|
|||
|
|||
Λάμπες vs ανακλαστήρα
Αν σε ένα ενυδρείο, για τη χρήση που θέλαμε να του κάνουμε (planted of course), έπρεπε να βάλουμε 5 18άρες λάμπες (φθορίου απλές, αντε να ήταν 3 άσπρες 2 κόκκινες) θα μειώνατε τον αριθμό τους άντισταθμιζοντας τον με ανακλαστήρα στο καπάκι ;
Δηλ αν έμπαιναν μόνο 3, και όλο το καπάκι καλυπτόταν απο αυτό το αυτοκόλλητο που είναι σαν καθρεπτης θα είχαμε πάνω κάτω τα ίδια watt ; (έστω και λίγα περισσότερα...)
|
||||
|
||||
εγω πρωσοπικα δεν θα το μειωνα,
το οτι προσθεσαμε ανακλαστυρες δεν σημαινει οτι ειχαμε και τοσες μεγαλες απωλειες πριν , δηλ τις ταξης των 18 watt ??? που να μας επιτεψει να αφαιρεσουμε καποια απο τις λαμπες!!
|
|||
|
|||
Το μεγιστο που μπορεις να κερδισεις απο εναν πολυ καλο ανακλαστηρα ειναι 25% της αποδοσης της λαμπας. Απο κει και περα κανε τους υπολογισμους μονος σου!
Γιάννης |
|
|||
|
|||
...ακριβώς, επειδή και παλαιότερα κατι είχαμε συζητήσει και είχαν ακουστεί κάτι τρελλα ποσοστά απόδοσης όπως 50% παραπάνω...
Θεωρητικά λοιπόν με 4 λάμπες και ένα καπάκι-καθρέπτη θα ήταν σαν να είχες 6 αν όντως είχαν 25% επιπλεόν. Αυτο που καταλαβαίνω όμως είναι οτι κανένας δεν το εφαρμόζει έτσι όλοι απλά βάζουν τις λάμπες που πρέπει. Ισως το δοκιμάσω...
|
|||
|
|||
Ειπαμε max 25%. Αρα στις 4 λαμπες θεωρητικα 5 και οχι 6. Αλλα και αυτο, αν ο καθρεπτης σου εχει την σωστη καμπυλοτητα πανω απο καθε λαμπα και οχι οταν ειναι επιπεδος.
Γιάννης |
|
|||
|
|||
ναι σωστά 5 και όχι 6 λάθος τα υπολόγισα
αρχικά θα του βάλω 4 με επίπεδο καθρέπτη και μετά ανάλογα με το πως θα πάνε τα φυτά του προσθέτω... 80χ40χ47 (υψος) οπότε σκέφτομαι να παίξω με 4 έως 6 (18 ή 22 w (αν θυμάμαι καλά) είναι αυτές που έχω στο μέγεθος που χωράει) (υπολογίζω να έχω απο 0,5 έως 0,7 w ανα λίτρο) Thanks for your replys
|