|
|||
|
|||
DIY Co2
καλησπέρα φίλοι μου!!χθες προσπάθησα να κατασκευάσω Co2 με το γνωστό τρόπο της μαγιάς και της ζάχαρης... θα ήθελα να ρωτήσω,τι ροή πρέπει να έχει αυτό...περίπου 5-10 φυσαλίδες ανά λεπτό??πόσο περίπου πρέπει να βγάζει??
|
|
||||
|
||||
Αυτο που ρωτας κανεις δε μπορει να στο πει. Η αποδοση εξαρταται απο την ποσοτητα τησ μαγιας και τη θερμοκρασια του χωρου.
|
|||
|
|||
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=73222 το θέμα με τα DIY είναι πόσες φυσαλίδες μπορεί να βγάλει, παρά το πόσες ακριβώς θέλουμε.
|
|
|||
|
|||
το έχω δυο μέρες τώρα και αν ακουμπήσω λίγο το μπουκάλι βγάζει 1-2 φυσαλίδες...το θέμα είναι πως το παρακολούθησα 5-10 λεπτά και δε παρατήρησα καμία φυσαλίδα...είναι λίγη η μαγιά λέτε?να φτιάξω άλλο μείγμα?
τι εναλλακτικές έχουμε?οικονομικές φυσικά! |
|
||||
|
||||
Μαλλον απο καπου χανει το μπουκαλι. Η πιο συνηθισμενη περιπτωση.
Σε διλιτρο μπουκαλι εγω εβαζα δυο κουπες ζαχαρη και μια κοφτη κουταλια μαγια σε σκονη. Τη μαγια την ανακατευα σε λιγο σε χλιαρο νερακι και περιμενα μεχρι να βγαλει αφρο στην επιφανεια. Μετα ολα στο μπουκαλι, καλο κουνημα και ετοιμο, Βαλε λιγο σαπουναδα στις ενωσεις σου και δες εαν χανει απο καπου το συστημα.
|
|||
|
|||
η συνταγή που βρήκα στο φορουμ έλεγε 3 κούπες ζάχαρη και 1/4 του κουταλιού μαγιά...το τσεκαρα για διαρροές και δεν είχε...μετά από ένα κούνημα που του έκανα,το παρατήρησα και βγάζει στο ''Μπουκαλάκι'' με το νερό 2 φυσαλίδες το λεπτό... υπάρχει περίπτωση να φταίει το μείγμα??
|
|
||||
|
||||
Ναι μπορει να μην ειναι καλη η μαγια. Μου εχει τυχη με μαρκα Γιωτης. Το πιο πιθανο ομως ειναι η διαροη ή να κανει κρυο στο δωματιο που εχεις ή να εβαλες ζεστο νερο στη μαγια οταν εφτιαχνες το μιγμα και να την ''σκοτωσες''!
|
|||
|
|||
διαρροή δεν υπάρχει!το τσεκαρα.. αν δεν ήταν καλή η μαγιά ή την είχα σκοτώσει,θα έβγαζε έστω και 2 φυσαλίδες ανα λεπτό?
|
|
||||
|
||||
Οχι δε θα εβγαζε αλλα λες οτι θελει να το πιασεις το μπουκαλι για να βγαλει. Εμενα το μυαλο παει σε διαρροη. Εκανα ενα χρονο diy πριν παω σε μπουκαλα. Μου ετυχε δυο φορες σε τσεκαρισμενο και σφραγισμενο μπουκαλι να μου χανει απο το σημειο που εμπαινε το σωληνακι στο καπακι. Στη τελικη ξαναφτιαξε ενα μιγμα μηπως δεν εκανες κατι σωστα.
|
|||
|
|||
αυτό θα κάνω μάλλον με λιγότερη ζάχαρη όπως μου είπατε...
το εξής σύστημα το έχετε δει? http://www.aquariumsupermarket.com.a...fuser-set.html |
|
||||
|
||||
αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή επιβραδύνεται η ζύμωση.
σκεψου και exel πάντως για μικρό ενυδρείο μπορεί να δουλέψει αρκετά καλά. |
|
|||
|
|||
exel ??
|
|
||||
|
||||
που να καταλαβεις και συ έτσι που το έγραψα....
excel της seachem. https://www.google.gr/search?q=excel...w=1366&bih=667 |
|
|||
|
|||
χαχα...κατάλαβα!!το ενυδρείο είναι 100 λτρ...
|
|
|||
|
|||
παρατήρησα το εξής,μόλις βάζω ένα αερόθερμο να χτυπάει το 2λιτρο,οι φυσαλίδες αυξάνονται με τρελό ρυθμό...όταν το κλείσω μειώνονται στις 1-2 το λεπτό...
