04-09-14, 12:03 | #1 |
Επιτέλους ήρθε το σύστημα, τώρα βοήθεια :)
04-09-14, 12:03
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπέρα φίλοι μου και πάλι
ανοίγω νέο θέμα λόγω του ότι το προηγούμενο είχε ξεφύγει !! όπως σας είχα πεί είχα παραγγείλει αυτό το σύστημα από την Co2Art http://shop.pe/JSlaX Και επιτέλους σήμερα το παρέλαβα και ανυπομονώ να το στήσω και να ξεκινήσω δουλεία Λοιπών έχω ήδη γεμάτη δίκιλη μπουκάλα Co2 με στρόφιγγα, και όλο αυτό τον εξοπλισμό που είδατε στο λινκ … Κάποιες απορίες μπορεί να τις ξανά απαντήσαμε αλλά θέλω να τις διπλό σιγουρέψω .. Πάμε … το ενυδρείο είναι 270Λ φυτεμένο με ευκολα και μέτρια φυτά .. και μέσα για ζωντανά έχει shrimps (red Cherry, Ammano), Snails (Ramshorn, Malesyan, Apple), Fish (Guppies, Swordtails, Mollies) οι μετρήσεις είναι αμμονία - 0 no2 – 0 no3 – 10 kh – 9 Ph – 8.2 Και ξεκινάω ερωτήσεις … 1) Αυτή τη στιγμή έχω 3 βαλβίδες (1 στη μπουκαλα, 1 στα μανόμετρα, 1 στην βαλβίδα SMC) ποιες είναι ανοικτές στο τέρμα και ποιες κλειστές ?? 2) Υπάρχει κάποια προεργασία πριν βάλω το σύστημα σε λειτουργία ? 3) Με αυτά που σας έγραψα πιο πάνω πόσο πρέπει να ρυθμίσω το Ph στο Ph controller? 4) Θα αλλάξει η σκληρότητα καθόλου ? 5) Πόσες σταγόνες χρειάζομαι το δευτερόλεπτο ? 6) Πότε να βάλω το Drop Checker στο ενυδρείο ?? πόσο καιρό το αφήνω ?? πρέπει να έιναι μόνιμα ή μονο για την μέτρηση ?? 7) Πως ρυθμίζω το Ph controller? Τι τέστ πρέπει να κάνω τώρα 9) Τι να κανω για να μην γεμίσω αλγες 10) Και τελευταίο και πιο σημαντικό τι λίπανση πρέπει να κάνω ?? αν χρησιμοποιώ μονο το Flourish ή το JBL Ferropol μια φορά την βδομάδα είμαι καλυμμένος ?? είναι επικίνδυνα για τις γαρίδες ??? Ευχαριστώ |
|
Εμφανίσεις: 9321
|
|
||||
|
||||
Και οι φωτογραφίες
|
|
||||
|
||||
Καλησπέρα φίλε μου, το έχω δει το βίντεο.. Βασικά πώς να το σηναρμολογισω κατάλαβα απλά αν δεις εχω αρκετές απορίες συγκεκριμένες..
Μου λύθηκε το pH αφού θα το βάλω στο 7.2 και μου έμειναν οι υπόλοιπες |
|
||||
|
||||
παιδιά μετά από περίπου μια βδομάδα χρήση του co2
έχω προσέξει πρασινη και καφέ άλγη στο background και πράσινη στο μπροστινό τζάμι αυτή στο Background δεν με ενοχλεί, αντίθετα μου αρέσει τι μπορώ να κάνω όμως για να μην γεμίζει άλγη το τζάμι ??? |
|
||||
|
||||
Εφοσον αρχισες παροχη co2 με μπουκαλα θα πρεπει να ''ταιζεις'' τα φυτα σου. Αυτο σημαινει προγραμμα λιπανσης.
|
||||
|
||||
Βάζω κάθε Σάββατο flourish...
