφερεται στις οδηγιες ειναι η μεγιστη που θα μπορουσε να δεχτει ενα πολυ καλα φυτεμενο ενυδρειο και μαλιστα αραιωμενο σε νερο απο το ενυδρειο ή προστιθεμενο πολυ αργα (σταγονα-σταγονα). Εγω δεν ξεπερνω τα 1,5 ml καθημερινη δοση (εκτος την πρωτης μερα μετα την αλλαγη που βαζω 6ml) σε 160 λιτρα νερο και αυτα τα βαζω σταγονα-σταγονα. Μερικοι οργανισμοι (πχ γαριδες) δεν το "σηκωνουν" ακομα και φυτα "καιγονται" απο "γεματη" δοση (πχ egeria). Μηπως το "ηπιαν" τα ψαρια κατα τον "ψεκασμο"? ΥΓ οπως λεει ο Halvas ασε την αλγη στις πετρουλες να δειξει πιο φυσικο. Το φωτισμο προσεξε περισσοτερο για την εξαρση στις αλγες.
|
||||
|
||||
Πάντως αν μπορώ να διακρίνω απο την φωτό, βλέπω την κοιλιά λίγο φουσκωμένη....
|
||||
|
||||
να συνεχίσω με το αλάτι 0,25% ? ή να το αυξήσω σε 0,3% ?
|
|
||||
|
||||
Θα έλεγα να συνεχίσεις να ρίχνεις την ίδια ποσότητα αλατιού.
Επίσης, στην θέση σου θα έκανα προληπτικά μία θεραπεία με melafix, για την περίπτωση που έχουμε να κάνουμε μα ενδοπαράσιτο.
|
||||
|
||||
Ειχα αλλο ενα θανατο. Αυτη τη φορά υπήρχε και αποχρωματισμος του ψαριου.... ειχε ξεθωριασει 2 μερες πριν και λίγο πριν το τελος ειχε και προβλημα πλευσης. Ειχε κατσει κατω στην αμμο λιγο πριν το τελος ......
Πιο φαρμακο θεωρειται πιο καλο για ενδοπαρασητο και εσωτερικη βακτηριακη μολυνση? Ξαναθυμίζω οτι έχω ηδη δοκιμασει αλατι σε αναλογια 0,3% καθως και μελαφιξ....... Το καταστημα (αυτη τη στιγμη δηλ.εχω στο σπίτι) διαθετει : AKRYFLAWINA της TROPICAL GENERAL TONIC της TETRA TREMAZOL της SERA τα φωτα σας παρακαλώ !!! |
|
||||
|
||||
Τι αλάτι ρίχνεις Ηλία και τι ποσότητα σε βάρος; μήπως το παρακάνεις;
sorry αλλά δεν καταλαβαίνω τα ποσοστά έτσι που τα γράφεις. |
|
||||
|
||||
Μανο αλατι της api.......
Για καθε λιτρο νερού μπαινει 2,5 γραμ. αλάτι...... ------------------------- κανεις? ------------------------- sera med Professional Flagellol μηπώς ? Βλέπω οτι "απομακρύνει με ασφάλεια και αξιοπιστία όλα τα παράσιτα του εντερικού συστήματος των ψαριών, αλλά και όλα τα στάδια πριν την εκκόλαψη (κύστες). " Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη imichal : 12-08-08 στις 16:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Για δες και αυτό ! http://www.drsfostersmith.com/produc...fm?pcatid=4827
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Για δειτε μερικες φωτο.....
Εχουν πεταξει αυτο..... |
|
||||
|
||||
Το αυτό μου μοιάζει με πληγή - ξύσιμο - μέχρι και fungus.
|
||||
|
||||
μοιαζει με fungus αλλα δεν εχει χνουδι....... Απλα ειναι αποχρωματισμος.....
|
|
||||
|
||||
Μήπως το ψάρι έχει ξυθεί κάπου και έχει φύγει κάποιο λέπι?
|
||||
|
||||
Λοιπόν μετα απο ψάξιμο στο νετ και μετά από τις συμβουλες ενος φίλου μάλλον εχουμε να κάνουμε με columnaris. Από θεραπειά εχω διαβασει διαφορα αλλα δεν ξερω τι ειναι πιο αποτελεσματικο. Εχεις κανεις εμπειρια ?
|
|
||||
|
||||
δυσκολα τα πραγματα
κολλαει πολυ ευκολα. προσεχε τα συνεργα του ενυδρειου να μην ερχονται σε επαφη με αλλα ενυδρεια δες και εδω http://www.cichlid-forum.com/article...is_disease.php
|
||||
|
||||
Mε ενα search που έκανα βρήκα οτι μου κανουν τα εξης φαρμακα
triple sulfa API (δεν εχει τα ιδια αποτελεσματα οπως παλια ομως διαβασα καπου....) Maracyn furan-2 Pimafix (oταν ειναι σε αρχικο σταδιο) KANAPLEX Καποιος να μου προτείνει ενα απο αυτα ? Μαλλον θα πάω για Pimafix και βλεπουμε.......Αν δεν δω αποτελεσμα θα παω στο furan-2..... |
|
||||
|
||||
Ηλία, μεγάλη περιπέτεια σε βρήκε τελικά . Τουλάχιστον εντόπισες το κακό, και όπως είπαν και οι άλλοι, πρόσεχε τα σύνεργα του ενυδρείου να μην σου κολλήσουν και τα άλλα ενυδρεία. Καλή ανάρρωση στα ψαράκια…
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπουκωμένο Maingano | lingistis | Malawi | 7 | 05-08-08 11:58 |
Melanochromis cyaneorhabdos " maingano " | odin79 | Malawi | 7 | 27-03-08 21:02 |
Melanochromis maingano ή demasoni?? | Giannis-malawi | Malawi | 2 | 02-05-07 13:24 |
θανατος Apistogramma | Apostolis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 16-02-05 01:17 |
ΘΑΝΑΤΟΣ | newfish | Malawi | 0 | 23-12-02 17:33 |