|
||||
|
||||
Ramirezi
καλησπερα παιδια ειμαι καινουργιος εδω στο φορουμ και θα ειθελα να μηραστω μαζι σας και τον δικο μου πονο που δεν ειναι αλλος απο τα ραμιρεζι συγκεκριμενα εχω (ειχα καλυτερα να πω) 3 γερμανικα μπλε ραμιρεζι ενα αρσενικο και δυο θυλικα ενα βολιβιαν ραμιρεζι αρσενικο και δυο πλακοστομους σε ενα 80 λιτρα πριν μια εβδομαδα εχασα την μια θυλικια και χτες εχασα και την δευτερη ειναι οντως τοσο ευαισθητα αυτα τα ραμιρεζι θελω να προσπαθησω ξανα μπορει καποιος να μου πει στανταρ τι τιμες ζητανε σε ph σκληροτητες και τα σχετικα γιατι ακουω διαφορα και εχω μπερδευτει? ευχαριστω εκ τον προτερον
|
|
||||
|
||||
εχουν τις απαιτησεις τους και αυτα.
παλιοτερα που δεν ηξερα και πηρα ραμ σε νερο δικτυου τα ειχα εχασα πολυ συντομα (ουτε μηνα) τωρα σε μαλακο νερο και οξινο (κΗ 0, pΗ 5) φιλοξενω περηφανα εναν τερατιο και υπερχο αρσενικο εδω και πολυ καιρο! οσο πιο μαλακο και οξινο μπορεις τοσο καλυτερα....οχι πανω απο 7 πεχα για ραμς.
|
|||
|
|||
Οσο τους προσφερουμε συνθηκες που μοιαζουν με αυτες του φυσικου τους περιβαλλοντος (καθαρο, μαλακο και οξινο νερο οπως ειπε ο Πανος) δεν ειναι ευαισθητα. Οταν παρεκκλινουμε απο τις ιδανικες συνθηκες (ή εστω οσο πιο κοντα μπορουμε στις ιδανικες), τοτε ξεκινουν τα προβληματα.
|
|
||||
|
||||
Εκτος απο την ποιοτητα νερου, μπορει να "εφυγαν" απο ξυλο απο τα αρσενικα ή απο ηλικία*.
Θελει προσοχη η αναλογια αρσ-θηλ (ιδιως στα Mikrogeophagus ramirezi και οχι τοσο στα Mikrogeophagus altispinosus) και αναλογα και το μεγεθος του ενυδρειου. *Δεν εχουν και μεγαλο προσδοκιμο ζωης (2-3 χρονια) και αυτο μικραινει αναλογα την ποιοτητα ζωης τους.
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ramirezi!!, Βρε λες;;; | dimitrisemm | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 17-09-10 17:40 |
Ramirezi. | Raven | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 39 | 13-03-10 18:51 |
ramirezi | aris2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 18-11-08 11:57 |
RAMIREZI | ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΩΠΗΣ | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 12-02-05 21:17 |
RAMIREZI | ΙΧΘΥΣ | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 5 | 11-03-04 01:14 |