Η άλγη πώς φεύγει? |
|
||||
|
||||
Με σωστή και πλήρη λίπανση, κάτι είναι παραπάνω ή κατι λιγότερο, είχα και εγω άλγη ενώ έβαζα από ολα τα λιπάσματα λίγο, τελικα έλειπε φώσφορος, μόλις έβαλα και από αυτο σχεδόν εξαφανίστηκε. Με παρατήρηση και δοκιμές θα δεις τι φταίει, εξαρτάται βέβαια και απο το είδος της άλγης που έχεις
|
||||
|
||||
Βασικά έχω λίγη Green spot algea και λίγη καφέ...
Δλδ πρέπει να πάρω και τεστ για φώσφορο? |
|
||||
|
||||
Οταν λεω προγραμμα λιπανσης εννοω ολα τα macro(N-P-K) και micro στοιχεια. Με λιγo flourish και μπουκαλα σε λιγες βδομαδες θα δεις ελλεψεις στα φυτα εκτος και αν εχεις μονο ανουμπιες και κρυπτοκορινες.
|
||||
|
||||
¶ρα τι συμπληρώματα μου προτείνεις να πάρω και πιας εταιρείας?
|
|
||||
|
||||
Τεστ φωσφόρου θα σου πρότεινα να μη πάρεις, ξεκίνα πχ με τη σειρά λιπασμάτων της seachem (νιτρικά ίσως να μη χρειαστείς, μη πάρεις για αρχή), και από ότι λέει η δοσολογία βάζε για αρχή λιγότερο από το μισό, ή και ακόμα λιγότερο, με το σταγονόμετρο, οι δοσολογίες αυτές είναι για φουλ φυτεμένο. Ολα αυτά με υπομονή και παρατήρηση, μη περιμένεις σε 1 μήνα να έχεις ενυδρείο έτοιμο για έκθεση
|
||||
|
||||
Λοιπών έκανα μετρήσεις και εκανα και φωσφορικά και βρήκα τα πιο κάτω
Φωσφορικά 0,2 Kh 10 Ph 7.2 Ammonia 0 NO2 0 NO3 0,10 Τα φωσφορικά είναι καλά τόσα που είναι? Πρέπει να αλλάξω κάτι? |
|
||||
|
||||
Τα ΝΟ3 και ΡΟ4 σου είναι χαμηλά κανονικα το 1ο θα πρέπει να είναι στο 10 με 15 και το 2ο στα 05 έως 1.,ολα είναι θεωρητικα με την λίπανση όλα εξαρτόνται απο το τι είδους φυτά έχεις μεσα και σε τι ποσ'οτητα (στην παρουσίαση του ενυδρείου σου είδα οτι δεν έχεις και πάρα πολλά φυτα και μάλιστα τα περισσότερα απο αυτα δεν είναι και πάρα πολύ απαιτητικα) ,Όσο πιο πολλά φυτα τόσο πιο γρήγορα θα σταθεροποιηθεί το σύστημα ,με σωστη φυτομάζα ,φωτισμο και CO2 αν πάνε ολα καλα να υπολογίζεις σε κάνα 3-4 μήνες να ξεχάσεις τις άλγες μια για πάντα,το φυτεμμένο ενυδρείο θέλει παρακολούθηση στην αρχη τακτικές μετρήσεις ,αλαγες νερού κάθε εβδομαδα και διορθωτικες κινήσεις όποτε είναι απαραίτητο και οταν αποκτήσεις την εμπειρία ολα θα είναι πανεύκολα.
|
|
||||
|
||||
Βασικά το Νο3 έκανα λάθος είναι 10...
Προς το παρόν έχω εύκολα φυτά, αλλά θελω να βάλω κι άλλα, αλλά και λοτους-βολβους... Όπως σας είπα βαζω flourish μια φορά την βδομάδα |
|
||||
|
||||
Παιδιά τι υγρό μπενει μέσα στο bubble counter...
Μέχρι τώρα έβαζα απεσταλμένο νερό αλλά εξατμίζεται... :-/ |
|
||||
|
||||
Νερό από τη βρύση βάζω εγώ
|
||||
|
||||
Δεν σου εξατμίζεται?
