|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
malawi 240
Πληροφορίες:
Εξωτ.Διαστ.Ενυδρείου: 1,21x41x55 Όγκος: 240 Φυτά: - Ψάρια: 8 demasoni,4 polit Διακοσμητικά υλικά: αμμος, φεγγαροπετρα Φόντο: μαύρο χαρτονι Φωτισμός: 2 λάμπες Τ5 χ 54w Διάρκεια φωτισμού:7 ώρες Φιλτράρισμα: Eheim 2217(1000 l/h) και το εσωτερικο της juwel Θέρμανση: AquaHeat 200 – Regelheizer 200 Watt Λίπανση:- Παροχή CO2:- Παράμετροι: Ph: περιπου 7,5 Gh: Kh: NH3/NH4: 0 NO2: 0 NO3:25 Αλλαγές νερού: εβδομαδιαία 30-40% Θερμοκρασία: μεσο ορο 24,5 το ενυδρειο τρεχει πολυ καιρο αλλα λογο οτι μου ειχε καει o μετασχηματιστης κ του οικονομικου το χα παρατησει κ ετρεχε με ενα demasoni |
|
||||
|
||||
Καλώς ήρθες!
Πως τα πάνε τα ντεμασόνι από αψιμαχίες? |
|
|||
|
|||
Καλώς σας βρήκα τα ψαράκια τα πήρα όλα μαζί κ ήταν ήδη κάποια μεγάλα τα οποία κ με την μια έδειξε το κυρίαρχο αρσενικό πολύ κυνήγι η αλήθεια ειναι αλλα δε περίμενα τόσο δραστήριο κ τσαμπουκαλεμενο το polit και θα θέλα να ευχαριστήσω με την ευκαιρία τον pas4 για τα όμορφα ψαράκια του κ με τον όμορφο κ ασφαλή τροπο που με εξυπηρέτησε
|
|
|||
|
|||
Σε ευχαριστώ Χρήστο για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι να τα χαρείς πραγματικά τα ψαράκια και να τα προσέχεις!
|
|
|||
|
|||
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι κατι αυτες οι μουρες κιλιδες κατω απο το στομα οπως φενονται κ στις φωτο
|
|
||||
|
||||
Τι τροφές δίνεις?
|
|
|||
|
|||
δινω την nutridiet της seachem και την spirulina της ocean και τα δυο σε flakes
|
|
||||
|
||||
σταματα για λιγο τη σπιρουλινα να δεις αν θα αρχισουν να σβηνουν τα σημαδια.
|
|
|||
|
|||
δηλαδη ειναι απο την τροφη λογικα δεν εχουν καποιο θεμα
|
|
||||
|
||||
μπορει να ειναι απο την τροφη.θεμα δεν εχουν οπως τα βλεπω,μια χαρα ειναι.
|
|
||||
|
||||
Αυτά τα μαύρα σημάδια δεν είναι πολύ απλό να απαντηθεί που οφείλονται.
Για να έχουμε μια εικόνα του δικού σου θέματος χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες (συμπεριφορά των ψαριών, πρόσφατες μετρήσεις, ρουτίνες, αν έγιναν αλλαγές σε κάτι στο ενυδρείο, κι άλλες φωτο/βίντεο κλπ) και πάλι χωρίς μικροσκοπική εξέταση ίσως δεν θα βρούμε την ακριβή αιτία. Ρώτησα για την τροφή γιατί υπάρχουν πολλές αναφορές που ενοχοποιούν την υπερβολική δόση σπιρουλίνας στην τροφή. Τότε τα σημάδια εμφανίζονται βασικά στην περιοχή του κεφαλιού. Σε κάποιες περιπτώσεις σημάδια εμφανίζονται και στο υπόλοιπο σώμα ή στα πτερύγια. Εκεί είναι άλλες οι αιτίες. Σαν "Black spot disease" χαρακτηρίζεται η εμφάνιση τέτοιων σημαδιών μικρότερων σε μέγεθος και σε διάφορα σημεία του σώματος, σε άγρια πιασμένα ψάρια που μεταφέρουν από τη φύση ένα παράσιτο που δημιουργεί κύστες στο δέρμα τους. Το παράσιτο μπορεί να μεταφερθεί στο ενυδρείο και με νεοεισερχόμενα σαλλιγκάρια που το μεταφέρουν, δεν επιζεί όμως για πολύ γιατί ο κύκλος ζωής του δεν μπορεί να συμβεί στο ενυδρείο (πουλί τρώει το προσβεβλημμένο ψάρι, με τα κόπρανα μεταφέρει τα αυγά του παράσιτου στα υδρόβια σαλιγκάρια και από κει το παράσιτο μεταδίδεται στα ψάρια κ.