(θερμοκρασία δωματίου 22-23 βαθμούς) γιατί γίνεται αυτό?? |
|
||||
|
||||
ζεσταίνεται στιγμιαία ο αέρας που υπάρχει στο μπουκάλι διογκώνεται και για αυτό βγαίνουν φυσαλίδες.
αν ρίχνεις στο σωμα του μπουκαλιου και μετα από 5-10 ώρες βγάινουν αρκετες φυσαλίδες, πάει να πέι οτι έχεις πετύχει καλύτερες θερμοκρασίες για να γίνονται οι ζυμώσεις. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ανεβαίνει η θερμοκρασία και επιτυγχάνεται η ζύμωση. Φτιάξε άλλο ½ κουταλάκι μαγιά και βάλτο μέσα. Για καλλίτερο αποτέλεσμα βάλε το μπουκάλι με το ζαχαρόνερο μέσα σε ένα κουβά με νερό και βάλε και ένα θερμαντήρα στους 30 βαθμούς.
|
|||
|
|||
Νομίζω ότι ο JP έχει δίκιο. Σε αυτό που κάνει ο φίλος, δεν προλαβαίνει να αυξηθεί η θερμοκρασία του ζαχαρόνερου, μόνο ο αέρας που είναι μέσα στο μπουκάλι διαστέλλεται.
|
|
|||
|
|||
αφού το άφησα και ζεστάθηκε περίπου μια ώρα,μετά έβγαζε αρκετή ποσότητα..το αποτέλεσμα ήταν μετά απο 1 μέρα συνεχούς λειτουργίας να χάσω δυο ψάρια
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πιστεύεις οτι οφείλεται σε δηλητηρίαση?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
100 λίτρα...πιστεύω πως ναι... ιδικά τη τελευταία ώρα έβγαζε αρκετό..
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σε περίπτωση δηλητηρίασης, νομίζω πως θα έχανες πολλα περισσότερα ψάρια Μήπως έφταιξε κάτι άλλο?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
δε ξέρω..και σήμερα το πρωί που έβγαζε αρκετό,κάποια ψάρια ήταν πολύ νωχελικά...έβγαλα το Co2 και έβαλα μια εξτρα αερόπετρα και συνήλθαν...
------------------------- το ίδιο έγινε και το απόγευμα..αλλά δυστυχώς δεν ήμουν εγώ σπίτι να τα προλάβω και το έκανε άλλος για μένα..πολύ πιθανών να μη τα πρόλαβε όμως και να τα χάσαμε από αργοπορημένη ενέργεια.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη marios psilopoulos : 05-03-14 στις 22:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Γενικά ισχύει πως το βράδυ χρειάζεται καλύτερη οξυγόνωση αλλά μέχρι τους μαζικούς θανάτους, νόμιζα ότι απέχει
|
|||
|
|||
δε ξέρω τι να πω...αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ας μου πει....γιατί έχω το Co2 έξω και δε ξέρω τι να κάνω....
|
|
||||
|
||||
αν εχεις τετοιες υπονοιες το βραδυ που κλεινουν τα φωτα βαλε μια αεραντλια να δουλευει χαλαρα!μου εχει συνβει και μενα το ελυσα οπως παραπανω!
|
|
|||
|
|||
έχω ήδη σε λειτουργία μια σχετικά μεγάλη...να βάλω και δεύτερη ??
|
|
||||
|
||||
Αναταραξη στην επιφανεια εχεις καθολου? Υπαρχει περιπτωση να περασε μιγμα απο το μπουκαλι μεσα στο ενυδρειο?
|
|||
|
|||
Και βέβαια μπορεί να υπάρξει ασφυξία (και όχι δηλητηρίαση) από DIY CO2. Το έχω πάθει και εγώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69782 |
|
|||
|
|||
ανατάραξη υπάρχει..όχι μεγάλη βέβαια αλλά υπάρχει...για να πέρασε μείγμα είναι σχεδόν ακατόρθωτο..το μπουκάλι είναι αρκετά πιο χαμηλά από το ενυδρείο και τις περισσότερες ώρες το παρακολουθούσα
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|