Εγώ μια φορά την εβδομάδα πρέπει να το ξαναγεμισω |
|
||||
|
||||
Δεν σου εξατμίζεται, έχεις πολλές φυσαλίδες το λεπτό και αυτες παρασύρουν μαζι τους το νερό και καταλήγει στο ενυδρείο
|
||||
|
||||
Αυτό είναι καλό ή κακό?
|
|
||||
|
||||
δεν πειράζει σε κάτι, απλά πρέπει συνέχεια να το γεμίζεις με νερό
|
||||
|
||||
Καλημέρα φίλοι μου
Η μπουκάλα μετά από ένα μήνα ακριβώς είναι έτοιμη να τελειώσει, δλδ μεσα εχει μείνει το 1/10 της αρχικής Ποτε να αλλάξω την μπουκάλα?? Να περιμένω να τελειώσει τελείως ή τώρα??? 1 μήνα που πήγε δεν είναι λίγο?? Στο φόρουμ διάβαζα οτι η δυκιλη αντέχει 2-3 μήνες?? |
|
||||
|
||||
Ηταν γεμάτη φούλ οταν την έβαλες;
Ο χρόνος που κρατάει ειναι ανάλογως με την ποσότητα που παρέχεις Συνήθως οταν φτάνει στα τελειώματα ειναι ασταθής και την ξαναγεμίζουμε Αυτό βέβαια ανάλογα και τα μανομετρα που έχεις. Το οτι έβγαλες αλγες δεν οφείλεται στο co2 αλλα σε κάποιες ανισορροπίες στα θρεπτικά φωτισμό φυτομάζα κλπ η στο οτι ειναι νέο το ενυδρειο
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο johnpecn. Σε εμένα, σε ενυδρείο 130 λίτρων, κρατάει 3-4 μήνες με 1 φυσαλίδα το δευτερόλεπτο ίσως και λίγο παραπάνω, αν έσυ το έχεις με 3 φυσαλίδες, θα σου κρατήσει το 1/3
|
||||
|
||||
Βασικά το δεύτερο μανόμετρο έπεσε στο 100 απο 1000 που ήταν
|
|
||||
|
||||
Το ένα μανόμετρο πρέπει να σου δείχνει 55bar περίπου (είναι η πίεση της μπουκάλας) και το άλλο συνήθως 3bar αν δεν κάνω λάθος, και είναι η πίεση εξόδου. Οταν η μπουκάλα αδειάσει τα 55 κατεβαίνουν γρήγορα για λίγες ώρες και μετά τέρμα. Οσο η μπουκάλα αδειάζει δεν μειώνεται η πίεση αλλά το βάρος. Το CO2 είναι μόνιμα σε υγρή κατάσταση και σε πίεση 55bar περίπου, γιατι στα 55bar μετατρέπεται σε υγρή μορφή, και για αυτό δεν πέφτει η πίεση αλλά το βάρος
|
||||
|
||||
Λοιπόν βάζω φωτογραφίες...
Το αριστερό μανόμετρο όπως το βλέπεις είναι πάντα σταθερό στο 40 Το δεξί ξεκίνησε από το 1000 και τώρα όπως βλέπεις είναι στο 100 Αρα κάτι κάνω λάθος? |
|
||||
|
||||
Μήπως πείραξες κατα λάθος τον ρυθμιστή που έχει τις τελίτσες ; για γυρισέ τον προς τις μεγάλες τελίτσες
|
||||
|
||||
Οι μπουκάλα φαίνεται άδεια έπρεπε να σου δείχνει με το που άνοιγες την στρόφιγγα της φιάλης γύρο στο 700.
Αν δεν κάνω λάθο... |
|
||||
|
||||
Όταν γυρίσω το μπλε αυξάνεται η πίεση αριστερά αλλά η δεξιά είναι σταθερή, αρα μάλλον άδεια είναι
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια με αλλαγή φιλτρων σε σύστημα A/O | psuxopompos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 23-01-14 17:56 |
Απορία για σύστημα co2 - βοήθεια | kalmichalis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 09-11-11 01:23 |
ήρθε.. | zogris | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 05-04-07 09:43 |
Έτσι ξαφνικά...ήρθε η καταστροφή! | moogy | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 04-05-04 12:44 |