ο.κ.). Τέτοια μαύρα σημάδια (που είναι συγκέντρωση μελανίνης σε κύτταρα της επιδερμίδας) ενδέχεται να εμφανίσει το ψάρι σαν ένδειξη άμυνας σε κάποια ενόχληση από στρες/επιθέσεις, ύπαρξη αμμωνίας στο νερό, διάφορα ενδοπαράσιτα, εξωπαράσιτα/νηματώδη κλπ. Συνήθως όταν βελτιώσουμε τις συνθήκες (ρύθμιση παραμέτρων, αλλαγές νερού κλπ) και δεν είναι εξασθενημένα, ξεπερνούν το πρόβλημα χωρίς θεραπείες και τα σημάδια σε λίγο καιρό εξαφανίζονται. Αυτά τα ολίγα |
|
|||
|
|||
Ενδιαφέρον.Να σαι καλά Κλεόβουλε.
|
|
|||
|
|||
ευχαριστω για τις απαντησεις οπως κ για την αναλυση κλεοβουλε τα ψαρια ειναι ζωηρα κ εχω τα κλασικα κυνηγια μεταξη τους δεν εχω καμια περιεργη συμπεριφορα οπως κ οι μετρησεις ειναι ιδιες απλως μου εκανε εντυπωση γιατι το εχουν κ τα polit και τα demasoni για αυτο ρωτησα φωτο θα ανεβασω κ αλλες ποιο ξεκαθαρες
|
|
||||
|
||||
την μαυρη αμμο που την βρηκες?
Τα σκαλάρια μου https://www.youtube.com/watch?v=Yz56IDxU1mc Τάισμα μικρού αγγελοψαρου με white worm https://www.youtube.com/watch?v=dBhu8U6S2hE Aναπαραγωγή Ancistrus https://www.youtube.com/watch?v=lIHevAmCZY0 Το καναλι μου Youtube https://www.youtube.com/channel/UCk9...Tip5BT6mxmH4Cg |
|
|||
|
|||
σε μια μαντρα με ειδη κηπου στον παραδρομο της εθνικης στο υψος της βαρυμπομπης αλλα την εχω 3,5 χρονια δεν ξερω τι παιζει τωρα τοτε παντος ειχε πολυ πραγμα κ σε πετρες κ μια χαρα τιμες
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Εκ τοτε ταιζω σπιρουλίνα μονο 1 φορα τη βδομάδα ή στις 10 μέρες |
|
|||
|
|||
παιδια οντως η τροφη πρεπει να ναι απλως εκοψα τησ seachem γιατι αυτη εδινα ποιο πολυ καιρο απο την σπιρουλινα πλεον ενα polit k ενα demasoni εχουν
|
|
|||
|
|||
και κατι ακομα πειραζει που μου αρεσει με την αλγη η πρεπει να ειναι καθαρο παντως των ψαριων αρεσει
|
|
|||
|
|||
και οι φωτο με την αλγη
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Και όχι βέβαια δεν πειράζει πουθενά !!! |
|
||||
|
||||
πολύ ωραίο είναι!θα σε κουράζει λίγο να καθαρίζεις το μπροστινό τζάμι αλλά αξίζει πολύ όταν οι πέτρες έχουν διάφορα φυσικά χρώματα από μικροφύκη.μπράβο!
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο Malawi | natso | Malawi | 24 | 31-10-16 00:07 |
malawi 260 | puntakias22 | Malawi | 24 | 20-10-14 19:19 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 300lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 18 | 11-07-08 15:46 |
(Malawi) Ενυδρειο malawi 240lt | imichal | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 06-05-08 22:35 |
RIO-240 Malawi | Μικρος | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 04-05-08 22:52 |